Eylül'de Pestil Yapılır Mı? Yapılır :))

Daha önce kayısı pestili yapımını paylaşmıştım sizlerle. Bu sene teknik bir arızadan dolayı :) kayısı pestili yapamadım. Erikler ise babaannemin bahçesinin mis gibi eriklerinden. Mürdüm eriği işte pestil yapılınca bu şekilde oluyor, rengine bakar mısınız.

                                                       Baharda eriklerimiz bu şekildeydi :)

İlk etapta pestil yapmak aklımda yoktu. Baktım babaanne sürekli erik gönderiyor, o kadar eriği her öğün yesek bitiremeyiz:) Reçel deseniz, evdeki stokları tüketmeden reçel yapmayı da istemedim. En iyisi pestil yapmak dedim ve bu kış için pestilimiz kayısı yerine erik olsun diyerek sıvadım kolları. Erikleri önce iyice erginleşip yumuşamaları için bir kısmını dolapta, bir kısmını güneşi doğrudan almayan balkonumda beklettim. Belki 15 gün beklediler ve yumuşadıklarında çekirdeklerini çıkarıp tencerelere koydum. Pestil yapıyorsanız, içinde hiçbir katkısı olmaması en güzeli. Daha önce şekerli ve nişastalı kayısı pestili de denemiştim ama ham kayısı ve erikten yapılanı bence en değerli olanı. Tencereye koyduğum erikleri kısık ateşte ocağa aldım. Sadece dibinin yanmaması için 1 çaybardağı kadar su döktüm ve kısık ateşte 3-5 dakika kaynattım. Kaynayan erikleri soğumaya bıraktım. Soğuduklarında kevgirden geçirdim ve posa kısımlarını kayısı pestili yapımında anlattığım gibi sera streçle kapladığım tepsilere döktüm. Suyunu ise dondurucuda saklanmak üzere saklama kaplarına alıp dondurucuya attım. Hazır meyve suyunun olması çok kolaylık oluyor. Bu da en kolay meyve suyu yöntemi :) İçerken içine şeker atarak tatlandırabilirsiniz dilerseniz.


Pestiller iyice kuruduktan sonra, sera streçleri ile birlikte rulo yapıp buzdolabı çekmecesinde saklanmak üzere kestim. Dolapta tazecik duruyor, yemek istediğinizde dolaptan çıkarıp 5-10 dk sonra yerseniz oda sıcaklığını gelmiş ve kıvamını almış oluyor. Afiyetle...

7 yorum:

  1. ne hoş bır fıkır....
    ellerıne saglık..

    YanıtlaSil
  2. Kardeş merhaba,ellerine sağlık afiyetle yeyin inşaallah.
    Blogunun yeni yüzü güzel olmuş,hayırlı olsun öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. Hilal'ciğim, ben sana uzun zamandır uğramamışım meğer. Nasıl gözümden kaçırdım diye hayıflandım:(( İyi ki yorum yazdın bana:))
    Blogunun düzeni süper olmuş. Yemekleri es geçip, el emeğine daldım direkt:)) Pek çok güzel şey yapmışsın. Uzun uzun inceledim.Ellerine sağlık. Sevgiler canım:))

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. Hi there matеs, іts ωonderful paragraph regаrding teachinganԁ completely defined, keeр it up all the tіme.


    my ωеb page; SEOPressor

    YanıtlaSil
  6. Нi, Νеat рost. Тhere's an issue along with your site in web explorer, may check this? IE nonetheless is the market leader and a good component of other folks will miss your wonderful writing because of this problem.

    Here is my webpage ... https://pinterest.com/pin/391531761324454974

    YanıtlaSil
  7. Hello everybody, here every person is sharing these kinds of know-how, therefore
    it's good to read this blog, and I used to pay a visit this webpage all the time.

    My weblog :: seo

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails