23 nisanın tatil olmasını fırsat bilip kendimizi sokağa attık kermesleri gezerken birinde el yapımı erişteleri görünce dayanamadım hemen aldım. el yapımı herşey çok kıymetli bana göre. daha doğal, daha sağlıklı oluyorlar çünkü. Soslu eriştenin yapımı da çok basit.
Yapılışı:
Erişteyi suda haşlayın. daha sonra suyunu süzün ve içine biraz yağ koyun. diğer tarafta sarımsaklı yoğurt ve salçasını hazırlayın. salçayı damak tadınıza göre tatlandırın. ben bu kez içine sadece pul biber koydum ve yağda kavurdum salçayı. süslemesini de yaptıktan sonra kim tutar sizi hadi afiyet olsun...
Yapılışı:
Erişteyi suda haşlayın. daha sonra suyunu süzün ve içine biraz yağ koyun. diğer tarafta sarımsaklı yoğurt ve salçasını hazırlayın. salçayı damak tadınıza göre tatlandırın. ben bu kez içine sadece pul biber koydum ve yağda kavurdum salçayı. süslemesini de yaptıktan sonra kim tutar sizi hadi afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder