Bu Filmleri İzlemeyen Kalmasın :)


BUTTERFLY EFFECTS

Tür: Bilim Kurgu, Fantastik, Gerilim, Gizem
IMDB Puanı: 7.7 

Filmin Konusu: Çocukluğundan gelen korkunç hatıralarıyla mücadele etmek zorunda kalan genç bir adam zaman içinde geçmişe yolculuk yapabildiğini ve olayları değiştirebildiğini keşfeder. Ne var ki her değişiklik hem kendi hayatını hemde çevresindeki insanların hayatını büyük ölçüde etkilemektedir. Üstelik de çoğu zaman beklenenin tam aksine!


Yorumum: Film izleyeni kesinlikle içine çekiyor. Çok etkileyici bir konusu var ve bundan sonra ne olacak diye düşünmeden edemiyorsunuz. Ben bu seriyi izlemeye biraz geç başladım tıpkı Twilight serisi gibi :) Ama ilk film benden tam not aldı.. İzlemelisiniz...



LEON: THE PROFESSIONAL

Tür: Dram, Gerilim, Suç
IMDB Puanı: 8.6

Filmin Konusu: Mathilda, New York'ta yaşayan ailesi dağılmış 12 yaşında küçük bir kızdır. Ailesini sevmeyen Mathilda için en değerli varlığı küçük kardeşidir. Babası uyuşturucu işlerine bulaşınca mafya ailenin tüm bireylerini öldürür. O sırada alışverişte olan Mathilda ise olaydan kılpayı kurtulur ve Leon'un kaldığı daireye saklanır. Leon ise çok soğukkanlı bir katildir. Ancak Mathilda'ya karşı içten bir sevgi besler ve ona kol kanat gerer. Aslında babalık, arkadaşlık gibi kavramlar ona çok yabancıdır.


Yorumum: ( Spoiler içerebilir, benden uyarması :)) Bir kere, Natalie Portman'ın öyle mini mini hallerini izlemek garip geliyor insana :D Bunun yanında, filmin konusu ve anlatılmak istenen şey, tek kelime ile harika. Türkçe'ye "Sevginin Gücü" olarak çevrilmiş film, yani aslında filmin bir özeti bu..
Sevginin, profesyonel bir katili nasıl dize getirdiğine şahit olmak isterseniz, buyrun izleyin:)




Yeni Bir Başlangıç: Jerry Maguire

Tür: Dram, Komedi, Romantik
IMDB Puanı: 7.2

Filmin Konusu: Jerry Maguire Uluslararası Spor İdaresi\' nin (SMI) en üst temsilcisi olarak camianın tartışmasız lideridir. Jerry güzel nişanlısı Avery Bishop\' a bağlıdır ve iyi bir ilişkileri vardır. Tek sorun Jerry\' nin kendini otomatik pilota bağlamış olmasıdır. Arkadaşlığı iyidir, ancak cinsellikte kötüdür. Jerry SMI için yazdığı \'Düşündüklerimiz ve Söyleyemediklerimiz : İşimizin Geleceğidir.\' Sloganı yüzünden işler karışır ve işten çıkarılır. İşinden atılmış ama kendine güvenli ve kim olduğunun farkında olarak herşeye sıfırdan başlamak zorunda kalır.


Yorumum: Filmin orjinal adı "Jerry Maguire" olmasına rağmen, tıpkı "Leon"da olduğu gibi biz yine filmin bir özetini gözler önüne sereceğimiz gibi yeni bir isim buluvermişiz. Türkçe Çevirisinde "Yeni Bir Başlangıç" olarak yerini almış. Evet, konu bu, güzel bir hikaye.. 

Hayatta asla pes etmemeli dedirten bir film...





Forrest Gump

Tür: Dram, Romantik
IMDB Puanı: 8.7

Filmin Konusu: Forrest Gump, zeka seviyesi 75 olan bir erkeğin hayatını ele alıyor. Zeka seviyesi nedeni ile devlet okullarına girmekte bile zorlanan Forrest Gump  zamanla akla mantığa uymayan başarılara imza atıyor. Her ne kadar zeka seviyesi düşük olsa da fiziksel olarak son derece sağlam olan Forrest Gump, zamanla gelişen olaylar zincirinde bizi hayal edemeyeceğimiz bir dünyaya götürüyor.


Yorumum: Bir kere ilk olarak hemen şunu söylemeliyim, bu film kesinlikle ebeveynlerin sıkı ders çıkarmasına enden oluyor. Bir çouğu nasıl yetiştirir, neye hazırlar ve kanalize ederseniz, çocuk onu yaşayacaktır büyük ölçüde. Aslına bakarsanız bir tanıdığımın çocuğu da aynen Forrest Gump gibi diyebilirim. Ama annesinin bilinçli bir şekilde çocuğunun eğitimine gereken özeni ve önemi göstermeniz neticesinde çocuk şimdi çok başarılı. Hayatta olmaz diye birşey yoktur.

Kesinlikle izleyin...


13 yorum:

  1. En çok sevdiğim yazılardandır kitap ve film tanıtım, tavsiye yazıları. Teşekkürler. Kelebek etkisi'nin diğer serileri boşa zaman harcamaktır maalesef. Sadece 1. film güzeldir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sevindim çünkü ben de çok sık film tanıtımı yapıyorum malum. Bu arada, Kelebek etkisi'nin diğer filmlerini merak ediyordum ama bak bilemedim şimdi :S

      Sil
  2. 4 te 3 izlemişim :) tom cruise inki hariç diğer 3 ünü izledim ve her biri birer başyapıt bence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de kesinlikle çok kaliteli filmler.

      Sil
  3. ohh ne güzel bir paylaşım,filmleri bende izlemek istiyorum tesekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ediyorum, keyifli seyirler diliyorum :)

      Sil
  4. Bir önceki postta tavsiye ettiğiniz üç filmi de izledim. hepsi de birbirinden güzeldi.etkisinde kaldığım filmlerden oldular.

    Bu postunuzda ise sadece Tom Cruise'un filmini izlememişim. tavsiyenize güveniyor ve listeme ekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu filmi de beğeneceğinizi düşünüyorum. özetle, insan kendine güvendiğinde ve ailesi arkasında olduğunda herşeyi başarabilir :D

      Sil
  5. tesekkut ederim not aldim

    YanıtlaSil
  6. Bende aynı şekilde tesedüf oldufilmlerin çoğunu bende izledim güzel filmler seçmişsiniz sizi takibe aldım banada beklerim sevgiler..mutfaksevgisi.com

    YanıtlaSil
  7. en kısa zamanda izlicem teşekürler...

    YanıtlaSil
  8. bu listeye prestij , akıl oyunları ,patch adams , amelie, the truman show , rain man , yeşil yol(the green mile) ,moilin rouge , life is beatiful(hayat güzeldir) filmleri de eklenmeli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğiniz filmlerin bir kısmını daha önce paylaşmıştım, tüm film önerilerimi aşağıdaki linkten görebilirsiniz. Önerdiğiniz filmlerden izlemediklerimi de en yakın zamanda mutlaka izleyeceğim. teşekkürler

      http://hilaltimur.blogspot.com/search/label/Film%20%C3%96nerisi

      Sil

Related Posts with Thumbnails