Merhabalar;
Öncelikle güzel bir hafta diliyorum. Konya'da yazdan kalma güler yaşıyoruz. Sadece sabah erken saate ve akşam serin oluyor ama alıştığımız Aralık'ı henüz yaşayamadık. Kar da bir geldi, bir gitti. Cee-ee dercesine...
Bu arada tariflerim, yazacaklarım birikiyor. Farkındayım biraz bloğu ihmal ettim sanki ama bu aralar oyuncak dükkanı baya zamanımı alıyor. Güzel gelişmeler var, biraz daha olgunlaşınca sizlerle de paylaşacağım. Bu arada oyuncak dükkanına arkadaşlarımın desteği de sürüyor. Sağolsunlar sevindiriyorlar..
Blogcuanne'nn oyuncak dükkanı hakkında yazdıkları için tık...
YavruSu - Evren'in oyuncak dükkanı hakkında yazdıkları için tık...
Elfana'nın oyuncak dükkanı hakkında yazdıkları için tık...
Haftasonu çok sevdiğim bir dostumun doğumgününü kutladık. Onunla ilgili de fotoğraflar bana ulaşınca paylaşacağım sizlerle. Şu kadarını belirtmeliyim, o gün de dostlarla bu konuyu görüştük, doğumgünü nedir? Bazılarının konuya çok sert ve kein tavırlarla yaklaşmasından hoşlanmıyorum. Çünkü niyetlere göre değerlendirilir tüm fiiller. Doğumgünü de bir şükür vesilesidir, "iyi ki doğdun" derken, şükredilir aslında doğan kişi için. Konuya bir de bu pencereden bakmak güzel olur kanaatindeyim. Ayrıca doğum günü bir gönül almadır, hatırlanmadır, sevindirme ve hediyeleşme vesilesidir.
Gelelim sütlaç konusuna:))
Sütlacın fırında olanını çok seviyorum. Ne zaman sütlaç yapsam mutlaka fırında olması lazım, o kokuya bayılıyorum. Sütlaç yaparken sürekli farklı tarifler denedim şu zamana kadar. Hepsi de aşağı yukarı aynıydı, bu seferki tarifim şu şekilde:
Malzemeler:
1 lt süt
3 yemek kaşığı pirinç
yarım bardaktan biraz az şeker
1 paket vanilya
1 kaşık tepeleme nişasta
Öncelikle pirinçleri suda haşlayın. Ardından sütü ocağa alın, kaynamasına yakın pirinci, şekeri, biraz su ile açtığınız nişastayı ve vanilyayı içine döküp karıştırarak pişirin. Piştikten sonra tek kişilik güveç kaplarına alın. Fırın tepsisine bu kapları koyup, karılarına gelecek kadar tepsiye su doldurun. Yüksek ısıda fırında ( ben ızgara modeunda çalıştırıyorum - 250 derecede ) Üzeri biraz kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun:))
Hilal sütlaç değil sütleç yazmışsın.Uyarayım dedim:)
YanıtlaSilKonya'da da hava soğumadıysa benim burada kışı beklemem saçmalık olur sanırım.Allah sonunu hayr etsin.
YanıtlaSilDoğum günüyle ilgili nasıl baktığın önemli olur tabi.bazen öyle kutlamalar oluyor ki,insan...
neyse hatırlanmak,hatırlamak güzel tabi.
Oyuncaklarını seviyorum."Size anne diyebilirmiyim?" diyesi geliyor insanın:)
Hayırlı bir hafta dilerim.Allah'a emanet ol canım...
Hayırlı haftalar, ellerinize ,emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
eline sağlık canım benim
YanıtlaSilelıne saglık canım...cok severım sutlacı...
YanıtlaSilnefis görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilDoğum günü taraftarı olanlar diyor ki:Peygamber efendimizin doğumunu da kandille kutlamıyormuyuz?
YanıtlaSilAma onu tesbih namazları ile geçiriyoruz ,doğum gününde o manevi havayı yakalayabiliyor muyuz?
Mümkün değil ,benim görüşüm hiç olmazsa mum üflemeyi kaldırmaktır.Yoksa çocuklarımızı soyutlamak gerçekten zor...sevgiler
Ayy ayy nefis görünüyor ellerine sağlık en sevdiğim en hafif tatlımdır... Sevgilerimle...
YanıtlaSil