5 dakikada Bayatlamayan Poğaça ( Muhteşem )



Uzun bir aradan sonra dün bir film tanıtımı ile size yeniden merhaba dedim. Bu süre zarfında arayan soran, merak eden, bana maille ulaşan tüm takip edenlerime çok teşekkür ediyorum. Dönüşüm, böylesine güzel bir tarifle olsun istedim. Malumunuz poğaçayı genel olaram maya ile yaparız ve hep ertesi güne bayatlamasından yakınırız. Ama ben öyle bir tarif buldum ki, kaç gün beklerse beklesin, aynı yumuşaklığını koruyor. Üstelik mayalanma, bekleme sorunu da yok. Hamurun hazırlanması sadece 5 dakikanızı alıyor. Pişmesi de uzun sürmüyor, yani aniden gelen misafirleriniz için birebir.



Malzemeler:

2 bu bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un
3 paket kabartma tozu

İç Malzemesi:

Maydonoz ve peynir
( dilediğiniz her şeyi koyabilirsiniz)


Yapılışı:

  • Yoğurt, sıvıyağ, şeker ve tuzu karıştırın.
  • İçine unu ve kabartma tozunu aynı anda ekleyin. Yoğurup hamur haline getirin.
  • Cevizden az büyük parçalar alın, iç malzemesini koyup yuvarlayın.
  • Üst kısmını galeta ununa veya benim yaptığım gibi buğday ruşeymine bulayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.





Bu poğaçayı kim tatsa, mutlaka tarifini istedi. Öyle lezzetli oluyor ki minik arkadaşım Karaca bile nasiplendi :)


Afiyet olsun, sevgiyle kalın.

Masquerade ( Son Yılların En İyi Kore Filmlerinden )



MASQUERADE ***

Tür: Tarihi
IMDB Puanı: 7.6

Konusu: Kore Joseon Hanedanlığı’nın 15. Hükümdarı Kral Gwang-hee danışmanı Heo Gyun’a 

suikast girişimini önlemek için kendisine benzer birini bulmasını ister. Heo Gyun krala çok benzeyen

ve bir acrobat olan Ha-sun’u bulur. Korkulan olur ve Gwang-hee zehirlenir. Heo Gyun Ha-sun’a 

kral  iyileşene kadar kral rolü yapmayı teklif eder.

Yorumum: Kesinlikle sürükleyici bir film. İzlemenizi şiddetle tavsiye ederim.


Kore filmlerini ne kadar sevdiğimi beni takip edenler biliyorlar. Şimdiye kadar öyle çok yanıldığım, beni hayal kırıklığına uğratan bir Kore filmi de izledim diyemem. Vasat bile geçse, yine de kendini izlettiriyor Kore sineması. Aynı şey bir çok bollywood filmi için de geçerli...



Masquerade 2012 yapımı bir Güney Kore filmi. Uzun zamandır ha bugün ha yarın izleyim diyordum ama bir türlü sıra gelmemişti bu filme. Dün izleyebildim ve uzun zamandır ara verdiğim blog yazılarıma bu film sayesinde geri dönmeye karar verdim. Övgüyü hak edeek bir film çünkü...


Filmin yönetmeni Chang-min Chu'nun özellikle Late blossom filminin çok övgüsünü duymuş ancak izleyememiştim. Yönetmene dair izlediğim ilk film Masquerade oldu ve iyi bir başlangıç olduğunu düşünüyorum:)




Başrol oyuncu Lee Byung-Hun'un daha önce Bungee Jumping of Their Own önce filmini izlemiştim. Orada da oyunculuğunu beğenmiştim, izleyeni filmin içine sürükleyen bir oyunculuğu vardı. Burada da yine rolünün hakkını vermiş.


Başroldeki aktriste gelince, Hyo - ju Han'ın Heaven's Postman, Only You - Always, Love 911 gibi muhteşem filmlerini izlemiştim. Masquerad da o güzel filmler arasına girdi.

Bu arada yukarda izlediğim fakat link veremediğim güzel filmleri görünce, Kore filmleri yazılarıma devam etmem gerektiğini anladım :)

Sevgiyle kalın...

Bunu Blogumda Paylaşabilirim. Hürriyet Benim.



Hürriyet; gündeme dair cesur bir projeyle karşımızda. TBWA\ISTANBUL'un hazırladığı proje kısa zamanda oldukça ses getirdi. Din, dil, ırk, cinsiyet ayırt etmeden bireysel özgürlükleri konu alan projenin amacı Türkiye'nin dört bir yanından insanların hürriyetlerini dile getirmeleri ve seslerini duyurmaları...

Bu proje katılımcıların kendi hürriyetlerini anlatmaları için tasarlandı, katılımcılar videolarını oluştururken ilham versin diye de bir film hazırlandı.

Hürriyet, herkesi kendi hürriyet cümlelerini yazmaya ve hürriyet şarkılarını yaratmaya davet etti. Kullanıcılar içinde kendi fotoğraflarının da olduğu hürriyet filmleri yaratabiliyor ve bu filmleri sosyal medyada dilediğince paylaşabiliyor. Ayrıca seçtikleri mesaj ve fotoğraflarından oluşan bannerı hurriyet.com.tr sayfalarında yayınlanıyor. Kısaca proje tamamıyle interaktif bir proje olarak kurgulandı. www.hurriyetbenim.com üzerinden ilham verici videoyu seyredebilir, kendi video ve bannerınızı yaratabilirsiniz.

"Hürriyet Benim" filmi, daha TV’ye çıkmadan viral olarak sosyal medyada gösterildi ve çok kısa sürede yayılarak; sosyal medyada konuşulmaya ve paylaşılmaya başlandı. Kullanıcıların katkılarıyla yapılan klipleri Twitter'dan #hürriyetbenim hashtag'iyle takip edebilirsiniz.

Ben de kendi videomu oluşturdum ve benim için hürriyetin ne demek olduğunu anlattım. İzlemek için;

http://hurriyetbenim.hurriyet.com.tr/video.aspx?k=14JRXQZVCW0#sthash.gQRkeiA9.dpuf




Bir boomads advertorial içeriğidir.

En hünerli hanımların bile böyle iyi yardımcıları olmalı…


Pakmaya pişirme yardımcıları siz Mutfağın Yıldızlarına her ihtiyaç duyduğunuzda en iyisini sunmaya hazır.

Ne arzu etmiştiniz? Lezzetleri kabartan hamur kabartma tozu, tatlılara lezzet katan şekerli vanilin, pastaları kekleri süsleyen toz kakao, hamur işlerinin vazgeçilmezi karbonat, bir lezzet klasiği pudra şekeri, sütü nefis tatlılara dönüştüren buğday ve pirinç nişastası, her mutfağın yardımcısı pirinç ve mısır unu, pane yemeklere hayat veren galeta unu… Hepsi enfes sofraları donatmanız için… Hepsi Pakmaya’dan…

Ramazan’da, bayramda; iftarda sahurda; ailece, misafirlerle; arkadaşlarla, akrabalarla… Sevinci, neşeyi, lezzeti paylaşmak için Pakmaya pişirme yardımcılarına gönül rahatlığıyla güvenin.

Yaz Şekerparesi



Malzemeler:
Şekerpare için:

• 1 ½ Su Bardağı Buğday Unu (150g)
• 2 Çay Kaşığı Pakmaya Hamur Kabartma Tozu (4g)
• 1/3 Su Bardağı Pakmaya Pudra Şekeri (45 g)
• 4 Yemek Kaşığı Tereyağı (70g)
• 1 Adet Yumurta
• 2 Çay Kaşığı İrmik (5g)
• ¼ Çay Bardağı Toz Badem (10g)
• 2/3 Çay Bardağı Antep Fıstığı (20g)
• ½ Limonun Kabuğunun Rendesi
Şurup için :
• 4 Su Bardağı Şeker (700g)
• 4 Su Bardağı Su (800ml)
• ½ Limonun Suyu
Krema için :
• 1 Su Bardağı Pakmaya Pudra Şekeri (120g)
• 1 Su Bardağı Beyaz Krem Peynir (200g)
• ½ Limon Kabuğu Rendesi
• İsteğe Göre 1 Çay Kaşığı Vanilya Özütü



Hazırlanışı:
1. Fırınınızı önceden 190°C ayarlayıp ısıtın.
2. Bir sos tenceresinde, şeker ve suyu 10 dakika kaynatın, ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyip, soğumaya bırakın.
3. Bir karıştırma kabına un ve Pakmaya Hamur Kabartma Tozu’nu eleyerek aktarın. Toz badem, irmik ve tereyağını da ekleyerek parmak uçlarınızla ovuşturarak tamamen eritip karıştırın.
4. Kurabiye hamuru kıvamındaki hamuru 4-5 dakika yoğurun.
5. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
6. Ortalarına Antep fıstığı yerleştirip, önceden 190°C ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar, 15-20 dakika pişirin.
7. Bir sos tenceresinde şurup malzemelerini kaynatıp hazırlayın. Soğumaya bırakın.
8. Bir çırpma kabında krema malzemelerini düşük devirde çırpıp, soğuması için buzdolabında 30-35 dakika bekletin.
9. Fırından çıkarınca 5 dakika bekletip, üzerine soğuk şurubu dökün.
10. Arada kaşıkla şurubu üzerlerine gezdirip, üzerinde krem peynirli krema ile soğuk servis edin.

Kalbura Bastı



Malzemeler:
• 2 ½ Su Bardağı Buğday Unu (250g)
• 1 Paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
• ½ Çay Bardağı Yoğurt (50g)
• 1 Adet Yumurta
• ½ Su Bardağı İrmik (70g)
• 7 Yemek Kaşığı Margarin (125g)
• 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ (100ml)
• 1 Paket Pakmaya Şekerli Vanilin
• 1 Su Bardağı Ceviz (İri Dövülmüş)
Şurup için:
• 4 Su Bardağı Şeker (700g)
• 3 Su Bardağı Su (600ml)
• 2 Çay Kaşığı Limon Suyu
Servis için:
• 1 Paket Pakmaya Krem Şanti
• 1 Su Bardağı Süt (100ml) (Krem Şanti için)
• 1 Paket Pakmaya Çikolatalı Sos
• 2 ½ Su Bardağı Süt (500ml) (Sos için)



Hazırlanışı:

1. Fırınınızı önceden 180°C ayarlayıp ısıtın.
2. Un ve hamur kabartma tozunu eleyerek karıştırma kabına aktarın ve üzerine margarini ekleyin.
3. Parmak uçlarınızla ovalayarak margarin eriyip karışım kum kıvamına gelene kadar karıştırın.
4. Üzerine ceviz hariç diğer malzemeleri ekleyip 7-8 dakika yoğurun.
5. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve kalburun orta irilikteki kısmına bastırarak açın.
İçerisine ceviz koyup hamurları kapatın.
6. Önceden 180°C ısıtılmış fırında, 35-45 dakika hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
7. Bir sos tenceresinde su ve şekeri kaynatıp, 5 dakika daha şurup kıvamına gelene kadar pişirin.
8. 1-2 dakika soğutup, soğuk kalbura bastıların üzerine dökün.
9. Kalbura bastı hamurlarını çevirerek şuruba bulayın ve şurubunu çekince soğuk servis edin.
10. Arzuya göre üzerinde soğuk krem şanti ve çikolatalı sos ilavesi ile lezzeti arttırabilir, farklı bir lezzet katabilirsiniz.



Bir bumads advertorial içeriğidir.



Ve Sen İnsanoğlu...


Öylesine güzelsin...
Parlak, göz alıcı, alımlı.
Büyümüşsün...
Peki bu büyüklüğün, unutturacak mı küçüklüğünü?


İlk halini.
Doğduğun zamanları...
Muhtaç olduğun anları. 
Acizliğini, fakirliğini, el uzatmışlığını...

Unutturmasın.. Unutmayasın...

Kahveli Haftalar :D


Gününüz güzel olsun, huzurlu ve verimli bir hafta geçirmemiz dileğiyle.
Bu sabah, yoğun geçen bir hafta sonundan sonra ayılmadan işe geldim :)
Her sabah olduğu gibi güne kahve ile başladım ama sıkı bir espressoyu tercih ederdim :)


Son İstanbul seyahatimde, Sultan Ahmet civarındaki birçok tatlıcıda bu güzel kadayıfları gördüm. 
Tadı nasıldır bilmiyorum ama görüntü muhteşem, öyle değil mi?


Ya bir dilim kadayıf, ya da şu saatte bile yemeye hazır olduğum mis kokulu balık ekmek. Hele de köprünün üstünde yiyorsanız...

İyi gitmez miydi ?
 

Karşıdan da Galata kulesini görüyorken...



Bu arada, bir polis arabası: Mini Cooper
Harika :D

***

Zamanınızın verimli geçtiği, işlerinizi yetiştirebildiğiniz ve güzelce dinlenebildiğiniz bir hafta olması dileklerimle.

Sevgiyle...

***Sultan Abdülhamid Türbesi'nden bir saat.

Fener Alayı ve Şivlilik


Konya'daki Şivlilik ve Fener Alayı adetimizden daha önce burada bahsetmiştim. Geçen sene ve bu sene, Selçuklu Belediyesi fener alayı için şenlikler düzenledi. Geçen sene fotoğraflayamamıştım ama bu seneki fotoğraflardan birkaçını sizlerle paylaşmak istedim. Daha önce de dediğim gibi, bu adetlerimizin hiç bitmemesini diliyorum. Fener alayından sonraki gün tüm çocuklar şivlilik toplamak için yollara düştüler. Bu güzel adet unutulmasın diye ben de bu kadarcık da olsa bir katkı yapmayı istedim. Her sene bu şenlikleri sizinle paylaşacağım nasipse.


Gökyüzüne bir sürü fener bırakıldı. Bu fenerler, Japon Feneri diye biliniyor. Gökyüzünde öylece süzülüp giderlerken öyle güzel bir görüntü oluşturuyorlar ki...




Bu da çocukların ellerinde taşıdıkları fenerlerden. Biz küçükken bunların içine mum takılır ve mum yakılırdı. Şimdilerde içinde minik ledler yanan fenerler çıkmış. Böylece çocuğun feneri alev almıyor ( Hızlı hareket edilirse, koştuğunuzda vs mum alevi etrafa sıçrayabiliyor ve fener yanabiliyordu eskiden ). Hiç unutmam, 6 yaşlarındaydım sanırım, fenerim yanmıştı da ne kadar da üzülmüştüm. Gidip yenisini almıştık hemen ama aklım yanan fenerde kalmıştı : )






Bu karakterler de çocukların ilgi odağıydılar. En çok Nasreddin Hoca'yı beğendim. Çok şirindi :D

Nice fener alaylarına ve şivliliklere...
Sevgiyle...



Related Posts with Thumbnails