Böğürtlen Kışı - Sarah Jio



"Canım Daniel'ım,
Kaybolduğun gün dünyam sona erdi, canım oğlum. Seni her kim alıp götürdüyse, seninle birlikte kalbimi, hayatımı da çaldı. Ben senin gülümsediğini görmek, kahkahalarını duymak, mutluluğunu paylaşmak için yaşıyordum."

Sarah Jio kitaplarını artık duymayan, bilmeyen, sevmeyen yoktur sanırım. Daha önce Mart Menekşeleri ve Yağmur Sonrası kitaplarını okumuş ve burada paylaşmıştım sizlerle. Böğürtlen kışını da, e-kitap olarak telefonumdan okudum ki şöyle söyleyeyim çook sürükleyici bir roman olduğundan telefon elimden düşmedi :) Bu arada şunu altını çizerek söylemeliyim ki, elinde telefon gördüğünüz herkesi hemen yargılamayın :) Yani karşınızdaki kitap da okuyor olabilir bunu göz ardı etmeyin :)

Gelelim kitabımıza. Sarah Jio'nun üslubunu artık az çok hepimiz biliyoruz. Akıcı, yalın bir anlatımı var ve mutlaka kitabın sonlarına doğru düğümler- sırlar çözülüyor. Hani diğer yazımda Kore Filmleri'ne benzetmiştim ya, işte hep bundan dolayı. Bu artık Sarah Jio'ya "yapışan" bir özellik. Olmazsa olmazlardan...

Kitap 360 sayfa, öykü akıcı, azıık bazı bazı da bizim Türk Filmlerini andıran kafa yakan sahneler de yok değil ama her şeye rağmen, işten güçten bunaldım, hayata az mola vereyim bir soluklanayım başka bir hayata göz atayım bakayım neler oluyormuş derseniz buyrun bu kitap sizin işinizi görür. 

Ha bu arada, Arkadya Yayınları'nın kitap kapaklarına ve özellikle kitap ayraçlarına hayranım. Mart Menekşeleri, Yağmur Sonrası ve her ne kadar e-kitap olarak okumuş olsam da kitabın kendini görüp incelediğimden Böğürtlen Kışı.. Hepsinin de tasarımları harikaydı.. Ayrıca yayın evini tebrik etmek lazım..

Kitabın adı, aşağıdaki şarkıdan geliyor. Şarkıyı Hillary Kole söylüyor:

Blackberry winter comes without a warning
Just when you think that spring’s around to stay
So you wake up on a cold rainy morning
And wonder what on earth became of May.
Blackberry winter only lasts a few days,
Just long enough to get you feeling sad
When you think of all the love that you wasted
On someone whom you never really had.
I’ll never get over losing you
But I’ve had to learn that life goes on
And the memories grow dim like a half forgotten song
‘Til the blackberry winter reminds me you are gone.
And I get so lonely, most of all in springtime
I wish I could enjoy the first of May
But I know it means that blackberry winter
Is not too far away.

İyi günlerde okuyun diyorum :)

3 yorum:

  1. Sarah Jionun henüz kitaplarını okumadım ama önümüz tüyap, bir kitabını denemek istiyorum. Bahsettiğiniz üç kitaptan en çok hangisini tavsiye edersiniz?

    YanıtlaSil
  2. Beni en çok etkileyen, Yağmur Sonrası oldu...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails