Eğer Yaşarsam ve Sen Gittiğinde / Gayle Forman / Kitap Tanıtım



Geçenlerde kitap alacağım bir sırada çok satanlar listesine bir göz attım ve Gayle Forman'ın bu iki kitabına rastladım. Çok dokunaklı bir öykü olarak tanıtımı yapılmıştı ve Alacakaranlık serisini film yapan şirketin bu kitapları da film yapacağı belirtiliyordu. Dolayısıyla ilgimi çekti. Aldım ve hemen okudum. Serinin ilk kitabı "Eğer Yaşarsam". Spoiler vermemeye çalışarak yorum yapayım kitapla ilgili. Beklenmedik bir anda bir kaza ve sonrasında asıl karakterin yaşam mücadelesini konu alan bu kitap bitince, nasıl yani hepsi hepsi bu muydu dedim :) Yani bunun mu filmi yapılacak???



Sonrasında hiç beklemeden "Sen Gittiğinde" ye başladım. İlk başta şaşırdım, ilk kitap Mia'nın dilinden yazılmış olmasına rağmen, ikinci kitap Adam'ın dilinden... Ve kitabı bitirdiğimde, filmi hemen çekseler de gösterime girse diye sabırsızlanmaya başladım. Adam, hayatta birçok şeyi başarmış olmasına rağmen, Mia'yı kaybetmenin onda oluşturduğu boşluk nedeniyle bir türlü kendine gelememiş ve üzerinden 3 yıl geçmişti. Ve bir gün.. Ona bir şans daha verildi :)

Spoiler: İkinci kitapta, Mia'nın duygularını anlattığı bölüm, gitarı çıkarması, Adam'ı adım adım takip etmiş olması ve herşeyi içinde yaşaması, bana direk Kore filmlerindeki o gizemli aşkları hatırlattı..

Kısaca size diyorum ki:

Okuyun bu kitapları :)

2 yorum:

  1. merhabalar,konya dan sevgiler.bende siz gibi kitap okumayı sevenlerdenim.kitabı sade ve güzel bir dille anlatmışsınız ve en kısa zamanda bloğumdaki romanlarım linkinde bu kitabında adının geçmesini istiyorum.sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vesile ile ben de Konya'lı bir blogger arkadaşımı tanımış oldum. hoşgeldiniz.

      Sil

Related Posts with Thumbnails