Merhaba, gününüz güzel olsun...
Çok yoğun bir hafta oldu bu hafta. Hafta içinin koşturmacası tam bitecekken, haftasonuna da misafirlerim gelecek. Bu haftayı artık bu şekilde kapatırız yani:) Sağlık olsun da koşturmak sorun değil...
Bu paris güzeli de ne demeyin:) Ben de isminden pek hoşnut değilim ama tadı gayet güzeldi doğrusu:) Yine Oktay Usta'nın kitabından yaptım, sağolsun böyle bir isim vermiş kurabiyeye:))
Bu arada anladım ki, kurabiye tarifleri ile aramda gizli bir "itme" kuvveti var:) Ne zaman kurabiye yapsam 1 aydan önce tarifini ekleyemez oldum:) Ben de anlamadım bu durumu, neyse ki gecikmeli de olsa geliyor kurabiyeler. Hatta bir öncekini hatırlarsanız Süheyla'nın hatırlatması üzerine yayınlayabilmiştim:)
Hemen tarife geçeyim ve sizlere afiyet olsun diyeyim:)
Malzemeler:
125 gr tereyağ
2 bardak un
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
Üzeri için susam
- Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz şekline getirin.
- Kabartma tozunu unun kenarına, diğer kalan tüm malzemeleri de havuz şeklini getirdiğiniz orta yere ekleyin.
- Güzelce yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alın, yuvarlayıp susama batırın. ( Ben ince açıp kalıpta kestim - kıtır kıtır olması için )
- 170 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyetle:)
ne kolaymış, basit ama güzel kurabiyelere bayılıyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık..Anne kurabiyesine benzettim ben.
YanıtlaSilBenim de yarın misafirim var..Habire pasta börek bloglarını geziyorum..
o zaman adı susam güzeli olsun şekerim :)
YanıtlaSilbir 10 sene kadar önceydi bir yemek dergisinde görümüştüm bu isimde tuzlu kurabiyeleri hatta yemek defterime not etmiştim .senin kurabiyelerin de çok güzel olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilhımmmm,kokusu buraya kadar geldi desemmm :)
YanıtlaSilhafta sonu işime yarayacak...
teşekkürlerrr... :))
ellerine sağlık sevgili arkadaşım.
YanıtlaSilhilalciğim benim.
lezzetli görünüyor,çayın yanına ne yakışır ama.
sevgiler bırakıyorum güzel yüreğine.
muhabbetlerimle.
Tatlım ellerine sağlık çok güzel görünüyor :) Şekeri az olduğu için olablir belki. Hani Paris güzelleri incecik olur ya onlara atıfta bulunmuş olabilir usta ;)
YanıtlaSilHımmm lezzetli gözüküyor...
YanıtlaSil