Bebekler Soğukta Daha İyi Uyuyorlarmış...

Aşağıdaki haberi sizlerle paylaşmayı istedim. Her ne kadar bizler buna cesaret edemesek de sanıyorum yazılanlar doğru. Zira eczacı bir tanıdığımız birkaç yıl önce aynını anlatmıştı her ne kadar ben o zamanlar bunu kulak ardı etsem de. İşte haberi aynen aşağıda paylaşıyorum:

Bebeğin soğukta uyuması daha sağlıklı

Finlandiya'da yapılan bir araştırma Türkiye'deki annelerin ezberini bozacak 05.Aralık.2011,05:36:17

Soğukta uyuyan bebek sağlıklı oluyormuş!

05.12.2011 Finlandiya'da bebekler, yüzyıllardır soğuk ortamlarda uyutuluyor. Ülkede bulunan Oulu Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışma, bebekler için dışarıda temiz havadaki kısa uykunun, durgun ve kapalı ortamlardaki uykudan üç kat daha yararlı olduğunu ortaya koydu.

Araştırmacı Marjo Tourula'ya göre, eksi 5 derece, dışarıda uyku için en uygun sıcaklık. Dışarıda uyutma uygulamasının ilk olarak Finlandiya'da 100 yıl önceden başladığı ve bir asır içerisinde de yaygınlaştığı belirtiliyor.

8 yorum:

  1. bu haberi bugün ben de okudum..doğru olabilir. benim kızımda açıkhavada saatlerce uyurdu..tabi onların bahsettikleri soğuklukta değil..-5 derece zor biraz biz annelere:)

    YanıtlaSil
  2. rusyada da bebekler dışarıda uyutuluyormuş,ben de kendi adıma soğuk odada daha rahat uyuyorum.

    YanıtlaSil
  3. canım bende aksıne gece dogalgazın derecesını yukseltıyorum nıye dersen hep uzerı açıkta yatıyor hasta olmasından korkuyoruz araştırma belkı haklı ama hıcbır anne herhalde cocugunu serın bır yerde uyutmaz endısenlendıgı ıcın,sevgıler ..

    YanıtlaSil
  4. Dışarıda sıkı giydiriyoruz üşümesin diye. Ev ortamında nasıl oluyor ki? Evin soğuğu insanın içine işliyor. Mesela sobalı bir evde, çocuğu sobalı odada mı yoksa sobanın olmadığı çok soğuk diğer odalarda mı yatırmak daha iyi olur? Dün bakıcımıza Ekin'i dışarıda soğukta yatır dedim, ters ters suratıma baktı. Yazık çocuğa dedi. Yazık mı gerçekten?

    YanıtlaSil
  5. Aynen öyle Hilal soğukta daha rahatlar burun felan tıkanmadan rahat uyuyorlar..
    Yıllardır eşime söyledim durdum inandıramadım geçen gün bu yazıyı görmüş bana anlatıyor ,acaba ben kendisine yıllardır ne anlatıyordum bilemiyorum...

    YanıtlaSil
  6. Süper ya :) -5 te bebekleri uyutmak donmasına yeterde artar, Şöyle Rusların bebekleri buz gibi soğuk sulara bırakmasına bakarsak, insanın aklına olabilir fikri geliyor :)
    Blogunuzu inceledim biraz çok güzel ellerinize sağlık....
    Sizide yeni bloguma beklerim...
    http://kendidefterim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. -5 derecede biraz kasar tabi. Ama bizde sıcağı sevmeyenlerdeniz. Hemen hemen hiç üstünü örtünmüyor, önceleri örtmek için çok kalkardım ama baktım ki rahatsız oluyor bende rahat bıraktım.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails