Muhteşem Bir Kurabiye: Korova Kurabiyesi



Bugün "iyi haftalar" diledikten sonra, hemen söze gireceğim. Bu nasıl bir kurabiyeydi böyle. Immmmm misss... Tarifi cafe fernando'dan almıştım. Ne zamandır bekletiyordum, sonunda hafta sonu bir anda aklıma düştü, yapmaya kalktım. Sıvadım kolları. Öncelikle şunu belirteyim, hamurun 2-3 saat bekleme süresi var. Ben bir gece yaptım hamuru, ertesi sabaha kadar buzdolabında beklettim. Sabah uyanında kahvaltıdan sonra da hemen fırına attım. Bir kere görüntü beni benden aldı. Kakaolu, çikolatalı, tereyağlı :D Eee daha ne olsun.. Hemen tarife geçiyorum:

Malzemeler:

  • 1+1/4 su bardağı un
  • 1/3 su bardağı kakao
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 150 gr tuzsuz tereyağı - oda sıcaklığında
  • 1 bardaktan 1 parmak eksik şeker
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 150 gr çikolata
Not: 

Orjinal tarifte hem kahverengi şeker, hem beyaz şeker kullanılıyor. Ben sadece beyaz şeker kullandım. Ayrıca orjinal tarifte vanilya özütü var onu da kullanmadım. 1/4 çay kaşığı deniz tuzu deniyor. Ben bunun yerine 1/4 çay kaşığı normal tuz kullandım. Siz orjinal tarifi işte buradan görebilirsiniz...


 Yapılışı:

  • Herşeyden önce tereyağını dolaptan çıkarın ve oda sıcaklığına gelmesi için tezgahın üzerinde bekletin.
  • Un, kakao ve karbonatı bir kaba eleyin.
  • Yumuşamış olan tereyağını karıştırma kabında güzelce çırpın. Şekeri ve tuzu ekleyip 2-3 dakika daha çırpın.Ardından elenmiş malzemeleri de ekleyip yavaş hareketlerle karıştırıp hamuru elde edin.
  • İrice kıyılmış çikolataları da ekleyip tekrar karıştırın.
  • Hamuru ikiye dölün ve yukarıdak gibi 4 cm çapında iki silindir haline getirip ayrı ayrı streçleyin.
  • Dolapta en az 2 saat bekletmelisiniz. Ben bunu bir gece bekletip sabah pişirdim.
  • Tepsiye yağlı kağıt serin ve silindirleri 1 cm kalınlığında keserek tepsiye eyrleştirin. KEserken bazen dağılacak gibi oluyor dikket edin, ayrılsalar bile hemen az sıkıştırıp birleştirin.
  • Önceden 165 dereceye ısıtmış olduğunuz fırında tam 12 dakika pişirin. Tepsiyi çıkarırken kurabiyeler pişmemiş gibi görünüyor ama aldırmayın. Kesinlikle pişiyorlar bu sürede:D
  • Bu ölçüden benim tepsimle bir tepsi kurabiye çıktı. eğer iki tepsi çıkarsa da her seferinde tek tepsiyi pişirmeniz gerekiyormuş, tarifte öyle diyordu buna da dikkat edin lütfen.
Not:
Bu tarifi bir de pudra şekeri ile denemeyi düşünüyorum. Şekeri sanırı maz çırptım, ağzıma gelmese de şekerlerin taneli yapısı gözüme çarptı. Bakalım pudra şekeri ile aynı şekilde olacak mı?

Çok çok çok güzeldi, deneyin mutlaka:)



Afiyet olsun...

10 yorum:

  1. hmm ilginçmis, guzelde gorunuyor. ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  2. Görüntüden belli lezzetli olduğu..En kısa sürede hatta bu akşam yoğurup,yarın pişireceğim..Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Cafe fernonda yı da,seni de izlerim yemek konusunda.Kurabiyeye gelince çok nefis gözüküyor,evde çikolata yok,alınca hemen deniyiciiim:)
    eline sağlık,sevgiyle...

    YanıtlaSil
  4. görüntü süper ellerinize sağlık kesinlikle deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım cok güzel görüğnüyor

    YanıtlaSil
  6. bir tane alıp da gidesim geldi...Eline sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Harika görünüyorlar tatlım ellerine sağlık kesinlikle en kısa zamanda deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  8. Bende büyük bir heyecanla denedim, ama sonuç sizinki gibi aynı olmadı malesef. Bloğa koydum, bakmak isterseniz buyrun. Yapmak isteyen arkadaşlara da bir fikir olur. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. kurabiye kıtır kıtır mi oluyo yoksa yumusak mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıtıra yakın ama içi daha yumuşak oluyor..

      Sil

Related Posts with Thumbnails