JAPON FİLMLERİNDEN SEÇMELER

Blogumu düzenli takip edenler çok iyi biliyorlar artık, Kore filmlerini çok seviyorum. Kore filmleri izlerken, diğer uzakdoğu filmlerinden de izlediklerim oluyor. Onları da sizinle  paylaşmak istedim. Eminim benim gibi uzak doğu filmlerini sevenler çok aramızda...

İzlediğim Japon filmleri sonunda şöyle bir kanıya vardım:

Japonlar da biz Türk milleti gibi dramdan çok hoşlanıyorlar.
Mutlaka her filmlerinde ölümcül hastalık taşıyan bir karakter bulunuyor.
Yani aynı konuların döne dolana işlenmişi gibi ama güzel mi? Evet güzel filmler var.




*** I GIVE MY FIRST LOVE TO YOU ***
( Boku no hatsukoi wo kimi ni sasagu )

Tür: Dram, Romantik
IMDB Puanı: 7.3

Konusu: Takuma Kakinouchi, çocukluğundan beri kalp sorunlarıyla hastaneye kaldırılmaktadır. Takuma ve Mayu Taneda'nın hikâyesi işte burada başlar: Hastanedeki kardiyoloğunun kızı olan Mayu ile 8 yaşında tanışan Takuma, gün geçtikçe küçük kızla arkadaş olur.

Geçen zamanla birlikte gittikçe yakınlaşsalar da; Takuma kendini kasten Mayu'dan uzak tutmaya başlar çünkü 20 yaşından sonra kalbinin daha ne kadar dayanacağını bilmemektedir. İki genç büyüdükçe ve aralarındaki bağlar güçlendikçe, hikâyeleri de çözülmeye başlayacaktır ancak Takuma, Mayu'ya sekiz yaşındayken tutamayacağı bir söz vermiştir...


Yorumum: Film kesinli çok güzeldi. İzlediğim en iyi Japon filmleri arasındadır. Çaresizliğin acısı adeta izlerken size de çarpıyor izlerken.





*** MATATAKİ ***

( BİR IŞILTI )


Tür: Dram, Romantik
IMDB Puanı: 6.5

Konusu: İzumi adındaki genç kız erkek arkadaşı Junichi'yi talihsiz bir motorsiklet kazasında kaybettiği için acı çekmektedir. Sevgilisinin bu ani ölümüyle yaşadığı şok yüzünden kazadan sonra hafızasını kaybeder. Makiko adındaki avukat, İzumi'ye hafızasını kazanması için yardım etmeye başlar.
Yorumum: Film güzeldi. Kız sürekli hafızasının derinliklerinde geziniyor ve oradaki gerçeği öğrenince insanın içi cız ediyor. Gözleri yaşartan filmlerden... 




*** KOİZORA ***
( SKY OF LOVE )

Tür: Dram, Romantik
IMDB Puanı: 7.0

Konusu: Mika liseye yeni başlamış, düşlerindeki aşkı bekleyen utangaç liseli bir genç kızdır.. Bir gün kız arkadaşı hoşlandığı çocuğu gösterirken yanındaki sarışın garip görünümlü çocukla kazara çarpışırlar. Sarışın çoçuğun ilgisini çeken Mika bir süre sonra okulda telefonunu kaybededer. Uzun arayışının sonunda telefonunu kütüphanede çalarken bulur ve telefonun ucunda adının 'sır' olduğunu söyleyen bir çocuk vardır.. Israrcı çocuk ve susmak bilmeyen telefonları başlarda rahatsız olan Mikada da zamanla alışkanlık haline gelecek ve onu görme isteği uyandıracaktır.. Sonunda Hiro adındaki bu gençle tanışan Mikanın hayatı tamamen değişecek ve yer yer mutluluk yer yer hüzün dolu Mika-Hiro aşkı başlamış olacaktır..

Yorumum: Film güzeldi. Bazen, aa neler oluyor böyle diyorsunuz ama sonunda herşeyi anlayacaksınız, sabredin :( Anladığım kadarıyla bu Japonlar da bizim gibi filmlerinde dramı pek bir seviyorlar.





* MY RAINY DAYS *

( YAĞMURLU GÜNLERİM )

Tür: Dram
IMDB Puanı: 6.9

Konusu: sin adlı yazarın aynı adı taşıyan cep telefonu romanından uyarlanmıştır. Tema şarkısı "Let It Go" Yuna Ito tarafından söylenmiştir. 17 yaşındaki genç kız Rio diğer insanlar gibi güzel kızların çarpıcı olduğuna inanmamaktadır geçmişindeki travmatik olay yüzünden sadece parayla ilgilenmektedir. Bir gün, o üniversite öğretim görevlisi Kouki ile karşılaşır ve ona aşık olur. Gitgide hayatının temeline tekrar kavuşur ama Kouki ile onun bir sorunu vardır.
Yorumum: Bu filmi bir cümle ile şöyle anlatayım: "Bir kişiye, ikinci kez aşık olabilir misin?" 
Yine dramdan kopamamış Japonlar ve her nedense her filmde olduğu gibi bu filmde de ölümcül hastalık yakalarını bırakmamış. Genelde bakıldığında hoş bir filmdi, izlenir.




* HEAVENLY FOREST *
( CENNET ORMANI )

Tür: Dram, Romantik
IMDB Puanı: 7.4

Konusu: Utangaç bir genç olan Makoto Segawara (Hiroshi Tamaki), uzaktan uzağa Miyuki (Meisa Kuroki) isimli üniversite arkadaşına aşıktır. Bu sırada hayatına görünüşü ve değişik düşünceleri ile toplum içinde kendine pek yer bulamayan Shizuru Satonaka (Aoi Miyazaki) girer. Segawara ve Satonaka yakın arkadaş olurken, bir yandan bir aşk üçgeni de şekillenmeye başlar.

Yorumum: Film güzeldi. Alışılmış son yine vuku buldu, sanırım bu Japon filmleri hep aynı çerçevede dolaşıyorlar ya da bana hep aynı konular denk geldi bilemiyorum ama izlenir.





PARADISE KISS

CENNETİN ÖPÜCÜĞÜ )

Tür: Romantik
IMDB Puanı: 6.6

Konusu: Yukari Hayasaka (Keiko Kitagawa) sabit okul hayatından yorgun düşmüş bir lise öğrencisidir. Daha sonra "Paradise Kiss" markası altında tasarım yapan bir grup moda tasarım öğrencisi ona bir modele ihtiyaçları olduğunu söylerler. Yukari moda dünyası hakkında hiçbir şey bilmiyordur ve grubun eksantrik tarzından dolayı kendini geri çeker ama kısa süre sonra kendi özgür düşünme tarzlarına ve hayallerini takip etme yetneklerine hayran olur... 

Yorumum: Film boş vaktiniz varsa izlenir. Çok muhteşem diyemem ama çok kötü de diyemiycem. Hani "şöyle böyle" tabiri bu filmi iyi anlatabilir.



13 yorum:

  1. Ben de bir kore sinema ve dizisi hayranı olarak izleyecek bir şey bulamayınca ilk baktığım yer burası oluyor. Teşekkürler Hilal :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de bir kore sinema ve dizisi hayranı olarak izleyecek bir şey bulamayınca ilk baktığım yer burası oluyor. Teşekkürler Hilal :)

    YanıtlaSil
  3. Bunlara benzer varsa izlediğiniz mesaj altına yazarsanız isimlerini memnun olurum.

    Site de çok yararlı konular var ve bilgilendirme için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Sayfada başka Japon filmleri bulamadım , bu kadar mı Japon yapımı filmler ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni filmler ekleyeceğim ancak bunların haricinde bloğumdaki diğer Japon filmi için aşağıdaki linke bakınız lütfen:

      http://hilaltimur.blogspot.com/2014/03/guzel-bir-japon-filmi-cyborg-she.html

      Sil
  5. Çok güzel olmuş elinize sağlık. Bu filmler aile ile izlenebilecek filmler değil mi izlemeyi düşünüyoruz da

    YanıtlaSil
  6. CLOSE RANGE LOVE bu filmi dün izledim hoşuma gitti sizinde hoşunuza gidebileceğini düşünüyorum. Japon dizisi olarakta İTAZURANA KİSS LOVE İN TOKYO dizisini şiddetle öneriyorum çok kaliteli kesinlikle hoşunuza gidecek bir dizidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler listeme aldım izleyecegim

      Sil
    2. Çok teşekkürler listeme aldım izleyecegim

      Sil
  7. Ben Orange japon filmini çok beğendim çok anlamlı ve insanın içinde şefkat, arkadaşlık, tatlı dostluklar uyandıran bir film oldu. Çok beğendim en sevdiklerimdendir Orange filmi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öneriniz için teşekkürler, izleme listeme aldım

      Sil

Related Posts with Thumbnails