Buzluktan köftelerimi çıkardıktan sonra ani bir karar ile yufka mantısı yapmaya karar verdim. Tariflere birebir hiçbir zaman uyamadığım için bu tarif de bana özel oldu. Yufka mantısının içine kıymalı harç yerine köfte koyup pişirdim, lezzeti de iyi oldu şükür.. Hemen tarife geçeyim:
Malzemeler:
Yufka ( İnce böreklik yufka kullandım )
Köfte ( 1 bardak kadar )
2 su bardağı yoğurt
2 kaşık salça
2 kaşık tereyağ
4 kaşık sıvıyağ
2 diş sarımsak
maydonoz
Kullandığım yufkanın inceliğini fotoğrafta görebilirsiniz. İnce böreklik yufka diye satılıyor ama baklavalık yufkadan hiçbir farkı yok diyebilirim. İnce yufka kullanmak güzel olsa da kullanması baya zor oluyor, yırtılmaması için çok özen göstermek gerekiyor. Yufkaların arasına sıvıyağ sürüp 3 yufkayı üst üste koyun. Normal yufka kullanacaksanız tek kat yufka için aynı işlemi uygulayın.
Bu şekilde hazırladığınız yufkanın bir erinden tüm uzunluğu boyunca köfteyi ince bir sıra halinde yerleştirin ve rula şeklinde sarın. 3 cm uzunluğunda kesip dikey olarak pişireceğiniz tepsiye sıralayın.
Üzerleri kızarana kadar fırında pişirin. Çok çabuk pişiyor, 180 derece fırında pişirmenizi öneririm.
Pişen yufka mantılarını servis tabağına alın, üzerine sırasıyla sarımsaklı yoğurt, salça ve tereyağ ekleyin. En son ince kıyılmış maydonoz da ekledikten sonra servise hazır, afiyet olsun...
