Ev yapımı yoğurdu çok sevdiğimden daha önce bahsetmiştim. O kadar ki açık süt bulamadığım zamanlarda kutu süt ile bile yoğurt yaptım. Çok şükür artık istediğim gibi bir süt buldum ve artık açık süt ile mayalıyorum.
Sevgili arkadaşım Cahide'de görüp denemeye karar verdiğim bir tarif bu. İçinde şeker ve tuz olduğunu görünce ilgimi çekti, hemen denemeye karar verdim. Orjinal tarif için Cahide'nin sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İşte kullandığım malzemeler:
3 lt süt
yarım bardaktan biraz fazla yoğurt
3 tatlı kaşığı şeker
çok az tuz
Öncelikle bir kapta yoğurdu biraz süt ile ezdim. İçine şeker ve tuzu da ekleyip tüm süte iyice karıştırdım. Ardından yoğurt mayalayacağım kaplara sütü boşalttım ve kaloriferin üstüne koydum.
Konya'da kaloriferler yanmaya başladı malum. Kaloriferin ısısıyla harika bir şekilde oluyor. üzerini sarmaya da gerek kalmıyor böylece.
Afiyetle...
Yaz aylarında yoğurt yapma yazımı okumak isterseniz tık
Kaloriferde yoğurt yapma yazımı okumak için tık
HİLALCİM ŞİMDİ BENİMDE ÇOK İLGİMİ ÇEKTİ..YENİ YAPMIŞSIN AMA TATDI NASIL ACABA....BENDE Mİ YAPSAM..ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
YanıtlaSilŞehnazcım tadı gayet güzel. Yedik bitirdik bile:)) yoğurt sevenlere yoğurt mu dayanır :)
YanıtlaSilaaa çok şaşırdım tuz ve şekeri ilk defa duyuyorum
YanıtlaSilbu arada darısı bizim de başımıza güzel bir süt buluruz inşallah da böyle harika yoğurtlar yaparız ellerine sağlık canım
aaa, kalofifer üzerinde yoğurt hemde sarmadan sarmalamadan :) şaşırdım gerçekten ben cesaret edemem ya tutmazsa :)
YanıtlaSileline sağlık
sevgiler..
ohh mis gibi olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilçok farklı bir yöntem denemeliyim. ellerine sağlık
YanıtlaSilGünaydın, ellerinize, emeğinize sağlık. Sürekli süt, peynir ve yoğurtla uğraşan biri olarak ilk kez duydum. Çok farklı geldi acaba tadı nasıl?
YanıtlaSilSaygılar.
Hilalciğim çok farklı bir tarif mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilAyy canım benim ellerine sağlık. Ben de çok istiyorum yoğurdumu kendim yapmayı ama süt bulmak mesele :( Size afiyetler olsun :)
YanıtlaSilÇok leziz görünüyor çokta severim ev yoğurdunu ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler
Aylin....
Minecim umarım istediğin gibi bir süt bulursun. şeker ve tuzu ben de ilk kez denedim. güzel de oldu sevgiyle kal
YanıtlaSilyemekbiraşk
emin ol tutuyor. ama yüksek ısıda yanarsa daha güzel oluyor. ben buz gibi sütten bile çok sıcak kalorifer üzerinde mayaladığımı bilirim. ama yanar yanmaz arası olursa durum sakat :)
lezzetsarayı
YanıtlaSilçok teşekkürler
özlem
beğeneceğine eminim:)
Fuat Bey, tadı güzeldi. Aslına bakarsanız diğer evde yaptığım yoğurtlar gibiydi. şeker ve tuz az olduğundan tadına değil de sanırım sadece mayalanmasına katkıda bulunuyorlar
Çeşnici Handan
YanıtlaSilcanım şimdiden afiyet olsun diyeyim. sevgiyle
Yeşim
ahh o süt bula sıkıntısı yok mu? aslında bizim apartmana gelen güzel bir süt var ama ben çalışınca alamıyordum. artık alabileceğim bir yer buldum da rahatladım. darısı başına canım
Yemekvakti Aylin
YanıtlaSilev yoğurdu başka oluyor değil mi? hazır yoğurtların yapay bir tadı oluyor malesef. sevgiyle
ay buranın soğuğu beni öldürecek, şükür ki daha donacak seviyelere gelmedik:))
YanıtlaSilHilalciğim canımsın yaa!
YanıtlaSilBen bu tarifini nasıl olduysa gözden kaçırmışım.Aslında sen denedim demiştin ama ben ne oldu da uğrayamadım hatırlamıyorum.
Az önce çocuklar benim yorumlara bakıyorken baktım ki başka bir siteden ping verilmiş.Girdiğimde senin tarifini gördüm:)
Buraya bakarsan demek istediğimi anlıyacaksın.
http://www.siteniz.info/farkli-bir-yogurt-denemesi
Böylece senden tarif çalındığınıda farketmiş olduk:)
Ellerine sağlık canım.Senin yoğurt daha güzel görünüyor.Allah'a emanet ol...
yetenek sizin
YanıtlaSilsoğuklar yakındır :))
Cahidem, öncelikle bu harika yoğurt tarifi için tekrar teşekkürler. önceki gün yine yoğurt yaptım, yine bu tarifi kullandım. artık vazgeçilmezim oldu :))
YanıtlaSilbu arada çalıntıdan haberim yoktu. hem senden hem benden çalmış oldular. haber verip yapsalar neyse ama böylesi de hoş olmuyor değil mi canım. Allah'a emanet...
Hilal cim,
YanıtlaSilBen de yoğurdu evde yapıyorum yıllardır, bazen çok aceleye gelirse hazır alırız ama çookk nadir. Yaklaşık 2 aydır koyun sütleri de çıktı. Yoğurt yaparken bulabilirsen biraz da koyun sütü ilave et, tadına ve kıvamına bayılacaksın. Ben 3 kilo inek sütü ve 2 kilo koyun sütü ile yapıyorum. Koyun sütü çok yoğun olduğu için tek başına kaynatıldığında tencerenin dibine acaip yapışıyor ve yanık kokuyor. Her iki sütü karıştırıp öyle kaynatıyorum. Şeker ilave etmeyi de yıllardır yaparım, mesela bir kap için bir tatlı kaşığı kadar. Maya olarak kullanacağım yoğurdun tatlı ve çok katı olmasına dikkat ederim. Suyunu iyice süzdürüp öyle kullanırım. Ve mayayı da çok az kullanıyorum ben :) Markette bir adımda yoğurt almak varken evde yoğurt mayalamak bence fedakarlık, tam bir annelik duygusu :))
Sevgilerimle...
Hilal cim,
YanıtlaSilBen de yoğurdu evde yapıyorum yıllardır, bazen çok aceleye gelirse hazır alırız ama çookk nadir. Yaklaşık 2 aydır koyun sütleri de çıktı. Yoğurt yaparken bulabilirsen biraz da koyun sütü ilave et, tadına ve kıvamına bayılacaksın. Ben 3 kilo inek sütü ve 2 kilo koyun sütü ile yapıyorum. Koyun sütü çok yoğun olduğu için tek başına kaynatıldığında tencerenin dibine acaip yapışıyor ve yanık kokuyor. Her iki sütü karıştırıp öyle kaynatıyorum. Şeker ilave etmeyi de yıllardır yaparım, mesela bir kap için bir tatlı kaşığı kadar. Maya olarak kullanacağım yoğurdun tatlı ve çok katı olmasına dikkat ederim. Suyunu iyice süzdürüp öyle kullanırım. Ve mayayı da çok az kullanıyorum ben :) Markette bir adımda yoğurt almak varken evde yoğurt mayalamak bence fedakarlık, tam bir annelik duygusu :))
Sevgilerimle...