Milföylü Gül Börek


Gününüz aydın olsun. Bir haftaya daha yeni naladık derken, bakın salı günü geldi bile. Hemen kısa bir bilgi verip tarife geçeceğim. Çok uygun fiyata keçe geliyor:) Yakında sizlerle paylaşacağım ama bu da bir ön bilgi olsun. Ben kendime baya aldım, sadece ten rengi var. Dediğim gibi, yakında paylaşacağım, aklınızda olsun:)


Gelelim tarifimize. Milföy börek ne kolay bir börektir öyle değil mi? Hemen hazır olur, aniden gelen misafirler için de birebirdir. Benim dondurucumda her daim milföy bulunur. Dediğim gibi en kolay hazırlanacak atıştırmalıklar, börekler yapılabilir milföyle. 
Malzemeler:

8 yaprak milföy

İç Malzemeleri:
Peynir ve haşlanmış patatesten, biraz tuz ekleyerek hazırlanmış börek içi.

Üzeri için: 
1 yumurtanın sarısı
sıvıyağ ( 1 yemek kaşığı )
susam

Milföyleri tepsiye dizin. Aşağıdaki şekilde tırtırlı gösterdiğim şekilde milföyü kesin. Kırmızı ile işaretlediğim yerler kesmeyin, oralar kalacak. Hamurun ortasına börek içini koyun( Burçak'a hatırlatma için teşekkürler :)).



Çapraz karşılıklı uçları yukarda birleştirip parmağınızla sıkıştırın ki yapışsın. En son üzerine sıvıyağla karıştırdığınız yumurtayı sürün ve susam serpin. Yüksek ısıda fırında ( 200-250 ) kabarıp üzeri kızarana kadar pişirin. 

Afiyet olsun :))




7 yorum:

  1. Çok iştah açıcı görünüyor. Elimi monitörden içeri uzatıp alıveresim geldi:)) Çok ta pratik. Tam çalışan bayanlar için. Teşekkürler tarif için. Çizimle çok iyi olmuş.

    YanıtlaSil
  2. emeğine sağlık maharetli arkadaşım benim...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık çok harika gözüküyorlar nasıl da severim böreği hımmm :)

    YanıtlaSil
  4. muhteşem olmuş:) eline sağlık
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. harika görünüyorlar. böyle pratik ama ortaya şaşırtı sonuçlar çıkaran tariflere bayılıyorum. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. ya görüntüsüne bittim nerden aklınıza gelir böyle değişiklikler bilmem ki:)

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık.görüntü süper....milföy olurda tadıda süper olmaz mı?çok hoş bir sunum olmuş..çok teşekkürler arkadaşım.Allaha emanet olasın....

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails