Sucuklu Talaş Böreği






Talaş böreği denen bu çıtır çıtır lezzeti çok seviyorum. Aslına bakarsanız işin kolayına kaçan ben, hakikisini yapanlara özeniyorum. Zira şu sıralar iliklerime kadar istesem de deneyemeyeceğim bu lezzeti ben ancak milföy hamuruyla yapabiliyorum:) İki çocukla yazmak bir hayli - ! - iken :) ben almayayım hakikisini :) Yok yani yapıp bana tattıracak varsa sözüm onlara değil elbet :)

Sözü fazlaca uzatmadan hemen tarife geçmek istiyorum.

Malzemeler:

  • 12 yaprak milföy hamuru
  •  Garnitür ( bezelye, havuç, patates )
  • Sucuk
  • Çok az salça
  •  
    Yapılışı:
     
  • Öncelikle iç malzemeleri hazırlayacağız. Eğer hazır garnitür aldıysanız işiniz kolay. Hazır garnitürün içine çok az salça içine doğrayıp ocakta sotelediğiniz küp küp sucukları ekleyin. İç malzememiz bu olacak. 
  • Milföy hamurundan bir yaprağı - kare şeklinde - tezgaha koyup iç malzeme ile içini doldurun. Fotoğraftaki gibi karşılıklı köşelerini birleştirin.
  • Birleşmiş köşeleri aşağıya gelecek şekilde tepsiye koyun. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam ile böreğinizi tatlandırın.
  • 200 dereceye ısıtılmış fırında, hamur kabarıp pişene kadar bekletin. Afiyet olsun...


 

Bu börekten sonra, bir hazır Türk kahvesi de ne iyi giderdi öyle değil mi? Denediklerimin içinde kesinlikle Shazili'yi öneririm. Diğerleri bir işe yaramıyor aramızda kalsın :)

Not: Bu bir reklam değildir :) Sadece kahve severlere, bir kahve tiryakisinden öneridir.

Sevgiyle...


7 yorum:

  1. Eline sağlık. Börek güzel görünüyor. Hazır kahve önerine katılmıyorum. Kahve dediğin kısık ateşte, mümkünse mangalda ve mümkünse çinko cezvede olur bence =)

    YanıtlaSil
  2. Günaydın...
    Börek çıtır görünüyor ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. mımmmm.nefis olmuş nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor eminimki lezzetide öyledir ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Sahtesi de olsa nefis gözüküyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. ama çok güzel bi fikir bu :)
    kafamın üstünde hemen bi ampül ışıldamayaa başladı :)
    fikrim geldii fikrim :)
    artık yemekleri taze fasulye,bezelye vs gibi bunun içine aynen koyup değerlendirebiliriz süper olmuşş :)
    ellerine sağlıkkkkk
    bloğunu yeni gördüm takipteyim artık
    mımmm missler kokan bu bloğun yaptığı herşeyi yakından takip etmek isterim..
    bende beklerim
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Merhaba arkadaşlar;
    Hepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
    kültürüne sahibiz Ülke olarak.
    Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
    duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
    çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
    Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
    arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
    yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
    elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
    değerli arkadaşlarımın sayesinde...

    "Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında

    ben http://safiyeile.blogspot.com/ blogumda ev sahibeliği
    yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
    beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
    gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
    yöreye ait olduğunu yazıp,
    bana haber verirseniz
    tariflerinizi severek yayınlayacağım.
    Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
    fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak

    safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...

    Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
    katılabilirsiniz...
    Teşekkürler

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails