Bugün sizlerle en son denemem olan MTORİ'yi paylaşacağım. Tanzanya'lı arkadaşımız OMARİ'nin çok çok sevdiği bir yemekmiş bu. Malum 10 yıldır burada. Hem o tadı özlemiştir diye, hem de biz de merak ettiğimiz için bu yemeği yapmaya karar verdik. İlk lazım olan yeşil muz idi. Onu da geçen hafta Antalya'ya giden kardeşim ( http://urfa63tutkunu.blogcu.com/ ) getirdi. Böylece hiçbir eksiğimiz kalmadan hemen denemeye başladık.NOT: Aceleyle çekilen bir fotoğraf. O nedenle lütfen kusura bakmayın. OMARİ'ye tattırmak için MTORİ'yi aldık hemen çıktık evden. Çıkarken de aceleyle böyle olduğu gibi çektim fotoğrafı.
Malzemeler:
1 kilo et
2 tatlı kaşığı tuz
10 adet doğranmış yeşil muz
4 orta boy patates - doğranmış
2 orta boy soğan - doğranmış
1 yemek kaşığı tereyağ
Ete soğuk su ekleyip pişirmeye başlayın. köpüklendikçe suyun yüzeyindeki köpüğü alıp atın. et iyice pişince diğer malzemeleri de ekleyip pişirmeye devam edin. piştikten sonra eti ayırp diğer malzemeleri iyice ezin - püre gibi. ardından eti de kuşbaşı olacak şekilde kesin ve ymeğin içine atın. Dilerseniz hindistan cevizi sütü de ekleyebilirsiniz piştikten sonra.Afiyet olsun
Malzemeler:
1 kilo et
2 tatlı kaşığı tuz
10 adet doğranmış yeşil muz
4 orta boy patates - doğranmış
2 orta boy soğan - doğranmış
1 yemek kaşığı tereyağ
Ete soğuk su ekleyip pişirmeye başlayın. köpüklendikçe suyun yüzeyindeki köpüğü alıp atın. et iyice pişince diğer malzemeleri de ekleyip pişirmeye devam edin. piştikten sonra eti ayırp diğer malzemeleri iyice ezin - püre gibi. ardından eti de kuşbaşı olacak şekilde kesin ve ymeğin içine atın. Dilerseniz hindistan cevizi sütü de ekleyebilirsiniz piştikten sonra.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder