Fırında Çok Pratik Mantar


başkaldıran yığınların coşkusu 

gece seninle ışıyacak 
seninle karılacak sabahın harcı 
sevdalıyım 
sevdalıyım sana 
ırgatın bağrından sökülen şafak 

Orhan Kotan


Mart kapıdan baktırır derler ya, hakikaten öyle olacak bu sene, anlaşıldı. Nasıl bir kar var burada, anlatamam. Gül yaprağı dökülüyor sanki gökten. Çıkıp dışarıda gezmek vardı şimdi :) Baharın, cıvıl cıvıl kuşların özlemini de çekmiyor değilim bir yandan. Saksıya diktiğim nergis ve sümbül soğanlarının filizlenmesini, biber domates fidelerimizin büyüyüp boy vermesini, dışarıda gezerken üşüme korkusundan çook uzak olabilmeyi. Özledim...

Neyse, lafı fazla uzatmadan, son zamanlar favorimiz olan bu güzel yemeği - yani tam olarak yemek denir mi emin değilim ama - sizlerle paylaşmak istiyorum. Öyle lezzetli oluyor ki, mantarın çok değişik hallerini denedim ama, sanırım bu top 1 olacak bu gidişle. Sağolsun bu tatla beni eşim tanıştırdı. Ne zaman mantar yapacak olsak, mutfağa o geçiyor zaten:) Ben sadece yeme faslındayım :D Hemen tarife geçiyorum. 

Malzemeler:

Mantar
Biber
Domates
Tuz
Zeytinyağı

Üzeri için:

Kaşar peyniri rendesi
Tulum peyniri

Yapılışı:


  • Güveç kabının tabanına çok az zeytinyağı koyun.
  • Mantarları küp küp doğrayıp kaba ekleyin ve üzerine tuz serpin.
  • Her bir güveç kabına 5-6 adet küp kesilmiş biber ve ince dilimlenmiş 3-4 dilim domates ekleyin.
  • 180 derecelik fırına pişmeye bırakın.
  • Mantarlar pişince - ki çok çabuk pişiyor - üzerine peynirlerden ekleyin ve fırını ızgara ayarına getirin ( ya da 200-220 dereeye ayarlayıp üst tarafa alın güveç kabınızı ). Burada amaç peynirlerin kızarması.
  • Sonrasında, size sadece afiyet olsun diyebilirim :)
Not: Mantarlar ciddi sulanıyor, bu su çok lezzetli. Ben bazen suyunu alıyor ve çocuklara mantar çorbası yapıyorum. Tadı enfes oluyor.


3 yorum:

  1. elinize sağlık harika olmuşşş :)

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık adaşımmmm :) misler gibi görünüyor.gerçi kaşar sevmeyen biri olarak görüntüye bayıldım :) bana da beklerim :) http://hillnovember.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. birde patates ve mantarla deneyin derim üzerine de kaşar süper oluyor sadece biber ve domates koymadan

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails