Hint Sinemasından Seçmeler


GHAJINI

Tür: Dram, Romantik, Gizem
IMDB Puanı: 7.3

Konusu: 

( 2009 yılında 23 ödülden 7′sini kazanmış. Kalan 16 ödülde ise aday olarak gösterilmiştir. Uluslararası Hint Film Akademisi Ödülleri’nde En İyi Aksiyon, En İyi Ses Kaydı gibi ödülleri almayı hak etmiştir. )


Her 15 dakikada hafızası yenilenen bir adamın Sanjay Singhania (Aamir Khan) normal bir hayatı yaşamak için yaşadığı ilginç görüntülerle dolu olan bu filmde , bu adamın hikayesini izleyeceksiniz.


Yorumum: Bu film, kesinlikle en iyi bollywood filmleri arasında yerini alır. Konusu, 2000 senesindeki "memento" filminden esinlenmiş olsa da, Aamir Khan oyunculuğu ile film bambaşka bir boyut kazanmış. Kesinlikle izlemeniz gereken harika filmlerden biri..



VEER ZAARA

Tür: Dram, Romantik
IMDB Puanı: 7.9

Konusu: 

20 ödül ve 29 adaylık )

Hint pilotu Veer Pratap Singh, (Shah Rukh Khan) , bir kurtarma pilotu olarak Hint Hava Kuvvetlerinde çalışmaktadır.Pakistanlı  güzeller güzeli Zaara Hayaat Khan (Preity Zinta) 'ın  annesi Zaara'ya küçük yaştan itibaren bakmak üzere öksüz bir bakıcı kadın tutmuştur.
Hikayemiz  Zaara'ya bakan bakıcı kadını vefat ile başlamaktadır. Bakıcı kadın vefat etmeden evvel son bir isteği olarak Zaara'ya  kendisinin öldükten sonra yakılan küllerinin inancı gereği Hindistan Varanasi şehrindeki nehre dökülmesini istemektedir. Herşey bundan sonra başlar.



Yorumum: Tam bir aşk ve vefa filmi bu. Film ilk başlangıcından beri çok neşeli, çok renkli, cıvıl cıvıl geçiyor. Sonra birden kafanız karışıyor şimdi ne olacak ama diye.. "Mutlaka" izleyin diyorum işte o kadar :)



NEW YORK

Tür: Dram, Romantik
IMDB Puanı: 6.7

Konusu: 

11 Eylül olaylarının ardından müslümanların yaşadığı durumları konu alan bir film.




Yorumum: 

Evet, bu izlenenler gerçekten de yaşandı hepimiz biliyoruz. 11 Eylül saldırısı sonrası Amerika'da müslümanların içine düştükleri durumu konu alan bu film, izlemeye değer. Ne kadar iyi bir insan olursan ol, içinde bulunduğun durum ve olaylar seni yepyeni bir sen yapabiliyor. Bu filmin özeti budur işte..


KAL HO NAA HO

Tür: Dram, Romantik
IMDB Puanı: 8.1

Konusu: 

( 32 ödül ve 39 adaylık )

Nania (Preity Zinta) ciddi bir kızdır , sosyal hayatı pek fazla yoktur , arkadaşları az sayıdadır ve erkeklere de  pek güvenmez fakat bir kişi dışında, Rohit (Saif Ali Khan) Nanianın İyi bir arkadaşıdır. Nania'nın  ailesinin iç ilişkileri pek iyi değildir. Babası intihar etmiştir ve Nania'nın  babaannesi ile annesi sürekli bir tartışma halindedir. Mahallelerinin yeni bir misafiri vardır. Karşı komşuların Hindistan'dan gelen akrabası Aman(Shahrukh Khan) mahalleye yeni gelmiştir fakat komşuları ile çabucak kaynaşmıştır. Sorunlara çözüm üretmiştir . Nania'nın ailesinin bir çok sorununa çözüm bulmuştur. Bir tek Nania ilk seferde Aman'dan pek hoşlanmamıştır.




Yorumum: 

Eğlenceli güzel bir film. Shakruh Khan ve Priety Zinta oyunculuklarıyla yine büyülüyorlar. Bu ikiliyi bir arada görmeyi ben çok seviyorum. Ve tabi şunu da eklemeliyim, her Shakruh filmi gibi, bu filmden de çıkaracağımız muhteşem hayat dersleri olacak. İzleyin.


BLACK

Tür: Dram
IMDB Puanı: 8.2

Konusu: 

28 ödül ve 3 adaylık )

Kör ve sağır bir kızın bir öğretmen sayesinde hayata nasıl tutunduğunu ve nasıl yaşam mücadelesi verip kazandığını, sonunda da öğretmeni aynı duruma düşünce ona nasıl umutsuzca öğretmenlik yaptığını konu almaktadır. Kör ve sağır doğan Michelle ailesi tarafından anlaşılamamaktadır. Annesi ve babası Michelle'i akıl hastanesine göndermeden önce son kez bir öğretmen tutup şanslarını denemek isterler. Başta öğretmenle iyi anlaşamasalarda bu öğretmenin kızı başarılı bir şekilde eğittiğini görünce bu öğretmenle yola devam ederler ve Michelle bu öğretmen sayesinde üniversiteye gider ancak sonra Michelle'in öğretmeni Alzehimer hastası olur ve Michelle'e bakamayacak duruma gelir. Artık öğretmen olma sırası Michelle'dedir kendi öğretmenine ona öğrettiklerini geri öğretmek için umutsuzca çabalar. Başarılı bir Bollywood dram filmi.

Black, Hintli yönetmen Sanjay Leela Bhansali’nin özene bezene çektiği, Doğu felsefesine yaslanan diyaloglarıyla derinleşen, güzel bir başyapıt.




Yorumum: 

Aslına bakarsanız bu filmi paylaşıp paylaşmama konusunu baya düşündüm. Malum "Benim Dünyam" adı ile Türk sinemasına da uyarlandı o nedenle tereddüt yaşadım ancak şunu her zaman savunurum, bir şeyin - her ne olursa olsun - orjinali her zaman en iyi olandır. Benim Dünyam filmini izlemedim ve izlemeyi de düşünmüyorum, eminim o da başarılıdır ama orjinal versiyonu ( Black ) izlediğinizde, karakterlerin bedenine büründüğünüzü hissedeceksiniz. Çok çok başarılı bir film olduğunu söylemeden geçemem.. İzleyin.. Orjinalini :)



SALAM NAMASTE


Tür: Romantik, Komedi, Dram
IMDB Puanı: 6.3

Konusu: 

Bazı insanlar evliliğin gereksiz olduğunu düşünürler. Onlar için sadece hayatlarını yaşamak vardır. İşte Ambar ve Nick’in düşüncesi de böyleydi. Ambar hem sosyal hem zeki bir genç. Tıp fakültesinde öğrenci ve aynı zamadan bir radyoda dj lik yapıyor. Nick ise mimarlık fakültesini başarıyla bitirdikten sonra asıl sevdiği işin yemek yapmak olduğunu bulur ve şeflik yapmaya başlar. Ortak noktaları evlenmeyi düşünmemek olan bu iki gencin hikayesi filmin konusunu oluşturuyor.



Yorumum: 

Film başlarda çok keyifli, güzel. Kıpır kıpır bir film ama bir noktada bir olay oluyor ve benim içimi daraltıyor :) Bazı şeyleri filmlerde bile olsa kaldıramıyorum ben sanırım. 

İzlenir ama..



DIL CHAHTA HAI

Tür: Romantik, Komedi, Dram
IMDB Puanı: 8.6

Konusu: 

21 ödül ve 36 adaylık )

3 sıkı dost , Biri her gördüğü kıza aşık olan , Sameer (Saif Ali Khan)  , biri aşka inanmayan ve dalgaya  alan çapkınlık peşinde koşan Akash (Aamir Khan) , diğer ise hislerini içine atan Siddharth(Akshaye Khanna)  'ın zamanla hayatın bu 3 dost üzerinde meydana getirdiği değişimleri izleyeceğimiz 21 ödül sahibi bir film Dil Chahta Hai .

Film , içinde aşkı, dostluğu, ayrılığı, yalnızlığı, sevinci, hüznü bulabileceğiniz bir baş yapıt 


Yorumum: 

Film ilk başlarda pek de Aamir Khan filmlerine benzemiyor onu baştan söyleyim :) Sonradan hissettiriyor ama :) Güzel film, izlenir..


Diğer önerdiğim Hint Filmlerini buradan 
Kore filmlerini buradan
Japon Filmlerini buradan
Önerdiğim tüm filmleri buradan görebilirsiniz.


12 yorum:

  1. her çocuk özeldir ve 3 idiotu izledim bunları izlemek isterim teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Hilal hanım, sakın yanlış anlamayın!!! bu kadar filmle dolan, bu kadar film düşünen bir beyin, dikkat edin son anınızda
    kelime-i şehadet getirmek yerine dilinize bu flimleri getirmesin, bunlara harcadığınız zamanın da hesabı var, aman dikkat...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülizar Hanım yorumunuzun iyi niyetli olduğunu hissediyorum, yanlış anlamadım bilakis uyarınız için teşekkür ederim. Ancak şunu bilmenizi isterim ki haftada bir tane film izlerim. Bazen haftada bir bile izleyemem. Yani bu kadar film düşünen demişsiniz ama ne kadar film düşündüğüm kanısına nasıl vardınız bilemiyorum. zannediyorum aşağı yukarı herkes haftada bir film izliyordur.

      Sil
    2. Ben hiç film izlemiyorum, resimlerini paylaşmışsınız müslüman bir kadın başka bir müslüman kadının sırtına bakamaz, paylaştığınız film afişinde böyle bir görüntü var, velhasılı kelam bize yakışmaz, nefsani hareket edemeyiz, her şeyin hesabı var, ayrıca bu paylaşımlarla bu ahlaksızlığa teşvik ve övgü var, benden hatırlatması...

      Sil
    3. "Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme
      Seni sîgaya çeken bir Molla Kasım gelir"

      Öncelikle bu şiirin hikayesini lütfen okuyunuz. Emri Bil maruf yapayım derken malesef bazı insanlar sizin gibi karşısındaki her şeyden buz gibi soğutuyor. O nedenle sayın arkadaşım, lütfen siz şemsiye yapın, sadece şemsiye yapın. emri bil maruf yapmak istiyorsanız da, bunun yöntemlerini anlatan milyonlarca kitap var. açın okuyun yoksa siz böyle sivri dilinizle birçok insanı aksi yöne teşvik edersiniz.

      bunlar da acı gerçekler, ben de sizi Allah rızası için bu yönde uyarmış olayım..unutmayın, her şeyin hesabı var!

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    5. Kur'an tefsir yahut hadis okumadığımı nerden biliyorsunuz? Bakın uzatmayacağım, yaptığınız emri bil maruf değil, böyle itici konuşmalarla ancak insanları dinden soğutursunuz. lütfen bunun farkına varın.

      Sil
    6. Hilal hanımın ne kadar film izlediğini ve "beyninin ne kadar filmle dolu olduğunu" bilen biri olarak diyorum ki, kalpleri ancak Allah bilir. Üslup her şeydir. "Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı"...

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizden de öneriler bekliyorum ben :) hint sineması - kore sineması film izlerken ilk tercihlerim arasındadır.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil

Related Posts with Thumbnails