Patates sevenler buraya. Kaşarlı ve sütlü patates yapıyoruz. Tarif çok basit, ama öyle lezzetli ki...
Malzemeler:
3 orta boy haşlanmış patates
2 yemek kaşığı tereyağ
yarım bardak süt
yarım bardak rendelenmiş kaşar
Tuz, karabiber ve kırmızı biber
Patatesleri rendenin ufak tarafı ile rendeleyin.
Tereyağını eritip içine patatesleri alın. Birlikte birkaç kez çevirin lezzetleri özdeşleşsin.
İçine yarım bardak sütü ekleyin. Sütü çekene kadar karıştırarak kavurun. En son içine kaşarı ve baharatları da ekleyin, kaşar eriyince servis yapın. Afiyet olsun...
Pratik lezzetli..
YanıtlaSilHem kahvaltı hem ara öğün için ...
Ellerınıze sağlık afiyet olsun bereketi ile..
Sevgiler..
bende çok severim..ellerine sağlık hilalcim..
YanıtlaSilohh kuymak gibi olmuş vallahi. nefis eline sağlık canım
YanıtlaSilÇok severim. Bunu ezerek yapıyorum ben, ama ezmeden de yapmak gerek demek ki :) Çok güzel görünüyor ya, canım çekti.
YanıtlaSilcanım hilalim; çok güzel görünüyor şekerim.. ellerine sağlık... muck.
YanıtlaSilya süt nasıl bir tat katıyor merak ettim? Hiç sütlü patates yememiştim:)
YanıtlaSilBende bu şekilde yaparım lokum gibi oluyor. Ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilcanım ellerine sağlıkk çok lezzetli görünüyor..
YanıtlaSilçok güzel görünüyor bayıldım
YanıtlaSil