New york'taki 5 Minare :)



9 günlük bayram tatili bitti,blog dünyamıza yeniden dönüyoruz:) Yazacaklarım birikti aslında, yemek tariflerim, el emeği duvar süslerim vs vs...

Hepsi bir yana, bayram tatilinde izlediğim Newyork'ta 5 Minare filmini anlatacağım sizlere. Öncelikle film izlemeye değer onu söylemeliyim. Uzunca bir süredir yerli film izlememe gibi bir takıntım vardı ancak 120 filmi ve ardından Newyork'ta 5 minare ile sanırım bu takıntımı yeniyorum yavaş yavaş. Bir dönem tamamen argo ve küfürden mütevellit filmlerimiz için ne sinemaya gitmeyi değer görüyordum, ne de tv'de izlemeyi. Ama yavaş yavaş güzel şeyler de yapılıyor artık, sevindirici...


Film, bana pek Mahsun Kırmızıgül yapımı gibi gelmedi :) Yani nedense ondan böyle bir performans beklemediğim için şaşırdım. Güzel olmuş, konu etkileyici. Çekimler de güzel. Filmde yerli oyunculardan çok yabancı oyuncuları görüyorsunuz. Bu arada bu yukardaki karakterin Mustafa Sandal olduğunu söylemeseler bilemezdim:) Hiç benzetemedim izlerken, sonrasında anladım:)) 

Bir önemli nokta var bu arada, çocukların gitmemesi gereken bir film. Özellikle ilk yarıda cidden gerilim dolu sahneler vardı. Öyle ki ben bile ürktüm. Böyle bir filme de yaş sınırlaması getirilmemiş olmasına üzüldüm. Salonda birçok çocuk vardı. Ebeveynleri neden böyle bir film tercih ettiler bilemiyorum ama özellikle görsel sunumlarda çok dikkatli olmalıyız. 



Bu noktaya değindikten sonra, film çok güzel noktalara değinmiş. Kocaman bir topluluğun, birkaç kötü niyetlinin icraatleri neticesi karalanmaması gerektiğini anlatıyor. Karakterlere, özellikle de başroldeki hocanın eşine tam not verdim. Nasıl güzel bir bağlılık dedim. Tamamen anlatmayacağım ki gidip izlemek isteyenler için sonu başından belli olmasın :)


Güzel bir hafta geçirmenizi diliyorum, sevgiyle kalın...


11 yorum:

  1. canım seninde geçmiş bayramın kutlu olsun..benmde dün akşam seyrettim ve çok beğendim..artık ülkemizde güzel filmler yapılıyor..bende aksine türk filmlerini kötüde olsa dertekleme taraftarıyım..çümki..bugüne kadar tüm paralarımız yabancı filmlere gitti..artık bizim filmlerimizde yüksek teknelojide çekiliyor..o yüzden bu film hem konusu hemde görsellik açısından oldukça iyiydi..sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten çok güzel bir filmdi. "Gerçek dindarlar" ile "din adı altında prim yapmaya çalışanlar"ın farkını açıkça ortaya koyuyor. Ayrıca cehaletin boyutlarının nereye varacağını da gösteriyor. Dediğin gibi, Mahsun Kırmızıgül yapımı olmasına şaşıyor insan. Asıl işi bu olmadığı için, böyle süper bir performans çıkmış olmasını bekleyemiyor haklı olarak. İzlemekten pişman olmadığım, güzel bir filmdi.

    YanıtlaSil
  3. hangi sinemeda hangi seansa gittin ,kızım halasıyla akşam seansına reala gittiler :)(cumartesi)
    kızım
    doğarken kulağına okunan ezanın namazı sen ölünce kılınır.sözünü söyledi bu beni oldukca etkiledi ,artık ben dvd de izlerim
    duaile kal

    YanıtlaSil
  4. Şehnaz

    haklısın, bu düşüncen çok güzel ama hani bir dönem tamamen anlamsız küfürlerden oluşan fişmler vardı, o zamandan kalan bir önyargı benimkisi. neyse ki artık filmlerimiz kaliteli olmaya bailadılar. sevgiyle kal canım

    YanıtlaSil
  5. Urfa Tutkunu

    Mahsun kırmızıgül bu konuyla ilgili eğitim almış, geçen gün gazetede okudum. demek başarısı boşuna değil :)

    YanıtlaSil
  6. Onlaruyurken

    Kuleye gittim canım, 1. salon 14 seansı. bu arada realdeki sinema tamirat halindeydi. açıldığını bilsem ona giderdim. evin yanındakini bırakıp taa nerelere gitmişim :)) sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  7. bence Haluk Bilginer varsa o film izlenir, bende izlemedim ama merak ediyorum

    YanıtlaSil
  8. film süperdi mutlaka izlenmeli. geçmiş bayramınız mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  9. geçmiş bayramını kutlarım.ben yıllardır sinemaya gitmiyorum çocukları bırakacak yer olmadığı için çoğu güzel filmi izlemeye gidemedik.bizde dvd izleriz artık.bir arkadaş bu filmin çok karışık olduğunu belli bir konuda gitmediklerini yazmış hatta senin yorumunla nerdeyse zıttı yazdıkları :) bende görünce karar veririm artık güzelmi değilmi :)

    YanıtlaSil
  10. sevgili Hilal, kızım ve görümcem de kuleye gitmişler. ben yanlış anlamışım. düzeltme ihtiyacı hissettim. (yeni öğrendim) sevgiler

    YanıtlaSil
  11. selamun aleykum:)

    bu kadar anlatman bile yeterli Hilal.ama benim sinemaya gitme imkanim yok.turkiyede olsa arar bulur giderim ama yurt disinda gidemiyorum,sanki hala gozu bagli kus gibi hissediyorum kendimi.

    bu filmin sadece fragmanini izledim.cok guzele benziyor.beyaz meelk ve gecenin kanatlarini begenmemistim,ama gunesi gordume bayilmistim.her defasindada yazarim ne kadar anlamli bir film oldugunu.umarim gercekleri gosterecek nice filmler cekilir,insanlarin gozleri BARI filmler sayesinde acilir.

    cocuklara yas sinirlamamasi getilmesin,cocuklarda gercekleri gorsun.pembe dunyanin dsina ciksinlar.cocuklara uyusturucu verir gibi oyuncak,seker cikolata verilmesin,bence cocuklara da gore bir film:)rahmaan emanetsin.gecmis bayramin mubarek olsun ve umarim guzel gecmistir.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails