Kırmızı lahana ile salata yapacaksam mutlaka rendelerim. Ancak bu kez ani bir kararla, bıçakla doğramaya karar verdim. Önce kırmızı lahanayı ince ince doğrayıp karıştırma kabına aldım. Ardından soğanları ay şeklinde ince ince doğradım. Biraz tuz ile iyice soğanları öldürecek şekilde karıştırdım. Maydonozu da doğrayıp ekledim ve yarım limon sıktım. Son olarak da zeytinyağını ekledim. Hepsini karıştırıp servis tabağına aldım...
Pratik ve lezzetli bir salata yapmak isterseniz işte tarif.
Afiyet olsun...
hilal bende hep bu şekilde yaparım ama inan rendelemek hiç aklma gelmemişti bir de o şekilde deneyeyim:)belki daha kolay olur:)
YanıtlaSilben de bu ara kıvırcığa katıp yapıyorum,çok güzel oluyor
YanıtlaSilyalnız birşey öğrendim kırmızı lahanayı ince ince doğrayıp bir kapta tuzla ovalarsanız yumuşak oluyor.tavsiye ederim
elinize sağlık
Ege'nin Annesi
YanıtlaSil:) desene ikimizd eyeni birşey öğrendik :)) afiyet olsun şimdiden :)
Haydi Mutfağa
güzel tavsiyeleriniz için teşekkürler, sevgiler
Kore de ki her şey bir milyoncu da lahana doğrayıcısı buldum. 1tane aldığıma da pişman oldum . nasıl pratik anlatamam. eline sağlık canım. bende bu aralar lahana delisi oldum . sevgiler
YanıtlaSilHayırlı cumalar, ellerinize sağlık. Kırmızı lahana salatanız şifa deposu olmuş ayrıca Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
nefis bir salata, bu ara ben de çok sık yapıyorum mevsimden kaynaklı herhalde :)
YanıtlaSilsevgiler..
nefis olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSil