Fırında Kaşarlı Mantar


Merhabalar;
Mantar sevmeyen var mı aramızda ? Eminim varsa bile çok azdır sevmeyen. Elbette kültür mantarından bahsediyorum. Yapılışı hem çok kolay, hem de çok kısa sürede hazırlanabilen bir aparatif.

Malzemeler:

Dilediğiniz kadar mantar
Tereyağ
Tuz, karabiber
Kaşar Peyniri

Mantarların sap kısımları ile şapka kısımlarını ayırın. Şapkaların kırılmamasına özen gösterin. Tereyağla çok az yağlanmış tepsiye çapkaları dizin. Her şapkanın içine biraz tuz ve karabiber ekip, yarım çay kaşığı tereyağ koyun. 150 derecede 10 dk kadar mantarları pişirdikten sonra, pişme durumlarını da kontrol ederek her şapkanın içine minik kesilmiş kaşar peynirlerini koyun ve tepsiyi fırının üst gözüne alın. Üst gözde kaşarların kızarması daha hızlı olacaktır. Aman sıcakken yemeye bakın, sıcak yenirse daha bir lezzetli oluyor çünkü.


                             

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails