Bonibonlu Kurabiye


Kurabiyeye bayılıyorum, aslında uzun yıllar hiç kurabiye yapmadım ve şimdi neden yapmamışım diyorum. Ben doğuştan pratik işleri seviyorum sanırım:) Malum kurabiyenin de yoğurma işi felan olunca, bana hep emekli birşey gibi gelirdi. Ne zmana mı bu önyargım kırıldı: Kurabiye yapmaya başlayınca:)) Kesinlikle çok pratik... Umarım bu önyargım mayalılar için de kırılır, en çok üşendiklerimden birisi - ki bir zamanlar her hafta poğaça ve ayçöreği yapardım -  poğaçadır. Hani mayalanması için beklenir, ama benim nedense beklemeye pek tahammülüm olmuyor işte:) Neyse, dün buralarda olmayınca sanırım çenem düşmüş:) Hemen tarife geçiyorum:



Malzemeler:

125 gr tereyağ
1 su bardağı nişasta ( buğday )
1 yumurta
2 tatlı kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
yarım bardak pudra şekeri
Aldığı kadar un

Üstünü süslemek için bonibon


Un hariç tüm malzemeleri iyice sıvı hale glene akdar yoğuruyor ve yavaş yavaş karışıa unu ilave ediyoruz. Kulak memesi kıvamına gelince bırakıyoruz. Elimizde yuvarlayıp, üstüne basıyoruz yassılaşması için. Son olarak da üzerini bonibon ile süsleyip pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye yerleştiriyoruz. 180 derecede hafif kızarana kadar pişirin, afiyet olsun...

Diğer kurabiye tariflerim için buyrun...


10 yorum:

  1. Hilalcim cuman mübarek duaların makbul olsun inşallah, Aslıhanımızada sevgilerimi ve dualarımı yolluyorum onu çok özledik :)

    YanıtlaSil
  2. Yetenek sizi
    :) güzel benzetme yetenekcim

    YanıtlaSil
  3. Jibek
    Amin canım, cumamız mübarek olsun. Aslıhan şükür iyi selamını ileteceğim İnşaAllah

    YanıtlaSil
  4. Görüntü cok şirin..
    Ellerine sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Sevil ( Deniz Feneri )
    çok teşekkürler Sevil, sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  6. eline sağlık canım benim aldım tarifi

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık canım ya ne süper fikir.görüntü muhteşem valla.ama bu bonibonlar fırında erimiyorlar mı.Yiyenlerde memnun kalmıştır eminim :)hamzacığı öperim kocaman :)

    YanıtlaSil
  8. ben kakaolusunu denemiştim fırına koyarken bonibonlar konulmuyor. kurabiyeler fırından çıkarınca biraz soğutup öyle konuluyor.yoksa bonibonlar eriyor yapmak isteyenlere tavsiyemdir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben yukarda gördüğünüz şekliyle fırına koyuyorum, erime olmuyor. aynen kalıyor bonibonlar. sonradan eklediğinizde içine nasıl gömülüyorlar?

      sevgiyle kalın

      Sil

Related Posts with Thumbnails