Sebze Eşliğinde Tavuk Dilimleri


Sebze sevmeyen halimi hiç sevmiyorum ama sebzelerle de aramı bir türlü düzeltemiyorum. Ama çabalıyorum gördüğünüz gibi :)) Artık her et yemeğinin yanına biraz da sebze eklemeye çalışıyorum. Böylece zar zor da olsa sebze görüyor midem :) Kırmızı biberler yazdan yapıp buzluğa attığım biberlerden. Aslında yapılışını da paylaşmak istemiştim ama fotoğraflamayı unutmuştum o zamanlar. Dolayısıyla sizlerle paylaşamamıştım. Bakalım kısmetse bu yaza anlatırım:)

Brokolinin hazırlanması:

Yeteri kadar brokoliyi bir tencereye koyuyorum. Brokolilerin yarısına kadar - çok az - su koyarak çok kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak haşlıyorum. Tencerenin kapağını soğumadan açmıyorum ki brokolilerin rengi değişmesin. Soğuduktan sonra da zeytinyağı, limon ve karabiber karışımına her bir brokoliyi batırarak servis yapıyorum.

Ispanağın Hazırlanması:

Doğradığım ıspanaklara biraz tuz atarak zeytinyağında çok az kavurdum. Fazla kavrulmasını pek sevmiyorum. Hem böyle rengide daha güzel oluyor.

Tavuğun Hazırlanması:

Tavuğun dilediğiniz yerinden yapabilirsiniz bu tarifi. Öncelikle tavuk etini bıçakla keserek yeterli inceliğe getirin - biftek şeklinde - . Tavuk etlerini bir kaba alarak ister tavuk harcı isterseniz de tuz, karabiber, kimyon, kekik ve körüden oluşan bir karışıma bulayın ve az yağlı tavada kızartıp dilimleyin.

Tabağın şekli şemali artık size kalmış :)

Afiyetle...

4 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık bu saatte olsa da yesem dedim :) Brokolileri servis şekline bayıldım ben de öyle yapayım :)

    YanıtlaSil
  2. Tam rejimlik bir tarif bu :-)
    afiyet olsun canim

    YanıtlaSil
  3. Canım eline sağlık.çok leziz gözüküyor. Ayrıca biz de Seyristanbul.com bloğumuzda adım adım Twittera üye olmayı anlattık, siz de ondan faydalanabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails