Kırmızı Biber Arasında Kaşarlı Köfte



Şükürrr diyerek başlayayım sözlerime:D

Denetim bitti diyeceğim, ne denetimi diyeceksiniz. İkinci ISO denetimimiz de bitti, çok şükür iyi geçti. Olumsuzluklar tespit edilmedi, denetçimiz tavsiye ve iyileştirmelerde bulunup gitti:D Hal böyleyken, ilk iş oturup güzel bir paylaşımda bulunayım dedim. Evde Kırmızı biber varken, köfteleri de yapmışken bir anda aklıma geldi. Biraz da kaşar eritip aralara ekleyince, yeme de yanında yat faslından bir yemek oluverdi işte. Şimdi hemen yapılışına geçiyorum:

Köftenin yapılışı için buraya bakabilirsiniz.

Ben içine kadınbudu köfte koydum, dilediğiniz şekilde bir köfte ile de yapabilirsiniz bunu.





Öncelikle kırmızı biberlerimizin içini açıp teflon tavaya yerleştiriyoruz. Güzelce her iki tarafını da pişiriyoruz - söğürüyoruz -. Sonra, biberin bir yüzeyinde bulunan kabuğu alıyoruz, kabuk yerken ağza gelirse hoş olmaz.





 Köfteler, söğürmüş olduğumuz biberin tam ortasına yerleştiriyoruz.






Teflon tavaya birkaç parça halinde doğradığımız kaşar peynirimizi koyuypruz ve ocakta en kısık ateşte erimeye bırakıyoruz. Erime anında ocağın aldtını kapatıp, biberin üzerine koyduğunuz köftelere bu kaşardan gezdirmelisiniz.

Sonrasında biberi her iki yandan da kapatarak köfteleri biberin arasında bırakmalı ve kalan kaşardan biraz da üzerine eklemelisiniz.

Kaşar kısmı, servis yapacağınız ana yakın yapılmalı yoksa kaşar katılaşır ve hoş olmaz.

Afiyetle...

3 yorum:

  1. Kırbızı biber etli etli (benim tabirimle :) ) oluyor ya çok seviyorum. Bu haliyle de harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. nefis bir sunum
    iştahsız olanlara denemelerini tavsiye edebilirsin bu güzel görüntü ile.

    YanıtlaSil
  3. Aman Allahım bu ne güzel görüntü.Tahmin ediyorumki tadı da çok güzeldir.
    ,Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails