Ek Gıda: Bıldırcın Yumurtalı Muhallebi


Ramazan nasıl gidiyor diyerek başlasam sözlerime ne dersiniz? 

Bu sene, sizin oralar nasıl bilmiyorum ama Konya'da alışılmamış bir sıcak vardı şu son 2-3 güne kadar. 2-3 gündür yağmurla buluştuk da serinledik, içimiz ferahladı. Sıcaklardan solayı ne kadr çok su - içecek tüketiyoruz geçenelrde daha iyi farkına vardım. Bir iftar daveti dönüşünde 2 farklı markete uğradık, ikisinde de limonata kalmamıştı. Raflar bomboştu :D Bu nedenle bir sonraki postumda ev yapımı içecekleri - hatırlatma babından - sizlerle paylaşacağım.

Hatırlarsanız daha önce ek gıdalara geçen bebekler için kendi denediğim tariferi paylaşacağım demiş ve bebek omleti paylaşmıştım ilk olarak. Bu da ikinci tarifimiz olsun. Buradaki tariflerim, birçok tarif karıştırıp en son hepsinden alıntılar yaparak, biraz da doğaçlama eklemelerle elde ettiğim bebek yemekleri. Siz bebeğinize uygun olanlarını seçin. Malum ay ay bu miniklerin yedikleri içtikleri değişiyor.

Gelelim tarifimize. Bu tarifte neler kullanacağız?

  • 1 su bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı pirinç unu
  • 1 bıldırcın yumurtasının sarısı
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • tatlandırmak için  ( şeker/pekmez/reçel vb. )
  • üzerine ( ceviz/antepfıstığı)
Yapılışı:

  • Sütü bir cezveye koyun ve ocağa almadan öne pirinç ununu topak kalmayaak şekilde karıştırın.
  • İyice karıştıktan sonra ocağa alın, kaynayana kadar karıştırarak pişirin. 
  • Kaynadığında ocağı kapatın, içine tereyağını ekleyin. 
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra, bıldırcın yumurtasının sarısını ekleyin ve bir çırpıcı veya çatalla hızlıca karıştırın.
  • Tatlandırmak için malzeme listesinde belirttiklerimden birini tercih edebilirsiniz.
  • Son olarak içine veya üzerine ceviz veya fıstık ekleyin.
  •  
  • Bebeğinize afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails