Bu ara salatalara taktım demiştim. Farklı lezzetler peşindeyim. Oktay ustanın bende hazır ve nazır bulunan bir kitabındaki tüm salata tariflerini inceledim. Bir zamanlar hiç ama hiç salata yemediğim dönemi düşünüyorum da yanlış yapmışım itiraf ediyorum. Kabul hala sebzelerle aram çok iyi değil, ben hamurişi ve et sevenler grubundayım ama sebzelere de yavaş yavaş geçiş yapmaya çalışıyorum.
Tarife - her zamanki gibi - sadık kalamadım. Kendimce eklemeler çıkarmalar yaptım. Oktay usta biber, dereotu, turunç ve tavuk kullanmamış mesela. Amaböyle denedim, çok da gzel oldu. Bu salata kesinlikle favori salatamız haline geldi. Bu kadar beğenileceğini bilsem çok önceleri yapardım:))
Malzemeler:
1 bardak pirinç
yarım su bardağı yeşil zeytin ( doğranmış )
yarım su bardağı siyah zeytin ( doğranmış )
1 bardaktan biraz az tavuk eti ( didilmiş olarak )
3 adet sivri biber
yarım turunç ve yarım limonun suyu ( turunç yoksa kullanmayabilirsiniz )
Kekik, nane, tuz, kuru dereotu, kuru maydonoz
Zeytinyağı
Balkon bahçemi daha önce sizlerle paylaşmıştım. Biberlerim büyüdüler, artık salatalara onlardan kullanıyorum. Seneye Allah nasip ederse çok daha büyük bir bahçe yapmak istiyorum balkonuma. Bu bitki yetiştirme işini hayatımın her safhasında sevdim:)
Adana'ya en son gidişimde alıp geldiğim birkaç turunçtan birini ( daha doğrusu yarımını :)) bu salata için kullandım. Adana'da her sokakta nerdeyse tüm yollarda turunç ağaçları dolu ama kimse dönüp yüzüne bakmıyor. Oyna turunç reçeline bayılırım ben. Salatalarda da bayılıyorum. Hatta limonsever kardeşim turuncu yemeyi de seviyor.
Salatanın yapılışına geçeyim:
Öncelikle pirinçleri suda haşlayın. Haşlandıktan sonra bir süzgece alıp soğuk su ile yıkayın. İyice suyu süzüldükten sonra karıştırma kabına alın. Biberleri ince ince doğrayıp pirinçlere ekleyin. Diğer tüm malzemeleri de ekleyip en son tuzunu ve yağını koyup karıştırın. Servis tabağına alın ve afiyetle yeyin:))
Madem bu kadar sevilmiş, bir de bana yap da bakayım nasılmış =) Yemeden bilemem =)
YanıtlaSilBu arada o turunç yiyen ben oluyorum ;;
ellerine sağlık mis gibi olmuş.
YanıtlaSilGünaydın, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılarımla.
çok lezzetli bell. ama ben biberlere bayıldım
YanıtlaSilsevgiler..
Hİlal ellerine sağlık. Siteye bir bakarmısın. http://eyluldebahar.blogspot.com/2010/10/mimlendim-yasasn.html
YanıtlaSilÇok güzel bir salata olmuş,resim o kadar canlı ki,ışıl ışıl yağı bile harika gözüküyor..Aslında senin yaptığın gibi tarifleri değiştirmek ve yeni lezzetlere ulaşmak lazım..Deneyeceğim inşallah bu tarifini..Sevgilerimle..
YanıtlaSilUrfatutkunu
YanıtlaSilUrfalılar ne diyordu: başım gözüm üstüne :))
Lezzet sarayı
çok teşekkürler
Fuat Gencal
çok teşekkürler Fuat Bey
Yemek bir aşk
YanıtlaSilben de bayılıyorum onlara. her gün ilk iş onlara bakıyorum :))
Bahar
teşekkürler canım, yanıtladım bile :))
Zeliha
çok teşekkürler. ben tariflere sadık kalamıyorum, sonuçta herkesin damak zevki farklı oluyor Zeliha, kendimize göre değiştiriyorum çoğunu. sevgiyle kal