Bir hafta daha bitti. Haftasonları hemen geliyor sanki öyle değil mi? Ya zaman hızla akıp gidiyor, ya da bizler koşturmacadan zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Sonuçta bir gerçek var ki, hızla yaşlanıyoruz :)) Neyse şaka bir yana, sizlere bu mübarek gün sevgili kardeşim Süheyla'dan bahsedeceğim. Biliyorsunuz zaman zaman "Kardeş Lezzetler" Adı altında onun güzel tariflerine de yer veriyorum. Aslında daha çok tarif göndermesini istiyorum, harika tarifleri var. Buradan duyurulur :))
Sevgili kardeşim Süheyla, geçtiğimiz hafta bir operasyon geçirdi. Bu mübarek gün bir an önce iyileşmesi için dualarınızı eksik etmemenizi rica ediyorum sizlerden.
Bugün sizlerle, Süheyla'nın yaptığı enfes bir ekmek tarifini paylaşacağım. İşte Süheyla'nın dilinden birebir anlatım:
3,25 bardak un
2 patates
2 tatlı kaşığı
instant maya
1/2 bardak su+1/2 brd
patates haşlama suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Patatesler küp küp doğranıp
haşlanır. Haşlama suyundan ½ bardak saklayıp süzülür ve püre haline
getirilir.
Yoğurma kabımızda un, maya ve tuzu karıştırırız. Üzerine
ılık püreyi,suları,yumurta ve zeytinyağını ilave edip yoğuruyoruz.güzelce
yoğrulmalı hamur.Ben tezgahıma alıp Oktay ustanın yoğurma tekniği ile yoğururum
hep:)
Sonra hamur 2 saat dinlenecek.2 saatin sonunda tekrar tezgaha alıp yoğuruyoruz. Ve rulo haline
getiriyoruz. Rulomuzu 10 parçaya kesiyoruz. Her parçayı ben beze haline getirip
uğraşmadan iki kulağından çekip :) ekmek haline getirdim.
Karnına da bir kesik tamamdır :) Üzerinede biraz un serptim birazda yulaf ezmesi.
Yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış tepside de 1 saat
bekleyecek sonra 200 derece fırına.
Ben daha yumuşak olmaları için fırının altına emaye bir
kapla suda koydum.
Mükemmel dışı incecik çıtır, içi pamuk gibi oldular.
Hepinize afiyet olsun...
anneler bir kardeşler iki :) canlarımız
YanıtlaSilellerine sağlık , hayırlı cumalar
çok güzel görünüyorlar :)
YanıtlaSilHayırlı cumalar, Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
süheyla'ya geçmiş olsun dileklerimi ilet şekerim! allah acil şifasını versin! muck..
YanıtlaSilHayırlı Cumalar canım. Döktürmüssün yine maş. Ellerine sağlık çok güzel gözüküyorlar.
YanıtlaSilKardeşim çok teşekkür ederim güzel yazın için...Ayrıca ameliyattan önce hastanede, ameliyattan sonra hastanede ve ameliyattan sonra evde beni yalnız bırakmadığınız için çok çok çok teşekkür ederim.Özelliklede ameliyattan önceki son 30 dk içinde o korku dolu anlarımda beni öyle rahatlattın ki.Seni asansöre bindirdim ameliyat önlüğümü giydim.İyiki varsınız..Akrabalığın nasıl olması gerektiğini herkese gösterebilecek kadar sevgi dolusunuz...
YanıtlaSilSüheyla Abla ellerine sağlık. Bu ekmeği çok merak ettim. Evdeki tuzsuz ekmeklerim bitince denemek istiyorum nasipse. Hilal ablama katılıyorum, senin tarifler hakikaten enfes oluyor =) Geçen Ramazan'da sende yediğimiz mantılı çorbanın tadını hala unutamam mesela. Bu arada buradan da acil şifalar diliyorum. İnş en kısa zamanda eskisinden daha sağlıklı olursun. Ve ben de tabi =)=)
YanıtlaSilAslıhan ablacım güzel yorumun ve yemeklerime iltifatların için çok teşekkür ederim.Ben bu gazla baya giderim:):)
YanıtlaSilİnşallah Allah ikimizle beraber herkese acil şifalar nasip eder.Bu halimize de çok şükür.Sağlığımızın zekatını ödüyoruz inşaallah.Süheyla..
ellerine sağlık harika olmuş
YanıtlaSilselam ve sevgiler sevgili hilal.ellerinee sağlık arkadaşım.ekmekleri çok beğendim gerçekten.inşallah deneme fırsatım olur.allaha emanet ol sevgilr...
YanıtlaSilCanım Es-Selam.
YanıtlaSilÖncelikle kardeşimizeç ok çok geçmiş olsun,Şafi olan Rabbim tez zamanda şifa versin..
Siz sevgili mahirelere kocaman maşaAllah,Allah nazarlardan saklasın.Aranızdaki iletişim ve bağ sıcacık,sevgi dolu..
3 kız kardeşsiniz? Bu süper birşey.
Mama da süper görünüyor :)
Devamını bekleriz.
Sevgi ve selamlarımla