Balkabağı Tatlısı


Harika bir lezzet, besleyici bir tatlı.


Babaannemin müstakil evindeki bahçemizde, malum şimdiyi tabirle farmville, eski tabirle de ekip - dikme işleriyle uğraştığımız oluyor. Biz derken asıl uğraşanlar annem ve babam. Aslında çalışmaktan fırsat bulabilsem, en azından soğan, sarımsak, patates, domates, salatalık, nane, dereotu, maydonoz.. Bunları hep yetiştireceğim. Ama onca koşturmacanın arasında her hafta da bahçeye gitmek nasip olmuyor malum. O nedenle bakalım bu sene bahar için balkonumda yapabileceğim minik bir farmville alanı:) Herneyse, zaten başarabilirsem sizlerle paylaşırım. İnşaAllah. İşte bu kabak da o bahçemizde yetişmiş harika lezzetlerden sadece biri. Öyle büyüktü ki anlatamam. Ve tamamen organik. En güzel yanı bu..

Tatlının yapılışı:

Kabak

şeker

su

Kabakları soyup, istediğiniz büyüklükte doğrayın. Tencereye tek sıra dizin ve üzerine şeker atıp 1-2 saat sulanmasını bekleyin. Ve sulandığından kendi suyu ile pişirin. Hepsi bu, afiyet olsun.



1 yorum:

  1. hadi afiyet olsun:):):) tatlı kısmı hallolmuş,sıra çorbada :)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails