Patates Kafa ile Surat İfadeleri Oyuncağı


3 günlük bir tatilin ardından yeniden merhaba. Umarım hepimiz için güzel bir tatil olmuştur. Bu süre zarfında, elimde yarım bulunan projemi de tamamlamış oldum. Hep diyorum ya yapılacaklar listem diye, biri daha tamamlanmış oldu. Daha çok zaman olsa ne iyi olurdu :))

Çalışmayı keçe ve polar karışımından yaptım. Her ikisinin de yeri ayrı, ikisi de birbirinin yerini tutmuyor. Bunu bir kreşte görmüştüm ve çok hoşuma gitmişti. Hemen yapmaya karar verdim ben de.
  

Çalışmayı mor bir polar zemin üzerine yaptım. Üst kısmında keçeden iki adet askılık yeri var. Böylece dilerseniz çubuklara takarak dilediğiniz yere de asabilirsiniz.

Projede sabit ve hareketli bölümler var. Surat ve papyon sabit. Göz, kaş, burun ve ağız ise değişken. Dilediğinizi kullanarak farklı surat ifadeleri oluşturabiliyorsunuz. Yine çalışmayı el dikişi ile yaptım. Her hareketli parçanın takılacağı yere de çıtçıt diktim. Sonra sırasıyla göz, kaş, burun ve ağız ifadelerini de keçe ve polar kullanarak tamamladım. Ve elbette her birinin arkasına da çıtçıt diktim.



Sıra geldi ifadeleri oluşturmaya. Artık gerisi tamamen keyfinize kalmış:)
İşte gülen surat


 Şaşırmış



Hasta


Yorgun 


Sakin

Bunlar oluşturulabileceklerden sadece birkaçı. Yapması da oynaması da hakkaten keyifliydi. Çocuklarınız için yapabileceğiniz güzel bir oyuncak daha. Yapmak isterseniz her türlü sorunuza cevap vermeye ve elimden gelen yardımı yapmaya hazırım. Yeter ki yavrular mutlulukla oynasınlar.

Aynı zamanda pasajda da yerini aldı...

Sevgiyle kalın...


11 yorum:

  1. vallane denirki buna süper bir iş olmuş

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık, mümkünse ben blogumda bir resmini yayınlayıp öğrencilerim için link vermek isterim, yüz ifadeleri için çok kullanışlı olmuş, sevgiler:)))

    YanıtlaSil
  3. ada ve deniz
    çok teşekkürler, sevgiler

    yaseminkale
    teşekkürler Yasemincim, sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  4. nokorun çocukları
    elbette arkadaşım,link vererek ekleyebilirsiniz. öğrencilerinize bir faydam olursa ne mutlu bana

    YanıtlaSil
  5. Kardeşim hakikaten eline sağlık,harika olmuş.çoğu konuda çok benzerken bu konuda alakamız yok.Ben ki söküğünü diktirecek birini ararken :)
    çok tebrik ederim.maşaallah sana...
    (süheyla)

    YanıtlaSil
  6. harika olmuş. çok yaratıcısın tebrik ederim. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. harika olmuş, el emeği süper, patates kafaya rakip gelmiş desene;)
    bu arada kaşlar bıyık olarak nasıl durur merak ettim :D
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Hilalcim harikuladesin yaa maşallah nefis bir çalışma olmuş ve oldukça da keyifli. İnan bakarken yüzümde tebessüm oluşturdun:)) ellerine emeklerine sağlık tatlım...

    YanıtlaSil
  9. ben duygu bu patates kafaların fotoğrafını materyalimde kullanmak istiyordum ama hepsine yazı yazmısınzacaba bana mail yoluyla fotğrafları göndermeniz mümkün mü :)burdan mailimi yayınlamak istemiyorum size ulaşcağım bi mail adresi var mı ?

    YanıtlaSil
  10. merhaba Duygu hanım;

    fotoğrafları nerede kullanacaksınız acaba? mail adresim : hilaltimur@gmail.com

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails