Geçtiğimiz günlerde evde otlu peynir yapımı için bir tarif vermiştim sizlere. Aslında araya başka yazılar girecektim ama labnenin tarifini çok isteyen olduğu için öne çekmek durumunda kaldım. Labne, kesinlikle hazır aldıklarınızdan farksız oluyor. Tarifi yine yetur'dan aldım. Orjinalinde 1 kg süt ile yapılmış ama ben deneme amaçlı yaptığım için 400 gr süt ile ve 400 gr krema ile yaptım. Krema olarak, dost'un son ürünlerinden olan kremayı tercih ettim.
Şimdi tarife geçiyorum. Yapılışı çok kolay, lezzeti çok güzel :)
Malzemeler:
- 400 gr süt ( 2 bardak )
- 400 gr krema ( 2 ufak kutu )
- Yarım yemek kaşığı yoğurt
- bir damla sirke
- Çok az tuz ( kahvaltı için kullanacak olanlar tuz eklesin, tatlı için kullanacak iseniz tuz eklemeyin )
Yapılışı:
- Krema, süt, yoğurt ve sirkeyi bir tencereye alıp karıştırın. Ocağa alıp, kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dk ara sıra karıştırmaya devam edin.
- Ocağın altını kapatıp, peynir soğuyana kadar bekleyin. Soğuyunca bir tülbente koyup süzülmesi için yüksek bir yee asın.1 saat bekleyin.
- Suyu süzüldükten sonra peyniri bir saklama kabına alıp buzdolabına koyun.
- Yarım saat dinlendikten sonra dolaptan çıkarıp mikserle güzelce çırpın.
- Bir gece dolapta dinlendirip ertesi gün afiyetle yeyin :)
harika, ben de yapacağım ellerine sağlık :)
YanıtlaSililgiyle takip ediyorum bu tarifleri..Ama bir sorum olacak..Kullandığınız yoğurt homojenize yoğurt mu süzme yoğurt mu kestiremedim.Bilgi verirseniz hemen deneyeceğim...
YanıtlaSilsevgiler
Çok güzelmiş o zaman tiramusi için de kendimiz yapabiliriz.
YanıtlaSilBayıldım bu tarife ellerine sağlık canım.Sevgiler...
YanıtlaSilMaaşaAllah hilal ellerine sağlık bizim evde çok yenilmez ama en kısa zamanda denemek istiyorum.kolaylıklar dilerim.Rahmana emanet olasın :)
YanıtlaSilValla denemek istiyorum!Ellerine sağlık..
YanıtlaSilBüşra
YanıtlaSilşimdiden afiyet olsun, sevgiyle
İlal
Süzme yoğurt değil kullandığım, homojenize yoğurt. deneyim, eminim beğeneceksiniz. sevgiler
Sevtap
YanıtlaSilKesinlikle haklısın, hemd e daha güzel daha krema tadında oluyor. Afiyetle
Fatoş Öztürk
çok teşekkürler sevgili Fatoş, sevgiler
Yusufca
YanıtlaSilşimdiden afiyet olsun canım umarım beğenirsin. sevgiler
Limon Çiçekleri
afiyet olsun diyorum, sevgiyle
Canım ben bişey daha sormak istiyorum kaç gün dayanıyor.kaç günde bitirmek gerekir cevaplarsan sevinirim.tekrar sevgilerimle :)
YanıtlaSilYusufca
YanıtlaSilBizde 2 haftaya yakındır duruyor, şimdilik aynen yaptığım gibi:) yani sanırım diğer peynirler gibi dayanma süresi
Hilal cim,
YanıtlaSilHayırlı cumalar...Ben de bu tarifi yeturda görünce çok ilgimi çekmişti. İnş. en kısa sürede ben de deneyeceğim. Ellerine sağlık.
Merhaba Hilal
YanıtlaSilBenim bir sorum olacakti, bu süzme olayini süzgec yardimi ile de yapabilir miyiz?
süzgeçten de yapabilirsiniz tabiki çok ince delikli ise. Ancak en iyisi süzgecin üzerine bir ufak tülbent serip öyle yapmanız.
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilLabne peyniri genelde yoğurt mayalar gibi yapıyolar. Bu kadar kaynatıncada aynı mı oluyor acaba?
Barış bey merhaba;
Sildediğiniz şekilde ben hiç denemedim ancak buverdiğim tarif, aynen dışardan hazır satın alınan labne peyniri gibi oluyor.
Selam. Biz tarifi denedik ama süt kesmedi. Üzerinde yalniz krema olustu. Tülbentten süzülüp akti. ne yapabilirm?
YanıtlaSilSelma almanyadan
Selma hanım merhaba;
Silsüt kesilmediyse limon veya sirke ile kestirin, miktarları biraz daha artırarak. bazen sütler hakikaten çok inatçı olabiliyor. bir denememde ben de zorlanmıştım bu konuda.
sevgiler