Balkon Bostanları ve Toprakla Uğraşmak


Urfatutkunu daha önce burada sizlerle paylaştığım domateslerimden tatmak istemiş ancak ona kısmet olmamıştı. Sanıyorum o sıralar daha önce bahsettiğim gibi doktor kontrolü çin İstanbul'daydı. O zamandan beri içimde kaldı, kardeşime de domates ikram etmeliydim. Çok şükür ki yeşil olan domateslerimiz - güneşin de etkisiyle - kızardılar. Birkaç gün daha bekleyip kardeşime ikram edeceğim kısmetse. O da başlayacak domateste şu kadar protein var şu kadar şeker var demeye:)) 

İyiye gidiyor şükür, daha iyi olmasını diliyorum. Bizlerle birlikte tuzlu yemeklerden , tuzlu ekmeklerden yemesini, çok sevdiği çikolatayı tekrar gönül rahatlığıyla tatmasını.. Dualarınız çok kıymetli...


Mini mini reyhan, büyük saksıya alınca büyüyüverdi, öyle güzel kokuyor ki.. Allah neler yaratmış bizler için, çok şükretmeli çok...
Renk renk, desen desen, kokuları binbir türlü bu nimetlere ne kadar şükretmeli. Görebildiğimize, kokusunu duyabildiğimize.. Binlerce şükretmeli... Herşey insanın hizmetinde, herşey bize sunulmuş. Kıymetini bilenlerden oluruz İnşaAllah...


Nanelerimi fotoğraflayamamıştım, artık onların da fotoğrafları arşivime eklenmiş oldu. Nane de giderek üreyen, çoğalan bir bitkiymiş bunu da öğrenmiş oldum. Bir de salatalarda taze nane harika oluyor:))
Biberler de arkada gördüğünüz gibi baya büyüdüler, ama henüz biber vermediler bakalım bekliyoruz:)


Bir de toprakla uğraşmak var ya, saksıda bile olsa çok iyi geliyor insana. Herşeyi emiyor toprak, herşeyi içine çekiyor. Size kalan sadece dinginlik ve huzur oluyor. Gerisi toprakta kayboluyor. Toprakla uğraşmak, harika... Dinlendirici... Mutlu edici... 

Belki de mayamız toprak olduğundandır ne dersiniz?

Yeşil Mercimek Yemeği ve Ispanaklı Mantı


Güzel lezzetlerden biri, yeşil mercimek. Annem bu yemeği erişte ile yapar aslında. Ama ben arpa şehriye ile denedim. Aslına bakarsanız tarifini de bilmeden kafadan birşeyler yaptım ama tadı nerdeyse aynısı oldu. İşte tarifi:
Malzemeler:

Yeşil mercimek ( 2 bardak kadar kullandım )
1 büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
1 bardağa yakın arpa şehriye
Tuz, yağ, su

Biraz sıvıyağda minik minik doğradığınız soğanları kavurun. Ardından içine mercimekleri ve şehriyeyi de koyup hep beraber iyice kavurun. Salçayı ekleyin, tuzunu ilave edip suyunu koyun. Şehriye de mercimek de su şekriğinden az koymayın, malzemelerin üstüne iki kat olacak şekilde su ekleyin. Afiyet olsun...


Bu yazımda bahsetmiştim, Selvanın ıspanaklı mantısını deeneyip bilgi vereceğimden. Mantı gerçekten lezzetli oldu, tavsiye ederim.

Kışa Hazırlık-Dondurulan Gıdalar


Güzel, neşeli ve verimli haftalar diliyorum hepimize.
Kış için hazırlıklar ne alamede? Aslında ben kışlıkların birçoğunu 1 ay kadar önce hazırladım ama yaılış aşamalarını fotoğraflayamadım. Hatta buzlupa koyup donduktan sonra ancak bu hafta sonu fotoğraflarını çekebildim:)

Vişne: Babannemin bahçesinden toplanan vişneler bunlar. Ben buzdolabı poşetlerine koyuyorum aslında. Ama annem bu şekilde pet şişelere koymayı tercih ediyor. Her iki yöntem de güzel, depolama açısından da her ikisi de verimli. Tek yapmanız gereken poşete ( veya pet şişeye ) vişneleri doldurmak. Ve dondurucuya koymak.


Dolmalık biber: Geniş bir tencerede suyu kaynatın, biberleri içine atın, o sertlikleri hafifçe gidene kadar haşlayın. Aslında çiğden de koyulabiliyor ama bu şekilde daha az yer kaplıyor.


Taze Fasülye: Pişirecek şekilde doğrayıp çiğden koyuyorum ben. Kavurarak da koyulabilir.


Şeftali: Malum iki büyük bir küçük olunca, büyükler de sabahları evde olmayınca malesef fazla meyve yiyemiyoruz. Aldıklarımız da eğer bakıyorum kendinden geçmeye başlıyorsa, hemen doğrayıp dondurucuya atıyorum ki kötü olmasın. Böylece kışın çıkarıp hoşaf yapabiliyorum.


Bezelye: Tam mevsimi, sakın kaçırmayın. Hem çok lezzetli hem de çok besleyici. Geniş bir tencerede suyu kaynatın, kaynayan suya bezelyeleri atın. Bir süzgeçle kaynadıkça yukarı çıkan bezelyeleri toplayın. Bezelyeler bir süre sonra suyun üstüne çıkıyor işte o an almamız gerekiyor.

İlk Rölyef Denemem - Alüminyum Folyo İle


Bir projem için araştırma yaparken, rölyef diye birşey çıktı karşıma.
Alüminyum folyodan yapılmış üstelik, öyle yazıyordu. 
Ben hemen mutfakta kullandığımız alüminyum folyo sandım:))
Araştırdım ki farklı, daha kalın bir folyoymuş kullanılan.


Tam yapacağım projeye uygun şeydi bu. Tam olarak nasıl yapıldığını anlayamadım aslında netteki anlatımlardan. Ama kendimce birşeyler yaptım ve sonuç acemice de olsa hoşuma gitti...


Tam tekniği öğrenebildiğimde, ya da projemi tamamlayabildiğimde anlatacağım rölyefin yapımını. Ya da aramızda mutlaka ki ustalar vardır, onlardan da yardım ve öneri bekliyorum.


Yaz günü denizler, gemiler, dalgalar, balıklar, nasıl da iyi geliyor insana:)) Ben yaparken çok keyif aldım:)


Bu arada alüminyum folyonun fotoğrafını çekmek de ayrıca bir iş:) Çok zorluyor insanı, baksanıza nasıl da gün batımı gibi yansımalar oldu flashdan dolayı:))

Alüminyum folyo ile rölyef konusunda her türlü önerilerinizi bekliyorum. Bu işi hakikaten öğrenmek istiyorum, çok zevkli ve hoş oluyor çünkü.
Sevgiyle kalın...


Dile O'ndan Ne Dilersen...



Konya'ya yolunuz düşerse; iki şeyi sakın unutmayın...
1. Kule Site 42. kattaki dürbünle Konya'ya kuşbakışı bakmayı...



2. Beni aramayı :)
Sakın haa unutmayın:))



Bu papatyalar, kardeşim urfatutkunu için..
Çok sever papatyaları.
Bir de Urfa'yı elbet..
Çok soran oldu buradan da yazayım, Urfa ile uzaktan yakından bir bağımız yok.
Tek bağımız sevgili kardeşimin Urfa tutkusu:)



İşte bu da Aslıhan'ın urfa tutkusu neticesi annemin öğrenip sıklıkla yaptığı künefe:)
Çiğ köfte üzerine çok iyi gidiyor:))



Yaz günlerinde kekin üzerinde buz gibi ananas çok iyi gidiyor, bir öneri...
Bir diğer öneri de, Aslıhan'ın geçen seneki Urfa gezisi neticesi sanal bir dostluğu gerçek bir kardeşliğe dönüştürdüğü sevgili Zeynep ablamızın bloğu ile ilgili. Zeynep abla blogcuda idi ancak oradaki sorun neticesi blogspota transfer oldu. Emin olun enfes tarifleri var. Hangisini yapsanız tutuyor.
İşte bloğu burada buyrun...



Nohut yemeğiniz arttı, çok değil ama nasıl değerlendirirsiniz?
Nohutları süzgece alıp yıkayın, pilav yaparken içine atın. İşte size nohutlu pilav:))



Ve beni yıllardır derinden etkileyen bir fotoğraf...
Kandiliniz mübarek olsun.
Dualarda birbirimizi unutmayalım.
Yoklukta bile, yukarıdaki yavru gibi ufak şeylerden mutlu olmayı başaranlardan olalım İnşaAllah...

Bugün kendi miracımızda, O'nunla hasbihal etmeyi;
O'ndan dilemeyi, bolca istemeyi;
O'na tüm verdikleri için teşekkür etmeyi unutmayalım..

Aşkla, sevgiyle, muhabbetle kalın...


Çöl Çiçeği / Waris Dirie


Uzun zaman önce okuduğum harika kitaplardan biri.
Geçenlerde kitaplığı karıştırırken elime geçti, acaba tekrar mı okusam dedim.
Bir hayat hikayesi..
Somalili minik bir kızın, 12 yaşında evlendirilmek istediğinde evden kaçması ve kendini bir şekilde İngiltere'de bulması.
Sonrasında top modellik ve BM elçiliği.
Ve annelik..



Ardından annesini bulma isteği, çöle dönüş, kendi kültürüne bakış...
Çöl yaşamı, kuraklık, açlık..
Ve oralar için neler yapabilirim düşüncesi, ardından da bu uğurda verilen mücadele..
O kadınların hayatlarını dünyaya duyuran önemli isimlerden. 98'li yılların bestseller'i.
En çok satan kadın yazardan.. Waris Dirie'den...

Dünyada böyle hayatlar da varmış deyip, kendi yaşamınıza şükretmeniz için bir vesile bu kitaplar..
Sevgiyle kalın...

Blog Yorumlarında Dün Yaşanan Sıkıntı

Dikkat Dikkat!!!

Arkadaşlar dün birçoğumuz gelen mailleri göremedik, yayınlayamadık, yayınlasak ile silindiklerini gördük. Önce anlayamadım, google yardıma yazdım ve cevabımı aldım. Sanırım bir düzenleme yapılıyormuş, geçici bir sıkıntıymış. Kaldı ki dün gelen tüm yorumlar silinmiş görünse de bu sabah itibariyle hepsinin geri geldiğini gördüm. Ayarlarınızla oynamayın. Şu an tek sıkıntı 15-20 yorum olsa da yazının başında 3-4 yorum yazıyor. Bunun da geçici bir sıkıntı olduğu kanaatindeyim. Telaşe gerek yok, bilginiz olsun istedim.



Related Posts with Thumbnails