Balkabağı Çorbası


Veee sonunda :)

Ne oldu diyeceksiniz. Bu çorbanın tarifini, aralık annesi arkadaşım Egeninannesi'nden aldım. Ancak ha bugün ha yarın derken yapmak bir türlü kısmet olmadı. Malum hızlandırılmış hayatlar yaşıyoruz hepimiz. Ve bu hızlandırılmış hayatımıza ne sığdırabilirsek kar sayıyoruz. Aslında "Hızlandırılmış Hayatlar" başlığı altında ne zamandır birkaç şey yazmak, paylaşmak istiyorum ancak hep vazgeçtim. En azından bugün bu tamlama ile sizlere merhaba demiş oldum:)

Gelelim çorbanın yapımına. Aslında ilk duyduğumda, sürekli tatlılarını yemeye alışkın olduğum kabağın bir çorba olabileceği konusunda ciddi teredütler yaşadım. Ancak hep aynı yörüngede dolanmamak lazım. Farklı galaksiler de var kainatta, keşfetmeden olmaz öyle değil mi :) Siz de bir deneyin derim, ben tattım ve hoşuma gitti. Düşündüğüm gibi itici değil, lezzetli bir çorba oldu çok şükür.

Malzemeler:
4-5 parça kabak ( 8-9 kibrit kutusu kadar )
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı yulaf unu
0,75 bardak süt
Tuz
1 diş sarımsak

Tereyağını biraz eritin ve içine yulaf ununu koyun. Birlikte kısık ateşte kavurun. Diğer bir yerde kabakları çok az bir suda haşlayın. Kabaklar yumuşayınca kavurduğunuz unun içine kabakları suyuyla birlikte dökün ve 1 diş sarımsağı da ezip ekleyin. Tuzunu göz kararı koyup, 0,75 bardak sütü de ekleyip kaynatın. Çorbanız piştikten sonra el blendırı ile kabakları iyice ezin. Afiyet olsun.

NOT: Sevgili arkadaşım Egeninannesi'nin verdiği tarifi biraz değiştirerek yaptım ama çorrbamın fikir annesi olduğu için çok çok teşekkür ediyorum kendisine.

2 yorum:

  1. fiyet olsun cnm,beğenmene sevindim.daha nice tatlarda buluşmak üzere,sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Hilal ziyaretin beni çok mutlu etti..
    Demek Aslıhanın ablasısın ha?ne güzel böyle abla kardeş...
    Aynı yerde mi oturuyorsunuz?Yazmamışsın sanırım.Senin gibi arkadaşlara ihtiyaç var,anladığım kadarıyla seninde yazma kabiliyetin var bunada ayrıca çok sevindim.Görüşmek dusıyla,Allah'a emanet ol,hemen listeme ekliyorum...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails