Ramen ve Noodle ( Çin Eriştesi )


Takip edenlerim artık iyi biliyorlar ki, Uzak Doğu filmlerini ve özellikle de Güney Kore filmlerini çok seviyorum. Benim gibi, kardeşim urfatutkunu da Güney Kore film ve dizilerinin hayranı. O aynı zamanda filmlerde gördüğü, hoşuna giden yemeklerin orjinal tariflerini de bulup yapıyor. Öyle ki Güney Kore'den blogger arkadaşları ile yazışıyorlar, tarifleri onlardan alıyor. 

Bu yukarda gördüğünüz Ramen'i bize urfatutkunu yapmıştı. Ramen, noodle'dan yapılıyor. Bir nevi erişte. İlk gördüğümde, bunu yapacağına bir iskender kebap yapsan bayılarak yerdik demek istedim ama yuttum lafımı :) Herşey, bir lokma alıp tadına bakana kadar sürdü ve fikrim bir anda değişti. Öyle muhteşem bir tat ki anlatamam size. O günden sonra ne zaman canımız Ramen istese, hemen urfatutkunu'na başvurduk :)


Sonra bir gün canı mdostum Simge ile markette dolanırken, Simge bana bu yukarda gördüğünüz hazır noodle ları önerdi. Eşi çok severek yiyormuş. Tabi hemen alıp denedim. Köri soslu, şimdiye kadar içlerinde en beğendiğimiz oldu. Bir tek denemediğim sebzeli olanı kaldı bakalım onu da yakın zamanda deneyeceğim İnşaAllah. Paketin içinden, eriştenin yanısıra bir paket yağ ( hurma yağı olduğu yazıyor), bir paket de baharat çeşnisi çıkıyor. Suudi Arabistan menşeli bir ürün olsa da, hurma yağı yazsa da ben yağı direk çöpe atıyorum. Ne olur ne olmaz düşüncesiyle. Baharatın da bir kenarı acıbiber, diğer tarafı baharat. İstemezseniz, yani acı sevmezseniz acı biber kısmını eklemeyebilirsiniz. Kaynayan suya noodle atıldıktan 3 dakika sonra servise hazır oluyor.


İşte bu da pişmiş hali, biraz sulu sulu yeniyor, yukarda urfatutkunu'nun yaptığı ramende olduğu gibi. Tadina biz bayılıyoruz. Zamanınız azsa, pratik bir tarif arıyorsanız, yahut canınız benim gibi sık sık noodle çekiyorsa, bu paketi denemelisiniz :)


Urfatutkunu'nun deneyip beğendiği diğer Kore tatlarını denemek isterseniz:

Pirinç Şehriyeli Tavuk
Ppopgi
Kore Usulü Baharat Soslu Kızarmış Balık
Yumurta Rulosu
Oi Sobagi

Tüm Uzak Doğu yemekleri artık bu linkte :)

11 yorum:

  1. çok değişik geldi çok merak ettim makarnekse benzettim o da3 dk da pişiyor ve tamamen hayal kırıklığı bu da ona mı benziyor acaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında yazımda ondan da bahsedecektim ama sonradan vazgeçtim. makarneksle hiç alakası yok emin olun :)

      Sil
  2. bizimkiler suriyede bu noodlenin hastasıydı hatta okula götürüp kıtır kıtır cips niyetine yerlerdi neyse biz döndükten bir süre sonra realde aynı ürünü görünce bir kucak almıştık. evde eksik olmuyor ..ben kesinlikle yemiyorum, yiyemiyorum baharatlarını da yağını da kullanır bizim veletler..bizde sebzeli tutulmadı, sonradan çıkan biftek aromalı favorileri, etobur veletler işte..

    YanıtlaSil
  3. Bu yaziyi neden saat 00.45te okudum acaba uhuuuuu... Kalkip ramen yapip yiyesim geldi. Immm harika. Bu yemegi iyi ki ogrendik. Tabi ben su paketlileri denemedim ama deneyenler begendik diyorlar.
    Bu arada tariflerden bir de spicy stuffed cucumber kimchi vardi yani oi-sobagi =) Onu eklemeyi unutmussun =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ekledim bile :) onların hepsini uzak doğu yemekleri etiketinde toplasana

      Sil
    2. Hilal abla etiketleme işlemim tamam =) Linki şu:

      http://urfatutkunu.blogspot.com.tr/search/label/Kore%26Uzak%20Do%C4%9Fu%20Mutfa%C4%9F%C4%B1

      Sil
  4. Evet aslında ben de düşündüm bunu da yapmaya firsat olmadi. Ins bir ara yapayım.

    YanıtlaSil
  5. yaaaa of zaten açım ,hastayım oldu mu ya?Hızlı tren olsa da konyaya gideceksin Hilali soracaksın uzun iş. En iyisi size afiyetler olsun güzeller deyip peynir somun ....bi de domates:)))

    YanıtlaSil
  6. Tam öğrenci işi ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails