Patates Çorbası


Haşlanmış patateslerden kalanları ne yapsam diye düşünürken çorba yapmak aklıma geldi. Her öğünde mutlaka çorba olur dolayısıyla çorba iyi fikir gibi geldi bana. Tadı da güzel oldu.Yapılışı un çorbası gibi. 

  • 2 kaşık tereyağının içinde 3 kaşık unu kavurun. 
  • İçine yarım kaşık domates salçası ekleyip biraz daha kavurun.
  • Elma dilimi şeklinde doğranmış haşlanmış patatesleri de içine atın ve hepsini birlikte kavurmaya devam edin.
  • İçine yeterince tuz ekleyip suyunu da ekleyip karıştırarak kaynamasını bekleyin. 
  • Kaynadığı anda 1 çay bardağı süt ekleyip 1-2 dk daha çorbayı kaynatın.
  • pişme tamamlanınca blendırdan geçirin ve afiyetle için.
Not:
  1. Bu çorba tuzu kaldırıyor. Patatesli olduğundan normalde eklediğinizden daha fazla tuz eklemek gerekiyor.
  2.  Diğer çorbalara göre daha fazla su istiyor bu çorba. Patatesler blendırdan geçirildikten sonra çorbayı katılaştırıyor. Bunları göz önünde bulundurarak çorbayı yapmayı unutmayın.
Afiyetle...



6 yorum:

  1. patates corbasi cok guzel gorunuyor. eminim tadi da guzeldir, ellrinize saglik. deneyecegim

    YanıtlaSil
  2. Patates çorbası hiç yemedim denicem bende çok güzel gözüküyor elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık.Patatesin her türlü halini seven biri olarak söylüyorum ki;çorbasıda çok güzel.

    YanıtlaSil
  4. Hilalciğim eline sağlık patates çorbasını çok severim seninki de çok güzel görünüyor bu arada etkinliğe beklerim sevgiler canım
    Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine 8 ŞUBAT-22 ŞUBAT tarihleri arasında http://tombultarifler.blogspot.com yani ben ev sahibeliği yapacağım... Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz...
    Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız.... "Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!" Muhammed Mustafa (s.a.v) Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğim :) Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için Tombultarifler'e gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp http://tombultarifler.blogspot.com/ adresimde yayınlayacağım :) Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğim arkadaşlarım kırılmasınlar)

    YanıtlaSil
  5. cok istah acisi duruyor ellerinize saglik
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Patatesin Faydası : Şeker hastalarına faydalıdır. Susuzluğu giderir. Mide ve Onikiparmak ülserinde yararlıdır. Karaciğer şişliğini giderir. Safra akışını kolaylaştırır. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur. Damar sertliğine faydalıdır. Sert bir şey yutulduğunda yabancı maddenin zarar vermeden çıkmasını sağlar. El ve ayak çatlaklarında faydalıdır. Skorbüt hastalığını önler. Kandaki şeker seviyesini düşürür. Kanı temizler. Kansere karşı korur.
    http://www.sifalibitki.biz

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails