Bilgisayarımın "g" harfi basmıyor ki nasıl zor yazıyorum anlatamam. g harfini kopyalıyorum ve uygun yere yapıştırıyorum. Böylece gündelik hayatta ne çok "g" harfini kullanmış olduğumuzu da çok yakından öğrenmiş oldum :))
Karnıbahar kızartması. KArnıbaharın yiyebildiğim iki şeklinden birisi :) Bir diğeri ise karnıbaharın turşusu. Kesinlikle harika bir tat oluyor turşusu da. Kızartmasını un yumurta kasışımı ile yaparım çoğu kez. Bunu ise denedim ve kesinlikle çok çok beğendim. Çıtır çıtır oluyor ve hakikaten lezzetli. Yalnız pane harcında tuz olduğundan dolayı yumrutaya tuz kesinlikle eklemeyin o zaman çok tuzlu olabilir.
Karnıbaharları kızartmadan önce haşlmamıyorum ben. Haşlanıp suyu dökülmüş sebzelerin besleyici değerleri, vitaminleri sanki yok oluyormuş gibi geliyor bana. Zaten haşlamaya da hiç gerek yok yumuşacık oluyor içi. Hani siz de haşlayanlardansanız aklınızda olsun diye yazdım bunu. Karnıbaharları önce çırppılmış yumurtaya ardından pane harcına batırın ve iyice kızartın. Hepsi bu. Afiyetle...
Ben tadına bakamadım ama annem yemiş bunu =) Çok da beğenmiş.
YanıtlaSilNOT: blogger yorum ayarlarını değiştirdi. Seninki gibi pop up pencere yorumlarda artık abonelik yok. Yorumlara yazdığın cevaplar okunsun boşa gitmesin istiyorsan yorum ayarını "aşağıda gömülü kayıt" olarak değiştir derim =)
çok lezzetli görünüyor.haşlama konusunda size katılıyorum.
YanıtlaSilTurşusuna bende bayılıyorum. süper oluyor kızartmasınıda çok duydum ama denemedim daha. Ellerine sağlık Sevgiler...
YanıtlaSilTurşusuna bende bayılıyorum. süper oluyor kızartmasınıda çok duydum ama denemedim daha. Ellerine sağlık Sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlıkkkkkkkkkkkkk
YanıtlaSilben de yaptım yeni yumurta süt una bulayıp kızarttım üzerine de sarmısaklı yoğurt hmmm enfes oldu. ben graten olarak da seviyorum fırında :) eline sağlık...
YanıtlaSilaa haşlanmadan yapıldığını bilmiyordum..
YanıtlaSilAyrıca kızartmasına bayılıyorum
Karnıbahar yemeğini sevmeyen eşim için bir alternatif olabilir mutlaka deneyeceğim,bende cok yeni bir blogum banada beklerim :)
YanıtlaSilben haşlamadan yapmayı hiç düşünmemiştim. tavsiyeniz için teşekkür ederim. böyle daha sağlıklı olacaktır. elinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilSÜPER GÖRÜNÜYORLAR ELLERİNİZE SAĞLIK -_-
YanıtlaSileline sağlık karnabahar kızartması evdekilere sebze yedirmenin güzel bir yolu..İzlemeye aldım sevgiler..
YanıtlaSilBunu bende yaparım ellerinize sağlık
YanıtlaSilelerine sağlık çok güzel omuş
YanıtlaSilmerhabalar blogunuza bakınca gecee gece resmen gözlerim açıldı muhteşem hepsi birbirnden süperr takip etmemek imkansız bu güzel tarifleri:))
YanıtlaSileğer sizde benim bloguma bir göz atıp katılmak isterseniz beklerim ;)
http://bensukaya.blogspot.com/
şimdiden teşekkürler..
oooh ooh mis miss.. ellerinize sağlık..sızı ızlemeye aldım,bende beklerım bloguma
YanıtlaSil