Garnitürlü Tavuk Sarma


Daha önce zeytin ve közlenmiş kırmızı biberle yaptığım tavuk sarma oldukça beğenilmişti. Ramazan'da gelen misafirlerimden birine de aynı tavuk sarmayı bu kez bezelyeli garnitür ile yaptım. Aslında evde bezelyem vardı, hazır garnitür almadan yaparım çoğunlukla ancak bazen çok acil durumları oluyor ki o gün de tüm yemekleri acilen yapmam gerekiyordu ve hazır garnitüre başvurdum. Ben bimin garnitürünü kullandım ve çok çok beğendim. 

Malzemeler: 
6 adet tavuk göğüs eti
2 yemek kaşığı köfte harcı
2 yemek kaşığı tavuk harcı
Bezelyeli garnitür
Sıvıyağ
Kürdan
Fırın poşeti


Öncelikle göğüs etini alıp enine ortadan ikiye böldüm. Sonra böldüğüm her bir parçayı bıçakla ( çok keskin bir bıçak olmalı ve eti parçalamamalı ) sağa ve sola doğr açarak genişlettim. Böylece 6 adet etten toplam 12 adet sarma çıkarmış oluyoruz. Her bir parçanın her iki tarafını da köfte ve tavuk harcı karışımına buladım. Düz bir zemine parçayı koyup, içine bolca garnitür koyup sardım. En son açılmaması için 2 adet kürdan ile tavukları sabitledim. Fırın poşetine 7-8 sarma koyup, üzerlerine çok az sıvıyağ gezdirip 180 derece fırına verin. Kısa sürede pişiyor, çıkarmadan poşetin üstünden bir kaşık yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin. 

Afiyetle...


Bu arada daha önce bahsettiğim gibi bir tavuk yemekleri yarışmasına katılmıştım.  O yarışmada fırında yoğurt soslu tavuk tarifim ile dereceye girip süpriz bir hediye kazandım. Destekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Süprizi de çok çok merak ediyorum:)) 
Sevgiyle kalın...

8 yorum:

  1. ğöğüs eti sert olur diye fırında pek tercih etmiyordum, tarifin çok leziz en kısa zamanda denicem sevgiler

    YanıtlaSil
  2. hazır rulo tavuklar olduğu halde bir türlü deneyemedim şu sarmayı erteleme üşenme vazgeçme sözünü hatırlamalı hep : ) hele de bu kadar lezzetli fotolar varken ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. hımmm tablo gibi olmuş walla :)) renk uyumu bile harika
    ellerine sağlık
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Hilalciğim ellerine sağlık bayıldım bu tarife çok nefis görünüyor tebrik ederim ayrıca sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Canım nefis gözüküyor . ellerine sağlık . sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Selamlar,

    Burada olmadığım için sizlerin Bayramınızı kutlayamadım. Geçmiş Bayramınızı kutlar, şeker tadında, en tatlı bayramların sizlerle sevdiklerinizle geçmesini dilerim. Sevgiyle sağlıcakla kalın.

    Afet Ergü Şaşmaz

    (tavuk harika göürünüyor, ellerinize sağlık)

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize emeklerinize saglik cok leziz görünüyor afiyetler olsun.Sevgiler canim öptüm.

    YanıtlaSil
  8. etli garnitür sarmayı denemiştim ama tavuklusunu denememiştim denemek lazım ellerine sağlık selamlar

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails