Kore Filmlerine Devam



IL MARE

Tür: Fantastik, Romantik
IMDB Puanı: 7.8

Konusu: Farklı zamanlarda yaşamış iki insanın mektuplar aracılığıyla yaşadıkları romantik bir ilişki anlatılıyor. Animasyon seslendirmesi yapan Kim ile mimar olan Sun-Hyun'un ilişkisini izleyeceksiniz. Aralarındaki iki yıllık farka rağmen masalsı bir ilişki kuruyorlar kendilerine.

Yorumum: Göl Evi ( Lake House )'nin orjinal hali. Bu film 2000 senesinde yapılmış, Göl Evi ise 2006'da. Bana göre her zaman orjinal daha güzeldir :)





VIRGIN SNOW

Tür: Dram, Romantik
IMDB Puanı: 6,7
G.Kore + Japonya

Konusu: Min, profesör babasıyla birlikte Japonya'ya taşınır. Bir gün yerel bir tapınakta masum gözlü güzel bir Japon kızla tanışır. İsmi Nanae'dir ve gelecek vaadeden bir ressamdır. Min ilk görüşte Nanae'ye aşık olur ve çok geçmeden Nane'nin de, kendisinin transfer edildiği Japonya'daki okulda okuduğunu öğrenir. Böylece arkadaş olurlar aralarındaki dil farklılığına ve kültürel farklılıklara rağmen çok güçlü bir ilişkileri olur. Min'in Kore'deki ninesi aniden hastalanınca, Min Nanae'ye öceden haber veremeden acilen Kore'ye dönmek zorunda kalır. Ninesi eski sağlığına kavuşur kavuşmaz Min, yeniden Nanae'yle brilikte olmak içim vakit kaybetmeden Japonya'ya döner. Fakat Nanae'yi hiçbir yerde bulamaz. Nanae acaba ona karşı beslediği samimi duyguları henüz kavramamış mıdır? Nanae bir haber bile bırakmadan neden ortadan kaybolmuştur?

Yorumum: Çok sıcak, çok içten bir filmdi. Bu Korelilerin hani bilirsiniz filmlerinde genelde bayanlarda bir suskunluk hali vardır. Çok sevimli kılar bu onları. Hani gerçekleri biz gibi çat çat söylemezler de anlaşılması için zamana bırakırlar. İşte bu filmde bunu bolca görüyorsunuz. Çok güzel filmdi izlemelisiniz.



POSTMAN TO HEAVEN

Tür: Fantastik, Dram, Romantik
IMDB Puanı: 7.0


Konusu: Shin Jae Joon dünya ile diğer dünya arasında yolculuk yapma yeteneğine sahip bir postacıdır ..Jo Ha Na'da erkek arakdaşına mektup yollamaya çalışmaktadır.
 
Bunu yapabilecek olan Shin Jae joon'dur.


Yorumum: Filmde DBSK solisti Jae Joong oynuyor. Rolünü iyi yapmış, kimse onu bu haliyle bu dünyaya ait sanmaz :) İzleyince anlayacaksınız, iyi filmdi izleyin.


I'M A CYBORG BUT THAT'S OK

Tür: Dram, Komedi, Romantik
IMDB Puanı: 7,2


Konusu: Kendini sayborg sanan genç bir kız büyükannesini kurtarmak için çabalıyor ve aynı zamanda da enerjisini bitirmemesi gerekiyor. Hastanede tanıştığı çocuk da ona yardım etmeye çalışıyor. Hastanedeki tüm hastaların kendi hikayeleri bir şekilde neden orada oldukları anlatılıyor. Ama olaylar sayborg kızın ve -onun kurtarıcısının- etrafında gelişiyor. Film hastanedeki hastaların gözünden, onların dilinden anlatılıyor. Gerçekteki sorunları kendi dünyalarında nasıl algıladıkları anlatılıyor.

Yorumum: Farklı bir film, bir akılk hastanesinde geçen olaylar anlatılıyor. Filmin çok övgüsünü duyup izledim ama hani çok güzeldi diyemem kendi adıma. şöyle böyle vakit geçirmelik bir film.



LOVE 911

Tür: Dram, Romantik
IMDB Puanı: 6,6


Konusu: Eşinini kaybeden bir itfaiyeci (Ko Soo), içinden geçenleri kimseye anlatamayan bir doktor (Han Hyo-joo). Bu ikili tanışırlar ve birbirleri sayesinde zamanla düşüncelerini açıp geçmişin yaralarını iyileştirmeyi başarırlar.

Yorumum: Çok keyifli bir filmdi, hem gülüyor hem duygulanıyorsunuz. İzleyin derim.

 

4 yorum:

  1. Kore dizilerinden fırsat bulursam ben de filmlere geçiş yapmak istiyorum. Güzel oldu bu konuya rastlamak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim bloğumda bolca kore film önerisi bulabilirsiniz :)

      Sevgiler

      Sil
  2. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler fakat daha fazla yokmu ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm diğer Kore filmleri için aşağıdaki linke bakınız:

      http://hilaltimur.blogspot.com/search/label/Kore%20filmleri

      Sil

Related Posts with Thumbnails