Eski - Yeni Çocukluklar


Haftasonu öncesi sizlere etliekmek ile veda etmek istedim. Yarın 1 mayıs, resmi tatil. O nedenle bu hafta son postumu cumartesi değil cuma yazmış olacağım..

Etliekmeği sanırım herkes duymuştur. Konya'lılara "etliekmek kafalı" dendiğini duymuşsunuzdur en azından:) Ben de doğdum etliekmek, hala devame diyoruz etliekmekle:)) Küçükken, çok iyi hatırlıyorum, annemin tüm "olmaz"larına karşılık, etliekmeğin içindeki etleri sıyırır, annemlere verirdim. Kalan hamurunu da ben yerdim. Şimdilerde ne kadar yanlış olduğumu anlıotum ama 6-7 yaşında bir çocuğun bunu anlaması için sanırım biraz deneyim gerekiyor:))


Şimdi siz bu fotoyu görüp diyeceksiniz, hala mı etleri çıkarıyorsun.. Yok ben anladım artık etin ne güzel birşey olduğunu:) Evet kabul ediyorum biraz geç anladım, sanıyorum 9 yaşlarımdaydım etliekmeği eti ile birlikte yediğimde. Bu etleri çıkarılmış etliekmeği, yine ben yedim geçenlerde:)) Tıpkı çocukluğumdaki gibi.. Yo keskiye dönüş yapmadım, şimdiki çocuklar daha akıllılar, oğlum etlerini yedi, bana da hamuru kaldı. Sayesinde eski günleri yad etmiş oldum ben de:))

Bu arada, önceki evimden taşınırken ( geçtiğimiz kasım ) sadece yanıbaşımızdaki etliekmek fırınından uzaklaşıyorum diye üzülmüştüm. Çünkü ustası harika yapıyordu.. Şükür yeni evimin yanında da çok çok iyi etliekmek yapan bir yer buldum. Meram Etliekmek, otogar civarında. Mutlaka deneyin yakınlardaysanız. Sanıyorum 175cmlik bir etliekmekti aldıklarımız. İncecik ve tadı da harikaydı, ellerine sağlık.





12 yorum:

  1. evet reklam olacak ama güzel yapıyorlar sevgiler hemşehrim

    YanıtlaSil
  2. aaaaaaaaa
    cidden hemşehri miyiz? çok sevindim :)

    YanıtlaSil
  3. oğlun ağzının tadını iyi biliyor:)konya yemekleri dendiğinde benimde aklıma hemen etli ekmek gelir.

    YanıtlaSil
  4. Bizde de var etli ekmek kafalı bir tane. Konyada doğduğundan ve etobur olduğundan böyle sesleniyoruz bizim ufak velede.Hiç alınmaz,bilakis gururlanır.

    YanıtlaSil
  5. et sevilmezmi yaaaa.
    hemde etli ekmek harika bir lezzet.
    afiyet olsun,oğlun da et yemesi çok güzel şifa olsun inşallah,
    hafta sonunuz ailecek iyi geçer inşallah

    YanıtlaSil
  6. Hilalcim oldumu şimdi yaptığın?:))
    bak canım çekti,ben şimdi nereden bulayım etli ekmeği?:)
    En iyisi kendim yapayım yine:)

    Şaka bir yana çok duydum methini ama tatmak kısmet olmadı.Bir gün konyaya yolum düşerse tatmak isterim.
    Paylaştığın için teşekkürler canım.Aslıhana çoook selamlar...

    YanıtlaSil
  7. Gümüş Tepsi
    çok teşekkürler, etliekmeği bilmeyen yoktur heralde. Bir Mevlana, bir de etliekmek Konya'yı en çabuk hatırlatan

    YanıtlaSil
  8. İffetin günlüğü
    yaa iyiki bu postu yazmışım, yoksa sen de mi Konya'dasın İffetcim?

    yemek yapalım
    çok teşekkürler canım, et de hakkaten sevilmez mi değil mi ama :))

    YanıtlaSil
  9. Cahidecim ne zaman istersen buyrun gelin başımızın üstünde yeriniz var. hem öyle seviniriz ki anlatamam. Bu arada Aslıhan daha iyi şükkür selamını ileteceğim canım

    YanıtlaSil
  10. Eşim Akşehirli ve ne zaman gitsek daha kapıdan girip çıkması bir olur gider etli ekmek yaptırır, ben alışamadım koyun eti sebebiyle, ama tandıra bayılıyorum dana etinden, daha kuru olduğunu diğer tabaklara baktığımda görüyorum ama alışamadım dedim ya koyun etine

    YanıtlaSil
  11. Off ya olacak şey mi. Yarın diyete başlamaya söz vermişken.
    Şaka bir yana İstanbulda da çok güzel bir yer keşfettim ben caddebostanda. Etli ekmek ve kuru bamyamızı süper yapıyorlar. Reklam olacak ama mekanın adı Konyahan.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails