Malzemeler:
Hazır Yufka
Haşlanmış patates
Peynir
Süt
Yumurta
Çörek Otu
Peynir
Maydonoz
Kuru Soğan
Sıvıyağ
Öncelikle bol sıvıyağın içinde bir büyük kuru sağonı kavurun. ardından soğan, haşlanmış patates ve peyniri birlikte karıştırın. Patates ve peynirin büyük kalmamasına özen gösterin. Kol böreği yaparken özellikle kare şeklindeki yufkalar daha iyi oluyor. Üstelik bu yufkalar preslenmiş olduğu uzun süre dolapta kalsa bile birşey olmuyor.
yufkanın bir katını açın üzerine üzerine 1 yumurta, süt ve yağla oluşturduğunuz karışımdan sürün. börek içini koyun ve kıvırın. fırın tepsisine yan yana yerleştirin. en son karışımdan kalırsa üzerine sürün ve bir yumurtanın sarısını da üserlerine sürüp çörek otu ile süsleyin. Afiyet Olsun
Hazır Yufka
Haşlanmış patates
Peynir
Süt
Yumurta
Çörek Otu
Peynir
Maydonoz
Kuru Soğan
Sıvıyağ
Öncelikle bol sıvıyağın içinde bir büyük kuru sağonı kavurun. ardından soğan, haşlanmış patates ve peyniri birlikte karıştırın. Patates ve peynirin büyük kalmamasına özen gösterin. Kol böreği yaparken özellikle kare şeklindeki yufkalar daha iyi oluyor. Üstelik bu yufkalar preslenmiş olduğu uzun süre dolapta kalsa bile birşey olmuyor.
yufkanın bir katını açın üzerine üzerine 1 yumurta, süt ve yağla oluşturduğunuz karışımdan sürün. börek içini koyun ve kıvırın. fırın tepsisine yan yana yerleştirin. en son karışımdan kalırsa üzerine sürün ve bir yumurtanın sarısını da üserlerine sürüp çörek otu ile süsleyin. Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder