Tek Tığ Yelek ve Tunik


Örgüyü oldum olası severim. Ama öyle dantel tarzı örgü değil, böyle yünlerle örgü. Bir ara, sanırım üniversitede okurken, tığ ile örgü modaydı:) İlk başta baya şaşkınlıkla karşıladım, tek tığla nasıl yelek, etek örülüyor diye.  Hani uzun, örgü mili gibi olan tığdan bahsediyorum. Neyse bir tanıdık örerken baktım, sordum, öğrendim ondan.


Bir benzerini burada yazdığım yelekten, şimdi de tek tığ işi ile yaptım. Önce kendime uygun bir yeleğimi aldım, ölçü çıkardım. 



Daha sonra bu ölçüye uygun olarak kaç tane parça ve hangi ebatlarda örmeliyim onu belirledim. Tabi ki kenarının birleştirmelerini de hesaba alarak... Yeleğin ön kısmındaki parçaların her birine bir dew kabartmalı çiçek koydum:) Tamamen doğaçlama bir yelek oldu...


Arkasında ise bu çiçeklerden yok. En son birleştirme işi de bitince, kenarlarını tığ ile işledim. Bahara uygun bir yelek ortaya çıktı.



Elimde artan ipler vardı, boş durmamak adına bir de böyle bir süveter yaptım tığ işine sardığım zamanlar:)) Bunun motifleri daha uzun, daha büyük oldu.


Tunik olacağı için, etek kısmını yanlardan yırtmaçlı yaptım. Motifleri koyu yeşil ile birleştirip etrafını mavi ile ördüm.




10 yorum:

  1. Ellerine sğalık canım,zor ama çok güzel bir iş başarmışsın

    YanıtlaSil
  2. hilal süpersin.....nasılda güzel olmuşlar.......ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  3. Yetenek - Sizin
    çok teşekkürler canım, sevgiler

    Şehnaz
    canım çok teşekkürler beğenmene mutlu oldum, sevgiler

    YanıtlaSil
  4. çok güzel hilalcim,
    benimde ilk örgüm bu tarz bir şal örmüştüm renkli ,ama yelek falan öremem herhalde ,
    hatta akşama sayfama bende yayınlayayım :))

    YanıtlaSil
  5. Elif - Kayra
    sağol canım, heyecanla senin ekleyeceklerini de bekliyorum Elifcim sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Tiryaki
    sağol canım benim, sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Hilalcim maşaallah canım,bilmediğin sana küsmüş:))Eşim öyle der hep,bende sana söyledim:)
    örgüdende anlıyorsun demek.Çok güzel ve şık yelekler olmuş bunlar ellerin dert görmesin canım.benimde bir kaç parça örgüm var ama yayınlayamadım henüz.Allah'a emanet ol mahirem...

    YanıtlaSil
  8. Cahide
    canım çok teşekkürler, beğenmene sevindim. senin örgüler de eminim çok şık olmuşlardır, ne zaman greceğiz fazla bekletme:)

    YanıtlaSil
  9. Cok sik olmus ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  10. elıne saglık yelek harıka olmuş hilalcım bılgısayarımda yasadıgım bır sorun nedenıyle uzun suredır yorum yazamadım şimdi bolca yazarım sevgıler

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails