Ponpon İpten Tül Yapımı


Ne zamandır aklımdaydı ponpon ipten tül yapımı. İnternetten görüp çok beğenmiştim ancak iş güç vesilesiyle vakit bulamamıştım. Sonunda ipimi aldım ve yapmayı başardım :) ben 8 adet koza marka simli ip kullandım. pencerelerim yere kadar olduğu için çok ip kullanmam gerekti. eğer pencereleriniz yarıya kadarsa 4 ipten rahatlıkla yapabilirsiniz. tabi pencerelerinizin enine uzunluğu da önemli.


öncelikle beyaz ipten pencere enine göre delik dolgu ördüm. ve 10 cm aralıklarla kornişe takmak için o beyaz şeylerden taktım:) ismi neydi bilemedim şimdi :) sonra da 36 adet ponpon olacak şekilde ipleri kesip deliklerin içine bağladım.

kesinlikle yapılışı çok çok kolay ancak şimdi evime gelen herkes ne kaar değişik nerden aldın bunu diye soruyor.

made by Hilal diyorum :)


10 yorum:

  1. harika olmuş ellerinize sağlık, çok beğendim.

    YanıtlaSil
  2. Yağmur Bulutu1 Ocak 2010 01:17

    Çok güzel.. Süper bi fikir.Daha önce tek rengini görmüştüm, ama siyah beyaz mükemmel olmuş.. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten harika olmuş ellerine sağlık.Arkadaşım beceriklilik bu işte

    YanıtlaSil
  4. evet gerçekten güzel olmuş fakat sanırım bu resim akşam çekilmiş ve arkasında güneşlik var ya gündüz güneşliği açınca evin içi gözükmezmi cok seyrek bi tül olmuş ama tabiki emeğinize sağlık .....ÇİĞDEM

    YanıtlaSil
  5. Çiğdem hanım içeriyi göstermiyor kesinlikle, gerçi bir de ben 11. kattayım belki 1. katta olup da dışardan dikkatli bakılan evler görülebilir..

    YanıtlaSil
  6. hilal biliyormusun bende böyle birşey düşünüyordum yan, en çok yorum alan konuları belirlemek istiyordum benden önce davranıldı..canım memnuniyetle katılırım...birdr şu ipli perdeni çok beğendim ama yapılışını anlamadım....gerçekten çok güzel olmuş..sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  7. Bayıldım,bayıldım.pembe krem renklerde bize de uyar aslında,ah bir de yapacak hamarat bir hanım olsa:)

    YanıtlaSil
  8. harika birşey bu ellerinize sağlık yanlız benim bir ricam var demişşiniz ya delikli örgü ördüm sonra ponpn ipi bağladım ben anlamadım filemi ördünüz nasıl bağladınız resimler biraz daha büyük olsa anlardım da bağışlayın delikli örmek olayını bir daha alsak kaç zincir kaç trabzan filan çok teşekkür ederim şimdiden

    YanıtlaSil
  9. harika birşey bu ellerinize sağlık yanlız benim bir ricam var demişşiniz ya delikli örgü ördüm sonra ponpn ipi bağladım ben anlamadım filemi ördünüz nasıl bağladınız resimler biraz daha büyük olsa anlardım da bağışlayın delikli örmek olayını bir daha alsak kaç zincir kaç trabzan filan çok teşekkür ederim şimdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 sene önce yazmışım bu postu :) ne kadar da acemiymişim, haklısınız garip bir anlatım olmuş. Şöyle anlatayım, file ördüm. 3 zincir, ikili trabzan ile. aslına bakarsanız iyi oldu hatırlattığınız, ben bununla ilgili bir post hazırlayıp yapılışını tarif edeyim. Görenler o kadar beğeniyor ki, nereden aldığımı soruyorlar. Kesinlikle yapın derim.

      Sil

Related Posts with Thumbnails