Muhabbet Kuşu Olanlardan Yardım İstiyorum :)


Hani size bahsetmiştim, artık bir Karaca'mız var evde. Çok şirin, çok tatlı ve öyle çekingen ki. Bir türlü alıştıramadık korkmadan özgürce evde dolaşmaya onu. Sanıyor ki, onun için en güvenli yer kafesi. Sürekli kafeste durmak isteyen bu şirin, bir de ballı çubuk ve dereotu verirsek, keyiften dört köşe oluyor :))


Şimdi efendim, siz değerli muhabbet kuşu sever ve besler arkadaşlardan istirhamım şu. Cici kuşumuzu nasıl alıştırırız kendimize? Henüz 2,5 aylık bir yavru, alışacağını umuyorum ama elbet bir yolu yöntemi vardır diye düşünüyorum :) Bunun dışında, bu minikler nelerden hoşlanırlar? Bakımları nasıl olmalıdır bana bir özet geçerseniz sevinirim. İnternetten oldukça araştırma yaptım ama birebir besleyip gönül verenlerden öğrenmek istiyorum mümkünse.

Şimdiden çook teşekkürler hepinize, sevgiyle kalın...

11 yorum:

  1. Çok güzel gerçekten.Biz de vaktiyle beslemiştik. Konuşmayı öğretmiştik. Marul, salatalık kabuğu verin. Yem yeter aslında ona. Parmağınıza çıkmaya alışırsa yavaş yavaş gezdirerek alıştırabilirsiniz. Aslında alışmasa daha mı iyi olur bilmem, saksı çiçeklerini, gazeteleri, çocukların ödevlerini didikleme gibi zararlar verebilir ve en korkuncu evin içinde kaybolup yüreğinizi ağzınıza getirebilir:))Evde gezerken de heryere kakasını yapar, minicik olmasına rağmen tüyleri ortalığı epeyce batırır:))) Ama çoook da sevilir:)))

    YanıtlaSil
  2. AY KUŞ ÇOK ŞİRİNMİŞ NASIL BAKILDIĞINI BİLMİYORUM AMA GÜZELLİĞİ HAKKINDA YORUM YAPMAADAN GEÇEMEDİM.BİR DE O MUM ÇİÇEĞİ SANIRIM DEĞİLMİ.ÇOK SEVERİM DE...

    YanıtlaSil
  3. elınızde besleyın
    bıraz yemını vermeyın elınızden yemeye baslayınca alısıyor

    YanıtlaSil
  4. Selam ile...
    Aynı durum bizde de vardı. Biz birşey yapmadan kendi kendine alıştı. Şu an tepemizden ve omzumuzdan biz kovuyoruz :) Belki şunu yapabilirsiniz. Bir marul yaprağını elinizle ama sakin bir yaklaşımla uzatın. Önce kaçar. Sabırla beklerseniz gıda maddesi olduğu için yavaş yavaş ve korka korka yaklaşır. Ani hareketlerden mutlaka kaçının. Mümkün oldukça yakınında oturun. Ani ses tonları da ürkütür. Bu süreçte bundan da kaçının. Ama sanıyorum birgün sizde in artık tepemden diyeceksiniz :) Şİmdi o sizden kaçıyor. Sonra siz ondan kaçmaya başlayacaksınız. :)
    Hayırda kalın...

    YanıtlaSil
  5. Abla; daha çok küçük olduğu ve henüz uçmayı yeni öğrendiği için evin içinde özgür bırakmanıza gerek yok, kaybolup bi yerlere sıkışabilir, konduğu yerden inemeyebilir.
    Eve geldikten sonra ortama alışma süreleri 2 haftayı buluyor.O yüzden fazla üstelemeyin ve başında durmayın kendi haline bırakın, iyice etrafı ve ev sakinlerini öğrensin.
    Her kuşun bir karakteri ve hoşlandıkları vardır. Bizim kuş ekmek, yumurta beyazı ve yeşillik haricinde yabancı yiyecek yemiyor! Netten araştırısan yumurta maması diye bişey var mutlaka haftada 1 kez yapamasan bile ayda bir yapmanı tavsiye ederim. Suyuna karışıtırlacak vitaminlerden de temin edebilirsen çok iyi olur.
    Konuşması içinde sürekli ilgilendiği kişinin aynı kelimeleri tekrar etmesi yeterlidir. Bizim kuş bizim söylediklerimizi değilde genelde bütün gün annemi evde gördüğü için onun söylediklerini ezberliyor ve sevgi gösterilerini ona yapıyor.
    Bunların küsmeleride meşhurdur:) Bi kaç gün size tavır yaparlar sonra yelkenler fora:))

    Ayrıca avcunuzun içinde olmaktan nefret ediyorlar onun yerine parmöağınıza konmasına alıştırın.

    Aklına bişey takılırsa ben yardımcı olurum..

    hayırlı olsun..

    YanıtlaSil
  6. Bizim de bir kuş sevdamız var. İyi oldu siz bilgileri alın, yayınlayın bizde sizden copya çekeriz Hilal hanım.
    Çok tatlı kuşa benziyor. Ben korkuyorum ama bizim çocuklar seviyor.
    Ben balık diyorum, onlar kuş. bakalım ne karar kılacagız.

    YanıtlaSil
  7. merhaba arkadaşlar bende muhabbet kuşu besliyorum biliyormusunuz hilal arkadaşın anlattıklarının hepsi benim kuşumdada var ve ben bunu yenbilmesi için her gün kafesini temizliyorum onu kendim elime alıp uyutuyorum hep onun ismini mırıldanıyorum (boncuk)ve çok etkisi oluyor teşekkürler
    elifsu demir

    YanıtlaSil
  8. kuşun yavru olması iyi.Kafesinden çıkarmak için kafesin kapağını sürekli açık tutmalı ve sessiz bir ortamda tutmalısınız.Buda işe yaramazsa oyuncak bir kuşla onu kıskandırmaya çalışın,avucunuzdan yem yedirin falan (bunları uygularken kuşun kafesinin kapısı açık olmalı) sonra kafesinden çıkınce kuucağınıza alın ve rahat hissetmesi için onu tutmayın.Hafifce başını işaret parmağınızla sevip güvende hissetmesini sağlayın.Zaten güvende hissettiği zaman siz onu kucağınıza koyduğunuzda ona dokunmazsanız bir süre sonra omuzunuza çıkacaktır.VE kuşa ismiyle hitap ederek avucunuzda yem yedirin.
    Berfin yardımcı

    YanıtlaSil
  9. yarımlarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar

    YanıtlaSil
  10. bendede muhabbet kuşu var adı limon ilk önce bu kuşu alcaksan 3 aylıkken al aldıktan sonra ilk 20 gün salma sonra elini göğsüne doğru yaklaştır kaçarsa bu işlemi tekrar yap eline çıkyıro ve inmiyorsa alışmış demektir artık kuşunu salabilirsin ben kuşumu salıyorum aşkım cicikuş şampiyon cimcom vb. şeyler diyor ayrıca kuşunu omzuna alıp televizyon izliyebilirsin yemek saatlerinde yemek yedirtebilirsin benden bu kadar bay bayy

    YanıtlaSil
  11. kuşu kendinize alıştırmanın bir kaç yöntemi vardır sakın kuşunuza fazla yeşillik vermeyiniz ishal sebebidir
    1-) kuş kafeste iken elinizi kafese yavaşça yanaştırın bu işlen bir kaç gün sürsün
    2-) birkan gün yapılan işlemin ardından kafese elinizi iyice yanaştırın kuşunuz korkar ise 1. konuyu yine devam edin
    3-) kuş darısı dediğimiz yem çeşidi vardır buna hiç bir kuş dayanamaz
    4-)kuşunuza sürekli bişeyler söyleyin

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails