AŞURE


Merhaba arkadaşlar;

İşte size yepyeni bir tarif. Aşurenin kültürümüzde vazgeçilmez bir yeri var. Damak tadımıza da çok uygun ve yapımı da oldukça kolay. Nohut, Fasülye ve buğdayı yumuşayıncaya kadar ayrı ayrı haşlayın, suyunu süzün. Ardından tüm bu malzemelere, yarım bardak pirinçle üzüm, kayısı vs içine ne koymak istiyorsanız onları da ekleyin. Önemli olan incir atmak istiyorsanız kaynadıktan sonra atın yoksa incir rengini karartıyor aşurenin. suyunu koyun ayrı bir kapta vanilya ve 1 yemek kaşığı buğday nişastasını az suyla açın. karışımın içine bunu da ilave edip karıştrın. Bir cezvede karanfilleri kaynatın ve suyunu aşureye ekleyin. son olarak bir portakalın kabuklarını rendeleyin ve aşureye ekleyip tamamını iyice kaynatın. kaynamaya başlayınca şekerini koyun. Şekeri pişmeye yakın eklemeniz gerekiyor yoksa kıvamı güzel olmuyor. Hadi afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails