Paskalya Çöreği


Bana hamur mayalamayı ilk öğreten kitap diyebileceğim ufak minik pakmaya kitapçığından diğer bir tarif bu. Önceki açma tarifini görmek isterseniz işte burada. Gerçekten yumuşacık ve çok güzel oluyor. Bugün sözü fazlaca uzatmadan hemen tarife geçiyorum. 

Malzemeler: 

  • 4,5 bardak un
  • 1,25 bardak ılık süt
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1/5 paket tereyağ
  • 1 kaşık kuru maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı ve susam

Yapılışı: 

  • Bir bardağın içine ılık su veya sütü koyup üzerine şeker ve kuru mayayı ekleyin. 15 dakika bekletin.
  • Geniş bir yoğurma kabına unu koyup ortasını havuz şeklinde açın. 15 dakika beklettiğiniz mayalı karışımı havuzun ortasına ekleyin. Diğer tüm malzemeleri ekleyip güzelce yoğurun.
  • Yoğurma işleminden sonra hamurun üzerine nemli bez örtün, kabı bir bez ile sıkıca sarıp mayalanması için yarım saat bekleyin 
  • Hamur mayalandıktan sonra elinizde şeritler halinde yumarlayıp saç örgüsü şekli verin. 
  • Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin, üzerine sıvıyağ ile karıştırılmış yumurta sarısını sürün. Susam serpin.
  • 200 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
  • Afiyet olsun...



3 yorum:

  1. Nefis görünüyor. Ellerine sağlık.

    Mayalı börekleri hiç yapamam, daha doğrusu hiç yapmadım, aslında tarife göre bir yerden başlamam lazım. :)

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık çok güzel görünüyor:))

    YanıtlaSil
  3. enfes olmuş daha geçen gün aklımdaydı.. severim tadını..
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails