Kolay Pastane Poğaçası



Evden post girmek de ayrı bir zevkmiş:) Evet izne ayrıldım, artık miniğin gelişini evde bekliyor olacağım. Sağlıkla gelmesi için sizlerden de dua istiyorum.

Bu poğaçaları ilk olarak kardeşim urfatutkunu'nda yedim. Hakikaten çok hoşuma gitti. Evdeki poğaçasever minik kaşif için yapıp tamamını dondurucuya attım. Yemek istediğimizde birer ikişer alıp yiyoruz. Böylece ilk günkü gibi taze kalmış oluyor. Aynı zamanda da sürekli gözümün önünde olmadığından kontrolsüzz yememiş oluyorum:)

Hemen tarife geçiyorum.

Malzemeler:

1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı zeytinyağı
1 küçük paket instant maya
9 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz

üzeri için
yumurta beyazı

Yapılışı:

Süt ve suyu ılıktan biraz daha sıcak olacak şekilde ısıtın.
Yumurta, su, süt, yağ, şeker ve tuzu çırpma teli veya çatal yardımıyla çırpıyoruz.
Bu karışıma yavaş yavaş unla karıştırdığınız mayayı ekleyin. Hamuru güzelce yoğurun.
Mayalanmış hamura şekil verip -dilerseniz içine malzeme ekleyerek - üzerlerine yumurta beyazını sürün. İster susam ister çörek otu ekleyerek 220 derece ısıtılmış fırında pişirin.

Not: Hamur üzerine hep yumurta sarısı sürülür. Bu kez yumurtanın beyazı ile nasıl olacağını merak ettim ve yumurtanın beyazını sürdüm. Bence harika oldu, ister beyaz ister sarısını sürün bence. Her ikisi de oluyor.

12 yorum:

  1. daha önce bende denemiştim çok yiyimli bir poğaça denemeye değeder ellerine sağlık selamlar

    YanıtlaSil
  2. Dua ediyoruz sana gülüm,ellerine sağlık bu arada döktürmüşün evde kalır kalmaz:)

    YanıtlaSil
  3. Ben gelirken bir tane fazla çıkar dolaptan =)

    YanıtlaSil
  4. hilalciğim seni merak ediyorum uamrım herşey yolundadır,dualarımdasın

    YanıtlaSil
  5. Hilalcim çok geçmiş olsun.Allah hayırlı ömürlü etsin inşallah.Dualarımdasın..

    YanıtlaSil
  6. Hilal'cim allah kurtarsın yanında olsun inşallah hayırlısıyla saglikla al bebegini kucagina.
    Pogacanda harika gozukuyor ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  7. OnlarUyurken de gördüm, dilerim iyisinizdir.. dualarm sizlerle..

    YanıtlaSil
  8. http.//belguzaranne.blogspot.com23 Kasım 2011 21:56

    elınıze sağlık nefıs görunuyor

    YanıtlaSil
  9. Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine 30 KASIM-14 ARALIK tarihleri arasında http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ yani ben ev sahibeliği yapacağım... Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz... Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız.... “Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!” Muhammed Mustafa (s.a.v) Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğiz :) Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için yeşil mutfak (Özlem) a gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ adresimde yayınlayacağım Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar)

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel görünüyor Yarın hemen denicem :)

    YanıtlaSil
  11. her konuda marıfetlsın maşallah canım,ellerıne sağlık,cok guzel gorunuyor

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails