Haftasonu televizyon'da çok sevdiğimiz bir şehir tanıtım programını izlerken rastladık bu yemeğe. Tam olarak yemek denir mi bilmiyorum, Antepliler sabahları işe gitmeden yiyorlarmış. Biz de merak ettik ve hemen yapıp tadına bakalım dedik:) Farklı bir tat, değişik bir lezzet olduç Bilemiyorum tam olarak doğrusunu yapamamış olabilirim ama kendimce bir tarif geliştirdim:) Antepliler yardım edip hatam varsa düzeltsinler lütfen.
Malzemeler:
Kemik suyunda haşlanmış nohut ( dilediğiniz kadar )
Doğranmış yeşil soğan
doğranmış maydonoz
Doğranmış soğan
Karabiber, kırmızı biber, pul biber, tuz
Dilerseniz kimyon kekik
Nohutları iyice ezip püre haline getirin. Lavaşın içine nohuttan koyun, üzerine baharatlar ve yeşillikler ekleyip afiyetle yeyin.
Bu seneki laleleri çekemedim, bunlar geçen sene Hz. Mevlana'nın Konya'ya gelişinde çektiğim laleler.. Ama heryer lalelerle doldu yine Konya'da. Bahar geldi geliyor, Kırk ikindi yağmurları da başladı. Çok şükretmeli çook...
Canım ilk defa duyuyorum, tadınıda çok merak ettim doğrusu..:)
YanıtlaSilYarışmada başarılar diliyorum canım..
sevgiler
Rummacım öylesine katıldığım birşey, benim favorim sensibn, oyum da senin için canım
YanıtlaSilHilal, bu blogunu yeni keşfettim desem. Ne olur kizma. Ne kadar beceriklisin. Oyum sana. Kucak dolusu sevgiler
YanıtlaSilsevgili Elif ada, hiç olur mu öyle şey... diğer bloğa yorumlarını biliyorum, ben de adanın maceralarına bayılıyorum. minik dostunuzu da çok sevimli buluyorum bu arada. sevgiler
YanıtlaSilAdaşım eline sağlık . bende ilk defa duydum ama bilirim ki bizim oralar ağızlarının tatlarını iyi bilirler. sevgiler
YanıtlaSillavaş ve nohut ağır olur gibi ama değişik bir meze olabilir
YanıtlaSilHİÇ DUYMAMIŞTIM AMA FARKLI BİR LEZZET OLMALI...EMİNİM ÇOK GÜZELDİR....ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK ANTEPTE BÜTÜN FIRINLARDA YAPILIR BU ...ÇOK LEZZETLİ OLUR...SEVGİLER.
YanıtlaSilaa Hilalcim sen Antepli misin? bilmiyordum, evet Antep mutfağı çok zengin ve lezzetli canım
YanıtlaSilAda ve denizi
YanıtlaSilaslında ben de lavaşsız yemeyi tercih ederim ama usulü böyleymiş:)
Şehnaz
teşekkürler canım, farklı bir tat farlı bir lezzet gerçekten
Filiz
Antepli misin bilmiyorum ama bu lezzeti biliyorsun sanırım. kahvaltıda bunu yiyormuş Antepliler. baya meşhur birşey anlaşılan:)
hilalcim bizde seyretmiştik.tadınıda merak etmiştik doğrusu.ellerine sağlık.antebi ve yemeklerine çk seven biri olarak denemeliyim .diye düşünüyorum.sevgiler aeo
YanıtlaSilben en çok lalelere bayıldım , bir lale manyağı olarak:) konya'da yaşadığını bilmiyordum, çok güzel bir şehir, sevgiler
YanıtlaSilAysesueda
YanıtlaSildenemeye değer canım, göreceksin:)
Serra
evet Konya'dayım ve ben de lalelere bayılıyorum:)