Evde Labne Peyniri Yapımı


Geçtiğimiz günlerde evde otlu peynir yapımı için bir tarif vermiştim sizlere. Aslında araya başka yazılar girecektim ama labnenin tarifini çok isteyen olduğu için öne çekmek durumunda kaldım. Labne, kesinlikle hazır aldıklarınızdan farksız oluyor. Tarifi yine yetur'dan aldım. Orjinalinde 1 kg süt ile yapılmış ama ben deneme amaçlı yaptığım için 400 gr süt ile ve 400 gr krema ile yaptım. Krema olarak, dost'un son ürünlerinden olan kremayı tercih ettim.


Şimdi tarife geçiyorum. Yapılışı çok kolay, lezzeti çok güzel :)

Malzemeler:

  • 400 gr süt ( 2 bardak )
  • 400 gr krema ( 2 ufak kutu )
  • Yarım yemek kaşığı yoğurt
  • bir damla sirke
  • Çok az tuz ( kahvaltı için kullanacak olanlar tuz eklesin, tatlı için kullanacak iseniz tuz eklemeyin )
Yapılışı:

  • Krema, süt, yoğurt ve sirkeyi bir tencereye alıp karıştırın. Ocağa alıp, kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dk ara sıra karıştırmaya devam edin.
  • Ocağın altını kapatıp, peynir soğuyana kadar bekleyin. Soğuyunca bir tülbente koyup süzülmesi için yüksek bir yee asın.1 saat bekleyin.
  •  Suyu süzüldükten sonra peyniri bir saklama kabına alıp buzdolabına koyun.
  • Yarım saat dinlendikten sonra dolaptan çıkarıp mikserle güzelce çırpın.
  • Bir gece dolapta dinlendirip ertesi gün afiyetle yeyin :)


18 yorum:

  1. harika, ben de yapacağım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. ilgiyle takip ediyorum bu tarifleri..Ama bir sorum olacak..Kullandığınız yoğurt homojenize yoğurt mu süzme yoğurt mu kestiremedim.Bilgi verirseniz hemen deneyeceğim...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Çok güzelmiş o zaman tiramusi için de kendimiz yapabiliriz.

    YanıtlaSil
  4. Bayıldım bu tarife ellerine sağlık canım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. MaaşaAllah hilal ellerine sağlık bizim evde çok yenilmez ama en kısa zamanda denemek istiyorum.kolaylıklar dilerim.Rahmana emanet olasın :)

    YanıtlaSil
  6. Valla denemek istiyorum!Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Büşra
    şimdiden afiyet olsun, sevgiyle

    İlal
    Süzme yoğurt değil kullandığım, homojenize yoğurt. deneyim, eminim beğeneceksiniz. sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Sevtap
    Kesinlikle haklısın, hemd e daha güzel daha krema tadında oluyor. Afiyetle

    Fatoş Öztürk
    çok teşekkürler sevgili Fatoş, sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Yusufca
    şimdiden afiyet olsun canım umarım beğenirsin. sevgiler

    Limon Çiçekleri
    afiyet olsun diyorum, sevgiyle

    YanıtlaSil
  10. Canım ben bişey daha sormak istiyorum kaç gün dayanıyor.kaç günde bitirmek gerekir cevaplarsan sevinirim.tekrar sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  11. Yusufca
    Bizde 2 haftaya yakındır duruyor, şimdilik aynen yaptığım gibi:) yani sanırım diğer peynirler gibi dayanma süresi

    YanıtlaSil
  12. Hilal cim,
    Hayırlı cumalar...Ben de bu tarifi yeturda görünce çok ilgimi çekmişti. İnş. en kısa sürede ben de deneyeceğim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Hilal

    Benim bir sorum olacakti, bu süzme olayini süzgec yardimi ile de yapabilir miyiz?

    YanıtlaSil
  14. süzgeçten de yapabilirsiniz tabiki çok ince delikli ise. Ancak en iyisi süzgecin üzerine bir ufak tülbent serip öyle yapmanız.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba,

    Labne peyniri genelde yoğurt mayalar gibi yapıyolar. Bu kadar kaynatıncada aynı mı oluyor acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış bey merhaba;

      dediğiniz şekilde ben hiç denemedim ancak buverdiğim tarif, aynen dışardan hazır satın alınan labne peyniri gibi oluyor.

      Sil
  16. Selam. Biz tarifi denedik ama süt kesmedi. Üzerinde yalniz krema olustu. Tülbentten süzülüp akti. ne yapabilirm?

    Selma almanyadan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selma hanım merhaba;

      süt kesilmediyse limon veya sirke ile kestirin, miktarları biraz daha artırarak. bazen sütler hakikaten çok inatçı olabiliyor. bir denememde ben de zorlanmıştım bu konuda.

      sevgiler

      Sil

Related Posts with Thumbnails