Çocukla Tatil

Çocuktan Önce:


Tatile gideceksen eğer çocuktan önce,



Koca bir bavulla gitmek zorunda kalmazsın. 


Mini mini bir araba bile görür işini. Hatta otobüsle trenle bile gidersin...
 
Devamı için annelerin dünyasına...

Bardakta Brownie


Fırın artık kek için kullanılmıyor bizde:) Çünkü bardakta kek hem pratik, hem daha granti, hem de yumuşacık oluyor. Geçen gün yaptığım kakaolu keki her yiyen brownie sandı. Çünkü bardakta yapılan kek nemli oluyor, enfes oluyor.. İşte tarifi:
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvıyağ
4 kaşık kakao
un 
kabartma tozu 
vanilya
Şekeri ve yumurtayı yüksek devirde köpürene kadar çırpın. Ardından diğer tüm malzemeleri karışıma ekleyip yavaş devirde hepsini karıştırın. Bardakların kenarlarını yağlayıp tabanına kek kağıdı koyun. Kek hamurunu, bardakların yasırını geçmeyecek şekilde dökün. Yüksek bir tencereye bardakları koyun ve bardakların yarısına gelecek şekilde tencerenin içini su doldurun. Tancerenin ağzına bir havlu kapatın ve üzerine de kapağı yerleştirin. Açıklık kalmamasına dikkat edin, gerekirde kapağın üstüne bir ağırlık koyabilirsiniz. Ocağın altını açın, su kaynamaya başlayınca ( sesinden anlamak gerekiyor, kapağı hiç açmamalısınız ) ocağı kısın. Bu şekilde 20 dk pişirip ocağı kapatın. Ocak kapandıktan 15 dk sonra tencerenin kapağını açın. Soğuyunca da afiyetle yeyin. Kesinlikle brownie tadı oldu, enfes oluyor tavsiyemdir.

Diğer kek tariflerim için buyrun buradan...
 

Çöp Kovası Yenileme - Dekopaj Çalışması



Bu gidişle evde ne bulursam boyayacağım sanırım :) Aslında bir süredir boyamak ve boyamamak arasında gidip geliyordum ama dayanamadım ve boyadım:) Sonuçtan memnun kaldım ama bir çöp kovası için abartılı mı oldu diye de düşünmeden edemedim:)



İşte öncesi ve sonrası ile çöp kovası. Akrilik boya ile boyadım, elimdeki stickerler ile süsledim ve üzerine vernik yaptım. İşte ayrıntıları:



Kapağını bu şekilde süsledim. Ve işte gövde süslemelerinin ayrıntıları:



Diğer dekopaj çalışmalarım için tık tık ...

Kayısı Pestili





Kayısı pestili yapmayı ne zamandır istiyordum. Çok sık tüketirim çünkü, çok severim. Bu kadar çok tüketirken de neden kendim yapmayım dedim. Zaten yapılışı gayet basit. Ben 2 farklı şekilde yaptım. Birincisini bir akşam yaptığım için ( hemen güneş görmeyeceği için ) nişasta ile yaptım. Tarifi tamamen kafamdan, kendime ait. Olur diyen olabilir, olmaz diyen olabilir. Ama yaptım ve gayet güzel oldu. Sabah yaptığımda ise yine 2 farklı şekilde yaptım. Biri sadece kayısı ile yapılan, diğeri ise kayısıya şeker karıştırarak yapılan bir pestildi. Sonuç itibariyle hepsi de güzel oldu. İşte tarifi:



Kayısıların çok olgunlaşmış olanlarını seçin. Yıkayın, çekirdeklerini çıkarın ve sitil ( kevgir )'den geçirin.



Bir büyük tepsiyi ( sini ) sera streç ile kaplayın. Veya büyük bir poşet de kullanabilirsiniz.



Şimdi burada her 3 tarifi de vereyim:

Kayısıları kevgirden geçirdikten sonra;

1. Kayısıyı bir tencereye alın. 1 kg kayısının içine 1 kaşık nişastayı biraz kayısının içinde ezerek karıştırın. Çok kısık ocakta biraz kaynatın ve tepsiye dökün.

2. Kayısıyı olduğu gibi tepsiye dökün ve hemen güneşe koyun.

3. Kayısıyı içine dilediğiniz kadar şeker atıp olduğu gibi tepsiye dökün ve güneşe koyun.








Parke Koruyucu Yöntem / Öncesi ve Sonrasıyla


   


Mobilyalarınız parkelerinizi çizmesin istiyorsunuz.Ama nasıl?
İşte size en kolay yöntem.
Hemen bir tarafı yapışkanlı keçe - lastik karışımı bu malzemeden alıyorsunuz. Bir makas ve bir de kalem. Tek ihtiyacımız bu üç malzeme..
Ypılışını fotoğraflar anlatsın buyrun:








Ve işte öncesi ve sonrası:





Anneliğin Kitabı Yazılmış, Koşun:)


Dikkat, aramızda profesörler dolaşıyor.
Bilirkişiler, ulu insanlar onlar. 
Kimi çocuk büyüttü, kimi büyütmese de çok iyi biliyor!
Okulunu okumuşlar, tek gerçeği var ya çünkü anneliğin.
Bir kitapta yazıyor anneliğin temel ve değişmez kuralları:

1. Çocuğa emzik verme. 
Yoksa verdin mi? Ayıp ayıp, emzik de neymiş. Benimki hiç emzik kullanmadı!

2. Kucağına alma, alışır, yüzsüz olur hep ister. Sonra kucağından inmez başına dert alırsın. 
Alıştırdın mı yoksa? Yazık sanaaa...

3. Aaaa kendi kendine yemiyor mu hala? Böyle her lokmayı ağzına verirsen alışmaz elbet. Bırak kendi yesin.
Eee sen hala kendin yediriyorsun, bu kafayla işin zor senin...

4. Çok serbest yetiştirme bu çocuğu, sonra üstüne çıkar, baş edemezsin.
Yoksa sen hala dolaplara lastik takmadın mı? Aaaa bunu bilmeyen kaldı mı bu devirde!!!
Her odanın kapısını kapatıp, çocuğunu oynaması için tek bir odaya tıkmadın mı? Yanlışşşş!

5. Birinin sert yüzünü göstermesi lazım çocuğa, yoksa tepene çıkar. Birinden korkacak ki, durmayı bilsin. 
( Hatta utanmasa arada döv ki dizini dövme sonra diyecek !!!)

6. Aaa hala çişini söylemiyor mu? 
Ben çocuklara çok erken öğrettim, rahat ettim. Sen geç kalmışsın buna da...
Dur sana tüyolar vereyim
( Aman sende kalsın tüyoların :) )

7. Benim çocuk da çiçeklerin toprağını döküyordu, eline iğne batırdım her döktüğünde!!!
Vazgeçti dökmüyor artık korkudan, tavsiye ederim sen de yap!!!
( O iğneyi sana batırmak lazım asıl )

8. Bu kadar da üstüne düşme canım, bir çocuk sende mi görüldü hıh...

9. ( 3 aylık bebeğe ) Ver ver, ne kadar erken verirsen yemekleri o kadar alışır . Yoksa Mazallah bizim filancanın oğluna benzer, çocuk 9 yaşında hala yemek seçiyor..

10. Aaa daha dişlerinin hepsi çıkmadı mı? 
Bizimki 6 aylıkken tamamlamıştı, tosunum benim hep önde giderdi yaşıtlarından :P

11.  Aaa benimki hiç biberon kullanmadı, hep emzirdim ben..
( Çalışan anne biberonsuz ne yapsın akıllı profesörüm söyle bana!!! )

İşte ben bu profesör geçinen çok bilmişlere karşı diyorum ki!!!

DERLER
NE DERLER? 
NE DERLERSE DESİNLER..
KİME NE!!!

Her çocuk farklıdır
Her çocuk ayrı bir BİREYDİR
Her anne de farklıdır
Ve bir çocuk için en doğrusunu her zaman annesi bilir..
Unutmayın...
Karışmayın...
Karıştırmayın...


NOT:  Bu yazı sevgili Kaymaçina'nın bu yazısından sonra, iç sesimi susturamamam sonucu ortya çıkmıştır.


Calla ve Bir Öneri


Evet adı biraz garip:) Ama tadı harika:))
Eğer acı seviyorsanız, mutlaka deneyin derim. stelik malum biber tam bir c vitamini deposu. Yaz günlerinde bol bol tüketmeli. Gelelim tarifimize:



Malzemeler:
Acı biber
domates
sarımsak
sıvıyağ
tuz

Biberleri ( resimdeki gibi ) 1er cm doğrayın. Az bir yağda kızartın. Ama bu yağ aynı zamanda yemeğin ( ya da aparatif diyelim daha doğru olur ) yağı olacağından çok fazla koymayın, sadece biberleri kızartacak kadar Karıştırarak kızartın. Biberler hafif kızarınca, üzerine kabuklarını soyduğunuz domatesleri ve sarımsakları da ekleyin. Tuzunu atın. Ölçü vermedim, nasıl severseniz öyle yapın diye. En sonunda hepsi pişince, calla hazır olunca üzerine yoğurt döküp afiyetle ve ağzınız yana yana yeyin :))



BİR ÖNERİ:
Bu mevsimde bol bol kiraz tüketiyoruz malum. Peki saplarını ne yapıyorsunuz?
Ben son iki yıldır kiraz saplarını kurutuyorum. Güneşte kurutmamak gerekiyor, gölgede.. Ben mutfağımda, tezgahın bir köşesinde kurutuyorum. Kiraz yerken çekirdeğini ayrı bir tabağa, saplaını ayrı bir tabağa biriktiriyoruz.

İşte birkaç faydası:

İdrar söktürücü özelliği var
İdrar yolu enfeksiyonuna karşı kullanılıyor
Ödem atıcı özelliği var
Eklem kireçlenmesi, romatizmaya faydalı vs vs...

Sevgiyle ve sağlıklı kalın...


Related Posts with Thumbnails