İlk denediğimde, hakikaten denemek için gecikmişim dediğim bir tarif bu. Sabah kahvaltıları veya 5 çayları için farklı lezzetler arayanlara tavsiye ediyorum. Balla, reçelle veya nutella tarzı bir tamamlayıcı ile harika sunumlar yapabilirsiniz.
Güzel bir hafta dileyerek hemen tarife geçiyorum.
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yumurta
2 kaşık sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 paket kabartma tozu
Bir fiske tuz
Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alıp çırpma teli yardımıyla iyice karıştırın. Çok az sıvıyağ ile yağladığınız teflon tavada her iki tarafını da pişiriniz. Servis tabağına alırken, her kata bal sürüp, diğer katı koyunuz. En üst kısma da biraz bal ilavesi yapıp sofralarınızı şenlendiriniz :))
Afiyetle...
Sevgili Açalya sağolsun bazı taviyelerde bulundu. Pankek yapımında özellşikle şunlara dikkat edilmeliymiş.
1. Hamuru iyice karıştırmamalı, özellikle pütürlü bırakmalı
2. Pankekin altı pişerken üstü göz göz olup matlaşınca (yani üstünün ıslaklığı kaybolunca) çevrilmeli. Diğer tarafın ise çok daha hızlı piştiği unutulmamalı.
Sevgiyle kal Açalya...
Sevgili Açalya sağolsun bazı taviyelerde bulundu. Pankek yapımında özellşikle şunlara dikkat edilmeliymiş.
1. Hamuru iyice karıştırmamalı, özellikle pütürlü bırakmalı
2. Pankekin altı pişerken üstü göz göz olup matlaşınca (yani üstünün ıslaklığı kaybolunca) çevrilmeli. Diğer tarafın ise çok daha hızlı piştiği unutulmamalı.
Sevgiyle kal Açalya...
Hilal'ciğim, pankeki yanmadan pişirmek için birkaç püf noktası var, izninle yazayım, pişirmek isteyen okuyucularına da yardımcı olur belki:
YanıtlaSilPankek hamuru "iyice" karıştırılmaz ve özellikle pütürlü bırakılır. Tavada pişirirken de şuna dikkat edilir; pankekin altı pişerken üstü göz göz olup matlaşınca (yani üstünün ıslaklığı kaybolunca) çevrilir. Son olarak dikkat edilmesi gerekense, çevrildikten sonra öbür kısmının bir önceki tarafından daha çabuk piştiğidir ve ona göre çabuk davranılmalıdır.
Hayırlı haftalar, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
kahvaltı için süper bir tarif bence
YanıtlaSileline sağlık
sevgiler..
merhaba Hilal'cim ben k. tozu koymuyordum deneyeceğimdir, Betül bayılır , çik. sürüp yemeğe...
YanıtlaSilbir de yorumda ki gibi ben pütürlü bırakmıyodum aksine blendırla karıştıyodum niye pütürlü bırakılır ki?öpüyoruz oğluşunu ama onun gelişiminden de bahset biraz..sevgiler
Ellerina saglik, agzimin sularin akti.
YanıtlaSilTam haftasonu kahvaltılarına layık olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilAçalya
YanıtlaSilönerilerin için teşekkürler, hemen yazıyı edit yaptım
Fuat bey çok teşekkürler, saygılar, iyi haftalar
YanıtlaSilyemek bir aşk
YanıtlaSilçok teşekkürler sevgiyle kal
Serra
YanıtlaSilmesaj alındı. aslında özledim yazmayı, yakın zamanda yazacağım İnş. öperim
Bayram Kombesi
YanıtlaSilçok teşekkürler sevgiyle kal
Çeşnici Handan
YanıtlaSilhaklısın, pazar güneri ne de iyi gider :)