Bir Reklamın Çağrışımları


Bir anneler günü daha yaklaşıyor, ve ben bir reklam izledim hala etkisindeyim. Ne de omuzlarım kabardı, ne de özel olduğumu hissettim bir anda. Hatta bir reklam daha var. "Benim annem...." şeklinde başlıyor minik kız annesinin işlerini sıralamaya, en sonunda da diyor ki "hem ayakkabı bağlayıcı" , çok gülüyorum:) karşısındaki miniğin de şaşkın bakışları dha bir etkiliyor beni, ve sanırım gururlanıyorum itiraf edeyim:) Ne çok şey şu anneler diyorum..

Annem, ben beni bildim bileli, anneler gününün özel bir gün olmadığını söyledi bize. Hediye almamızı istemedi, sıradan bir gün gibi geçirdik o günü hep. Anneler tek günde hatırlanmamalı yaklaşımındaydı işte. Ve biz de böyle düşünüyorduk, ailece aldığımız bir karardı bu.
Ne zaman çocuğum oldu, o zaman anladım yanlışımı. Yanlış dememeli aslında buna, yaklaşım doğruydu ama, kendimi koydum annemin yerine. Evet anneler günü çok da özel olmayabilirdi, sıradan bir gün olabilirdi. Tek bir günde hatırlanmamalı evet buna da katılıyorum. Lakin dedim ki kendime, bunca yıldır hep bir rant kaygısına bu özel günlerin abartıldığını düşündüm. Hala da değişmiş değil fikrim.. Ama olsun senede bir gün olsun ne olacaktı ki rant kavgasını körüklesem:)

Şimdi, arçelik'in bu reklamını izledikçe, annemi değil önce kendimi hatırlıyorum. Diyorum ki, anneler gününde sıradan bir gün gibi geçirsek günümüzü, acaba nasıl hissederim? Yani en azından bir öpücük istemem mi? Bir "Anneler günün kutlu olsun annecim" duymayı istemem mi? İsterim elbet.. Bu sene annecim, senin gününü kutlayacak kızın. O gün para kazanmayı bekleyenleri de sevindirecek hatta. Güzel bir empati kurmama sebep oldu anneliğim, seni daha iyi anladım, hissettim sanki. Sen her ne kadar önemsemesen de, tek gün değil her gün anneliğin hissettirilmesi gerektiğini düşünsen de, bu anneler gününde çok daha özeli olsun istiyorum senin için.. Ne ekersem onu biçmek için belki de.. Çünkü ben oğlumdan, anneler gününde bir çift güzel söz ve yanaklarıma koyacağı sıcacık öpücükler istiyorum.

Hepinizin anneler günü şimdiden kutlu olsun güzel anneler, sağlıcakla kalın...


Aynı yazı  Annelerin Dünyası'nda da yayınlanmıştır.



1 yorum:

  1. Ben de bayılıyorum o reklama. Bir anne bu kadar mı iyi tarif edilir. Espri baskın çıkınca ne reklâmı olduğuna dikkat edemiyorum. Sonradan özellikle takip edip öğreniyorum ne reklamı olduğunu:))

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails